Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL
Η αστρονομία είναι η επιστήμη που μελετά την σύσταση και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων, ενώ η Αστρολογία ενδιαφέρεται για την επίδραση που έχει αυτή η κίνηση στις ανθρώπινες υποθέσεις.


Σύμφωνα με την επιστήμη της αστρονομίας, τα ουράνια σώματα κινούνται με απόλυτη ακρίβεια, με παράδειγμα στο δικό μας πλανητικό σύστημα την κίνηση του Ηλίου που ανατέλλει σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο στον γήινο ορίζοντα και δύει σε μια δεδομένη στιγμή. Εάν εξετάσουμε την κίνηση της Σελήνης, και αυτή έχει σε σχέση με την Γη σταθερή τροχιά. Οι επιστημονικές αυτές διαπιστώσεις, είναι εμφανείς και στο Ιερό Κοράνι.

"Και ο ήλιος (runneth) είναι ο τόπος ανάπαυσης για τον ίδιο. Αυτός είναι η μέτρηση του ισχυρού, ο σοφός. Και για τη Σελήνη, έχει ορίσει μέρες (mensions) μέχρι να επιστρέψει, όπως και τα παλαιά ζαρωμένα φύλλα του φοίνικα και ο ήλιος για να προσπεράσει το φεγγάρι, και η νύχτα (doth) να ξεπεράσει την ημέρα. Κινούνται το καθένα σε μια τροχιά. (Surah XXX VI. Στίχο 38,39, και 40). 

Αυτός ο στίχος είναι η απόδειξη του πολύ καλά συντονισμένου και δεμένου μηχανισμόυ της δημιουργίας του Θεού (Αλλάχ). 

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Αυτός είναι που όρισε τον Ήλιο, τη λαμπρότητα και το φεγγάρι να είναι ελαφρύ και μετρά τα στάδια του, αυτός θα μπορούσε να γνωρίζει τον αριθμό των ετών, και είναι παντογνώστης. Ο θεός (Αλλάχ) τα έχει δημιουργήσει όλα και είναι η αλήθεια . Αυτός είναι ο (detaileth) της αποκάλυψης για τους ανθρώπους που έχουν γνώση (surah X στίχος 5).
" Τόνισε, επίσης, τις εντολές, «Αυτός είναι ο μπαλτάς του ξημερώματος , και αυτός ο (hath) που διόρισε το βράδυ για την ξεκούραση, τον Ήλιο, τη Σελήνη και την αναμέτρηση τους. Αυτή είναι η μέτρηση του ισχυρού, ο σοφός" (surah VI στίχος 96).

Διαπιστώνουμε ότι στον Ιερό Κοράνι, σε αρκετούς στίχους, ο Παντοδύναμος έχει φροντίσει να ενθαρρύνει την ανθρωπότητα να εξετάσουν και να μελετήσουν πάνω από τα αντικείμενα της δημιουργίας του, συμπεριλαμβανομένου του ουρανού, των αστεριών και του φεγγαριού, ώστε να κατανοήσουν τον ουράνιο θόλο και έτσι να δοξαστεί το υπέρτατο μεγαλείο του.

"Say (O Muhammad):! Ιδού ποιος είναι ο ουρανός και η γη, όμως, αποκάλυψε και προειδοποίησε να μην επωφεληθούν οι ανθρώπους που δεν θα αντιληφθούν " (Surah Yunus: στίχος 101).

"Say (O Muhammad): Το ταξίδι του στη γη για να δούμε πώς προήλθε η δημιουργία, έτσι Θεός (Αλλάχ) θα παράγει μια μεταγενέστερη δημιουργία, γιατί ο Θεός (Αλλάχ) έχει δύναμη πάνω σε όλα τα πράγματα." (Surah Al-Ankabut: στίχος 20).

"Μήπως δεν αντανακλά στο μυαλό σας η δύναμη του Θεού ( Αλλάχ) που δημιούργησε όχι μόνον τον ουρανό και τη γη, και ότι είναι μεταξύ σας, με την πραγματική αλήθεια για ένα προορισμό και ένα τέλος; Μεταξύ σας υπάρχουν πραγματικά πολλοί ανάμεσα στους ανθρώπους που αρνούνται τη συνάντηση τους με τον Κύριο τους (την Ανάσταση) (σούρα Αλ-Ρούμι:! Στίχος 8).

"Και αληθώς στον ουρανό που έχει θέσει αρχοντικά τα αστέρια και τον βλέπουμε ωραιοποιημένο εμείς οι θεατές."
(Surah Al-Χίζρι? Στίχος 16).


«Και αυτός ο (hath) περιορίζει τη νύχτα και τη μέρα, τον ήλιο και το φεγγάρι να είναι στις υπηρεσίες προς εσάς, και όλα τα αστέρια γίνονται υποχείρια στην εντολή Του. Αυτοί πράγματι είναι οι οιωνοί για τους ανθρώπους που κατανοούν το νόημα." (Surah Al-nahi: στίχος 12).

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η (Quaranic) αφηγείται την πράξη που παρατηρείται στον ήλιο κατά την διάρκεια της Έκλειψη Σελήνης σε κατάλληλο χρόνο και ημέρα, όπως επίσης την αλλαγή των εποχών.


Είναι επομένως, παράλογο να αποκαλείται η Αστρονομία μια επιστήμη και η αστρολογία Hocus Pocus.

Μνεία ως προς αστρολογία ή την επιρροή των φυτών και των αστεριών μνημονεύονται στο Ιερό Κοράνι σε σχέση με τον Φαραώ, ο οποίος είχε προειδοποιηθεί από τη γέννηση του Προφήτη Μωϋσή (AS) που έλαβε χώρα. 

Ως συνέπεια από την πρόβλεψη από τους αστρολόγους στο δικαστήριο του βασιλιά Namrood ο οποίος προέβλεψε τη γέννηση του προφήτη Ιμπραήμ (AS), με τόση λεπτομέρεια, έτσι ώστε να προβλέψει και με ακρίβεια τη σύλληψη του προφήτη Ιμπραήμ (AS), παρά τις μεγάλες προσπάθειες του βασιλιά Namrood για να το αποτρέψει .

Μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την Αστρολογία ως επιστήμη που είναι ακριβώς η εφαρμογή της Αστρονομίας;


Η αστρολογία είναι γνωστή περισσότερο από 6000 έτη και η ανθοφορία των φυτών σύμφωνα με τη μετακίνηση και των αστέρων είναι πολύ ακριβή μέτρηση!!! Κύκλοι υπάρχουν που καθορίζονται από τους αρχαίους μάντεις. Ως εκ τούτου, τα σχόλια τους αποδεικνύουν ότι εκ των προτέρων καθορίζουν την πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις στα προηγούμενα 2.000 χρόνια, όταν αστρολογικές προβλέψεις έχουν γίνει πραγματικότητα. Ο Ιπποκράτης είχε προβλέψει μια μάστιγα που σάρωσε την πόλη, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε προειδοποιηθεί από τους αστρολόγους να φύγει από τα τείχη της Βαβυλώνας, όπου το κακό αστέρι επικράτησε, όπως και ο Χίτλερ πήρε τις συμβουλές του και όπως προέβλεψαν, οι αντίπαλοι μπήκαν στην χώρα του και συνάντησε το τέλος του .

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, αποφάνθηκε: «Ένας γιατρός, ο οποίος είναι ανίδεος της αστρολογίας δεν είναι άξιος να λέγεται γιατρός. Δεν είχε κανένα δικαίωμα να θεραπεύσει κανέναν."

Ένας από τους νομικούς παγκοσμίου φήμης, ο Imam Shafee (RA), είπε ότι η αστρολογία είναι πραγματική επιστήμη στα χέρια των εμπειρογνωμόνων. Είχε μια φορά προβλέψει τη γέννηση του παιδιού σε ένα πρόσωπο, αφού είδε το διάγραμμα του με μια μοριακή στο αριστερό μηρό του, μέσα σε είκοσι επτά ημέρες και ότι θα παραμείνει ζωντανό για 24 ημέρες μόνο.
Αυτό ήταν που σχετίζεται με το Hajr Allama Ibn Asqalani (RA) Ιμάμ Shafayee ο οποίος ήταν επίσης εμπειρογνώμονας στην επιστήμη της φυσιογνωμίας, και ο πιο αρμόδιος που θα μπορούσε να διαβάσει Imam Bukhari, όταν ρωτήθηκε από τον δάσκαλό του, τον Ιμάμ Hameedee. (NAQ - αυτή - Kokan, Mumbai, Δεκέμβριος, 1987 τεύχος, σελίδα 6).

Ένας άλλος μουσουλμάνος λόγιος ο Allama Maudoodi, δικαιολογεί την χειρομαντεία ως έναν από τους κλάδους της αστρολογίας, για το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ απαντώντας σε διάφορους λάτρεις στο περιοδικό Tajalli που δημοσιεύθηκε από Deoband, στο τεύχος του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 1972 στη σελίδα 72 της παρούσας έκδοσης .

Μερικοί θεολόγοι στις μελέτες τους εξισώνουν την Αστρολογία με τη γνώση του αόρατου (IIme-Gaib). IIme-Gaib που είναι η αποκάλυψη η οποία ενισχύεται από ένα άλλο στίχο "αυτή είναι η είδηση ​​από τα πράγματα τα κρυμμένα." (Surah III, στίχος 44). Ακόμα ένας λόγιος ο Maulavi Shabbir Ahmed Usmani, γράφει σε σχόλιο του για τον στίχο 59 surah, VI ότι το κλειδί του αόρατου και οι θησαυροί είναι μόνο από το θεό ( Αλλάχ), και μόνο ο Θεός (Αλλάχ ) προικίζει όποιον επιθυμεί και ως εκ τούτου, για να μπορεί να λάβει την γνώση της αστρολογίας, η οποία βασίζεται σε υπολογισμούς των πλανητών και των αστεριών. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη γνώση του αόρατου (Iime-Gaib).

Παρά την μακρά παράδοση των Μουσουλμάνων στη αστρονομία, την σημερινή εποχή με την ραγδαία ανάπτυξη των επιστημών που σχετίζονται με το διάστημα, η μουσουλμανική συνεισφορά και η πρόοδος στους τομείς αυτούς είναι μηδαμινή, αν και από όσο μπορείτε να αντιληφθείτε από το παρόν άρθρο, το Ιερό Κοράνιο όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά φαίνεται να ενθαρρύνει προς την κατεύθυνση αυτή.


Πράγματι, οι μουσουλμάνοι λόγιοι και επιστήμονες έχουν συνεισφέρει στο παρελθόν σημαντικά στον τομέα της αστρολογίας. Αλλά το σήμερα προσφέρει την μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία που θα μπορούσαν να έχουν. Παρόλα αυτά, ο σύγχρονος μουσουλμανικός κόσμος φαίνεται να έχει γυρίσει, ελπίζουμε προσωρινά, την πλάτη του στην αστρολογία.

Η επίτευξη της γνώσης μέσω της αστρολογίας, όχι μόνο προσφέρει καλύτερη γνώση των αντικειμένων της δημιουργίας του θεού (Αλλάχ), που με αστρολογικούς όρου είναι οι Πλανήτες και τα ζώδια, αλλά επίσης βοηθούν να εμβαθύνει η πίστη στην υπέρτατη δόξα και το μεγαλείο του θεού  (Αλλάχ ), του Παντοδύναμου, του Δημιουργού.

Aπο τον: Αhmet karadağ Hocca.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX
Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.