Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βυζαντική παράδοση και ξόρκια

Πολλοί από τους σύγχρονους συμπολίτες μας έλκουμε την καταγωγή μας από την  Πόλη ή την Σμύρνη, από την Καππαδοκία ή τον Πόντο, από την Ανατολική Θράκη ή τα Μικρασιατικά παράλια και με πικρία και νοσταλγία αναπολούμε τις χαμένες πατρίδες που αφηγούνται οι γεροντότεροι, όσοι ελάχιστοι από αυτούς έχουν απομείνει πια στην ζωή ή μέσα από τις αφηγήσεις όσων φρόντισαν να καταγράψουν τα βιώματα τους για να περάσει η γνώση στις επόμενες γενιές. Κατάλοιπα μιας ένδοξης αυτοκρατορίας, αφήσαμε τις πατρογονικές μας εστίες και πήραμε μαζί μας το μόνο που μπορούσαμε να μεταφέρουμε, την παράδοση μας!

Το Βυζάντιο μπορεί να μας φαίνεται μακρινό, νεκρό και άψυχο, μερικές σελίδες σε κάποια βιβλία ιστορίας που με στρεβλό τρόπο διδασκόμαστε. Δεν συνειδητοποιούμε όμως ότι αυτό που είμαστε κατά βάση είναι η συνέχεια και η μετεξέλιξη των Βυζαντινών προγόνων μας. Το Βυζάντιο είναι ζωντανό μέσα μας και γύρω μας και εκφράζεται τόσο μέσα από το τυπικό της Ορθόδοξης θρησκείας, όσο και από πρακτικές που συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε, κληρονομιά των παλαιότερων γενεών.

Οι Βυζαντινοί, αν και εξαιρετικά πιστοί στο Ορθόδοξο Δόγμα, εν τούτοις είχαν αναπτύξει πλείστες όσες πρακτικές, που κάποιες φορές ξεπερνούσαν τα όρια και μπορούν να χαρακτηριστούν παγανιστικές, και αφορούσαν το ξεμάτιασμα, την απόκρουση μαγείας, το «καθάρισμα» του σπιτιού από την αρνητική ενέργεια και την γλωσσοφαγιά, το «δέσιμο» του συντρόφου, την προσέλκυση συντρόφου και άλλα πολλά.

Στο παρόν άρθρο μας θα σας παραθέσουμε κάποιες από τις πρακτικές αυτές, οι οποίες θα αφορούν μόνο τρόπους για να απαλλαγείτε εσείς ή να βοηθήσετε άτομα να απαλλαγούν από το μάτι, την γλωσσοφαγιά ή τις μαγείες, μη δίνοντας βήμα σε πρακτικές που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά, με οποιοδήποτε τρόπο, την ζωή κάποιου προσώπου.

Πολλά από αυτά να φέρνουν στους μεγαλύτερους από σας αναμνήσεις από την γιαγιά από την Σμύρνη ή την Πόλη ή ακόμη και πρακτικές που χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα σε παραλλαγή γιαγιάδες στην περιοχή που ζείτε. Κάποια μπορεί να τα ακούσατε αλλά δεν ξέρατε πώς ακριβώς γίνονται για να είναι αποτελεσματικά. Σας δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία, και που ξέρετε, ίσως να σας φανούν χρήσιμα.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και κάθε βοήθεια είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και πολύτιμη. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι πάντοτε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, να κάνουμε το καλό, ακόμη και αν η ζωή ή οι άνθρωποι ήταν άδικοι μαζί μας. Το Σύμπαν είναι σοφό και θα μας το ανταποδώσει την στιγμή που θα το χρειαζόμαστε πραγματικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας, κάνοντας μια αναζωογονητική βουτιά στο παρελθόν μας…


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΡΕΜΟ ΥΠΝΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΓΝΟΙΕΣ


Εάν σας βασανίζουν οι έγνοιες ή προβλήματα και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, υπάρχει η προ πολλού ξεχασμένη Βυζαντινή πρακτική που είναι πολύ απλή στην εκτέλεση της και εξαιρετικά αποτελεσματική.

Τοποθετείστε ένα πιατάκι κάτω από το κρεβάτι σας, μέσα στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει ένα καρβουνάκι (όχι αναμμένο!) και πέφτετε για ύπνο. Ήδη από την πρώτη μέρα θα αισθανθείτε την διαφορά. Θα κοιμηθείτε ελαφριά, σαν πουλάκι!

Το πιατάκι θα το αφήσετε στην ίδια θέση για μια ολόκληρη βδομάδα. Μετά θα ρίξετε το κάρβουνο ή σε τρεχούμενο νερό ή στο χώμα, μακριά από το σπίτι σας, λέγοντας ταυτόχρονα: «Να πας και να μην γυρίσεις». Τα προβλήματα σας μπορεί να μην έχουν λυθεί, δεν θα σας στερούν ωστόσο τον ύπνο σας.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ


Το σπίτι μας ή την επιχείρηση σας μπορεί να τα καθαρίζετε τακτικά και να απομακρύνετε ότι φαίνεται ( σκόνη, σκουπίδια, κλπ), σχεδόν κανείς μας όμως δεν σκέφτεται ή δεν φροντίζει να τα καθαρίζει από τα αόρατα σκουπίδια που φορτίζουν την ατμόσφαιρα και με τον καιρό μαζεύονται, όπως είναι το μάτι και η γλωσσοφαγιά. Και αν θέλουμε να έχουμε προκοπή και γαλήνη, καλό θα ήταν να το κάνουμε τακτικά ή κάθε φορά που τα πράγμα αρχίζουν να μην πηγαίνουν καλά.

Για τον καθαρισμό του χώρου σας (κατοικία ή επιχείρηση) θα χρειαστείτε ίσα μέρη από:
  • Φασκόμηλο
  • Βασιλικό
  • Αλάτι
  • Φλούδα πορτοκαλιού (αποξηραμένη κατά προτίμηση!)
  • Κανέλα, και
  • Λουλούδια λεβάντας

Τα ρίχνετε όλα μαζί στο μπλέντερ (εάν έχετε γουδί ακόμη καλύτερα) και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Καλό θα ήταν τα βότανα να τα αποξηράνετε πριν να τα επεξεργαστείτε, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε εύκολα να τα κάνετε πούδρα και δεν θα καούν. Ανάβετε μετά το θυμιατό σας και ρίχνετε μια πρέζα από την πούδρα. Κυκλώνετε το σπίτι ή το μαγαζί σας, λέγοντας ταυτόχρονα:

«Παντοδύναμε Θεέ, σε παρακαλώ φέρε στο σπίτι / στην επιχείρηση του ταπεινού Σου δούλου / της ταπεινής Σου δούλης……(το όνομα σας, το όνομα του πατέρα και της μητέρας σας)……. γαλήνη, αγάπη, χαρά, υγεία και ευημερία και ευλόγησε μας για τώρα και για πάντα. Αμήν.»

Εάν ο χώρος σας είναι πολύ φορτισμένος, το επαναλαμβάνετε για μερικές μέρες στην σειρά. Θα καταλάβετε ότι καθαρίσατε την ενέργεια του, όταν πια αισθανόσαστε ήρεμα και γαλήνια μπαίνοντας μέσα. Δεν λησμονείτε να το καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να προλαβαίνετε τα χειρότερα…


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Όσοι πιστεύουν στο μάτι και την γλωσσοφαγιά, γνωρίζουν ότι πολλά από τα κακά που μας βρίσκουν οφείλονται στην αρνητική ενέργεια των γύρω μας, γειτόνων, φίλων ή συγγενών. Ένας άλλος τρόπος να καθαρίσουμε την ενέργεια του προσωπικού μας χώρου ή της επιχείρησης μας είναι αυτός που θα περιγράψουμε παρακάτω

Θα χρειαστούμε εννέα κεφάλια σκόρδου, μερικά λευκά τριαντάφυλλα και τρία μέτρια βάζα, όπως αυτά που αποθηκεύουμε μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού. Σε χάσιμο φεγγαριού, Κυριακή πρωί και την ώρα της λειτουργίας τοποθετούμε στο κάθε βάζο τρία κεφάλια σκόρδου, μοιράζουμε τα τριαντάφυλλα (τα άνθη μόνο) σε τρεις ίσες ποσότητες και τα προσθέτουμε από επάνω. Τα τρία βάζα τα τοποθετούμε μπροστά στην εξώπορτα μας, από την μέσα μεριά και σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Στρεφόμαστε προς τον βορά και λέμε την ακόλουθη προσευχή:

«Ευδόκησε με Κύριε, Άγιε και Πανάγιε Πατέρα να αξιώσεις εμένα τον ταπεινό σου δούλο …………(το όνομα σας)……….. να επιτύχει η προσπάθεια μου να απαλλάξω αυτόν τον χώρο από το κακό το μάτι, τον φθόνο και την γλωσσοφαγιά και χάρισε μας γαλήνη, αγάπη, υγεία, χαρά και ευημερία. Άκουσε με Ευλογημένε και Ελεήμονα Πατέρα και εκπλήρωσε τον πόθο μου για την μεγάλη Σου Δόξα. Στο όνομα του Πατρός και Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν και Σελάχ.»

Με το τελείωμα της Θείας Λειτουργίας ή θάβετε τα γυάλινα δοχεία αφού τα σφραγίσετε, στο χώμα, μακριά από το σπίτι σας ή πετάτε το περιεχόμενο τους (τα σκόρδα και τα τριαντάφυλλα) σε τρεχούμενο νερό και πετάτε τα γυάλινα βάζα στα σκουπίδια. Η ατυχία θα φύγει από το σπίτι ή την επιχείρηση σας και θα αρχίσετε να βλέπετε σιγά-σιγά σημάδια βελτίωσης. Επαναλάβετε το κάθε φορά που χρειάζεστε την τύχη με το μέρος σας ή που θέλετε να καθαρίσετε τον χώρο σας από αρνητικές δονήσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΣΑΣ

Εάν διαπιστώσετε ότι κάποιος φίλος, συγγενής, γείτονας ή συνεργάτης σας επιβουλεύεται, ζηλεύει τις επιτυχίες σας ή την γαλήνια οικογενειακή ζωή σας, σας γλωσσοτρώει για τα υλικά σας αποκτήματα ή τους υγιείς απογόνους σας, θέλει την οικονομική καταστροφή σας ή να σας δει να υποφέρετε, ήρθε η ώρα να δράσετε και μάλιστα αποτελεσματικά!

Στην δεύτερη μέρα μετά την Πανσέληνο, στο χάσιμο δηλαδή του φεγγαριού, πάρτε ένα μαύρο κερί, ένα φύλλο χαρτιού ή παπύρου και μαύρο μελάνι και αποτραβηχτείτε σε μια γωνιά του σπιτιού σας. Ανάψτε το μαύρο κερί, γράψτε στο κέντρο του χαρτιού ή του παπύρου με το μαύρο μελάνι το όνομα του εχθρού σας ( ακόμη καλύτερα εάν βάλετε το όνομα του πατέρα και της μητέρας του) και στις τέσσερις γωνίες σχεδιάστε από μια πεντάλφα. Αφού τελειώσετε, κάψτε το χαρτί ή τον πάπυρο στην φλόγα του κεριού, σκορπίστε τις στάχτες του μακριά από το σπίτι σας, πίσω από την πλάτη σας και χωρίς να γυρίσετε να κοιτάξετε, και πετάξτε τα υπολείμματα του κεριού με τρεχούμενο νερό. Ο εχθρός σας δεν θα ασχοληθεί ξανά μαζί σας!


Aλίντα Κανάκη  

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX
Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.