Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μάσκα botox με άμυλο πατάτας



Και όμως το άμυλο αντικατέστησε botox!

Για να αποφύγετε τις  ενέσεις Botox στην μάχη σας ενάντια στον χρόνο, δοκιμάστε μια φυσική μάσκα βασισμένη στο άμυλο. Οι ειδικοί λένε, ότι το αποτέλεσμα δεν υστερεί σε τίποτε σε σχέση με τις ενέσεις. Η μάσκα είναι ιδανική για ώριμα δέρματα με ενδείξεις κόπωσης. Απομακρύνει τέλεια τις λεπτές πτυχώσεις και τις ρυτίδες και ενυδατώνει το δέρμα.

Υλικά παρασκευής:

Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας, την διαλύουμε σε μισό ποτήρι νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε 500 ml βραστό νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρευστο. Προσθέτουμε  5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό καρότου και μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.


Εφαρμογή:

Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα στο πρόσωπό  μας, που το αφήνουμε για 20-25 λεπτά. Ξεπλένουμε  με ζεστό νερό και στην συνέχεια εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα κρέμας γάλακτος στο πρόσωπό μας.

Κρατάμε την υπόλοιπη μάζα στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε  για τρεις άλλες δύο εφαρμογές. Αυτή η μάσκα απομακρύνει τέλεια τις λεπτές ρυτίδες, ενυδατώνει το δέρμα και γενικά έχει τα ίδια αποτελέσματα με το περίφημο Botox. Για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να έχουμε ένα θεαματικό αποτέλεσμα, η μάσκα πρέπει να εφαρμοστεί  3 συνεχόμενες ημέρες.


Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη : Συνταγές ομορφιάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.