Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Το μυστήριο των Χριστουγέννων!


Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πάντα ξεχώριζαν, γιατί διέθεταν μια ιδιαίτερη μαγική δύναμη, τα σχετικά έθιμα και οι παραδόσεις δεν είναι μόνο χριστιανικά, αλλά έλκουν την καταγωγή τους από τις αρχαίες σλαβικές θρησκείες.

Η φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα του στόχου που θέλετε να πετύχετε και την κατασκευή του σπόρου- ευχής που θα φυτέψετε. Προετοιμάζεστε σε τρία επίπεδα, σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό και κάνετε την ευχή σας, τον συγκεκριμένο διαλογισμό δηλαδή που ονομάζεται « το φύτεμα του σπόρου», στην ανατολή της τέταρτης ημέρας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την φάση για να εξομολογηθείτε και να λάβετε την Θεία Κοινωνία, μια και ουσιαστικά πρόκειται για μια ετοιμασία του εαυτού σας να έρθει σε επαφή με το Θείο.
Συγκεκριμένα, η προετοιμασία στα τρία επίπεδα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Σωματικό: Εδώ θα χρειαστεί να προσέξετε την διατροφή σας και την σεξουαλική σας συμπεριφορά. Στην ουσία πρόκειται για μια περίοδο νηστείας και αποχής από την ερωτική πράξη. Αυτές τις ημέρες δεν θα φάτε κρέας ή ψάρι και θα κάνετε απαραίτητα ένα καλό μπάνιο καθαρισμού κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Γενικά δηλαδή φροντίστε την αγνότητα και την καθαριότητα του σώματος.

2. Συναισθηματικό: Εδώ τα πράγματα είναι λιγάκι πιο απαιτητικά και ίσως πιο δύσκολα να γίνουν, αλλά είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε όσο το δυνατόν τα αρνητικά σας συναισθήματα. Αποφύγετε να κάνετε παρέα με άτομα που σας θυμώνουν ή σας εκνευρίζουν ή να μπλέκετε σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Αν έχετε την δυνατότητα, φροντίστε να πάτε κάπου όπου μπορείτε να είστε ήσυχοι και ήρεμοι και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και με την προετοιμασία.

Και εδώ ο κανόνας είναι να φροντίσετε την αγνότητα και την καθαρότητα του συναισθηματικού σας κόσμου, να βγάλετε από μέσα σας οτιδήποτε βαραίνει ή «βρωμίζει» την καρδιά σας. Η βαθιά, αληθινή εξομολόγηση και η άφεση των αμαρτιών σας από ένα ιερέα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε από μέσα σας οποιαδήποτε βάρη που προέρχονται από ενοχές και τύψεις. Αν είναι εφικτό, συγχωρέστε αυτούς που σας πλήγωσαν και θυμηθείτε να πείτε ένα ευχαριστώ και να εκφράσετε την αγάπη σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα που σας στηρίζουν και σας αγαπούν.

3. Νοητικό: Εδώ βρίσκεται όχι μόνο η καθαρότητα και η θετικότητα των σκέψεων, αλλά και η προετοιμασία της ευχής- σπόρου. Η προσευχή και η θετική σκέψη είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Η ευχή σας θα είναι ένας στόχος που θέλετε να επιτύχετε, π.χ. αφθονία ή υγεία. Θα πρέπει να είναι ένας στόχος που έχει νόημα για σας, να μην περιλαμβάνει επιθυμίες και απαιτήσεις άλλων ατόμων που δεν τις θέλετε πραγματικά, όπως για παράδειγμα γάμος ή μια σχέση, επειδή σας πιέζουν οι γονείς σας ή το περιβάλλον σας. Επίσης ο στόχος σας θα πρέπει να ωφελεί όχι μόνο εσάς, αλλά και τους γύρω σας. Μπορείτε να ζητήσετε οτιδήποτε, αρκεί να μην βλάπτει με κανέναν τρόπο τους άλλους.

Όταν ξεκαθαρίσετε τι θέλετε ακριβώς να ευχηθείτε, φανταστείτε τον εαυτό σας σαν να περνάει μια ημέρα που η ευχή- στόχος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Αν για παράδειγμα θέλετε περισσότερα χρήματα και αφθονία στην ζωή σας, φανταστείτε τι θα κάνετε μια ημέρα που θα έχετε τα χρήματα που θέλετε. Φανταστείτε με λεπτομέρειες πόσο όμορφα νιώθετε, τι προσφέρετε στον εαυτό σας και τους άλλους. Γράψτε κάπου το σενάριο αυτής της ημέρας, σαν να βλέπετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας σε μια ταινία που γυρίσατε με μια βίντεο κάμερα εκείνη την ημέρα. Φανταστείτε ότι την βλέπετε σε μια τηλεόραση και κατόπιν μπείτε μέσα στην ταινία, ακριβώς όπως θα είσαστε εκείνη την ημέρα.

Β. ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ
Το πρωί της τέταρτης ημέρας, θα ξυπνήσετε και θα φροντίσετε να κάνετε τον διαλογισμό ακριβώς την ανατολή, που στις 23 Δεκεμβρίου είναι στις 07.38. Συμβουλευτείτε ένα ημερολόγιο για την ακριβή ώρα της ανατολής των άλλων ημερών. Το φύτεμα του σπόρου γίνεται ως εξής:
α. Κάθεστε σε μια καρέκλα, φορώντας ζεστά και χαλαρά ρούχα ( είναι σημαντικό να μην κρυώνετε και να νιώθετε άνετα). Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Αν έχετε κάποια εξάσκηση σε τεχνικές χαλάρωσης ή κάποια μορφή διαλογισμού ή αυτούπνωσης, ακολουθείστε τον τρόπο που γνωρίζετε. Το ζητούμενο είναι να μπείτε σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

β. Φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε ένα λιβάδι και περπατάτε ξυπόλητοι. Νιώστε την γη κάτω από τα πόδια σας. Τι βλέπετε γύρω σας; Τι μυρωδιές υπάρχουν; Τι ακούτε; Μην προσπαθήσετε να δείτε κάτι συγκεκριμένο, απλά αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στον δικό σας οραματισμό, οπότε μην ανησυχείτε αν το κάνετε καλά ή όχι. (Σύνδεση με το στοιχείο της Γης)

γ. Φανταστείτε ότι κολυμπάτε μέσα στην θάλασσα. Τι θερμοκρασία έχει το νερό; Βουτήξτε μέσα και κοιτάξτε γύρω σας. Πως νιώθετε; Νιώστε την αίσθηση του νερού στο δέρμα σας. ( Σύνδεση με το στοιχείο του Νερού)
δ. Φανταστείτε ότι βρισκόσαστε στην κορυφή ενός λόφου ή ενός βουνού. Νιώστε τον αέρα που φυσάει. Ανοίξτε τα χέρια σας. Πώς νιώθετε την πίεση του αέρα στο σώμα σας και την αίσθησή του στο πρόσωπό σας; ( Σύνδεση με το στοιχείο του Αέρα)

ε. Φανταστείτε ότι πλησιάζετε τον ήλιο. Είστε απόλυτα ασφαλείς και νιώθετε όμορφα. Δείτε και νιώστε τον εαυτό σας να μπαίνει μέσα στον ήλιο. Σαν να φοράτε μια αόρατη ασπίδα, είστε απόλυτα προστατευμένοι, αλλά μπορείτε να δείτε και να νιώσετε την αιώνια φλόγα. (Σύνδεση με το στοιχείο της Φωτιάς)
ζ. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο ανοιχτό διάστημα, και σε λίγο το φως του ήλιου θα ανατείλει. Το χρώμα του κενού ουρανού δεν είναι μαύρο, αλλά βαθύ μπλε, όπως λίγο πριν την ανατολή. Το μόνο που βλέπετε είναι ένα βαθύ μπλε κενό διάστημα.

Σ΄ αυτό το σημείο, γεμίστε το κενό διάστημα με την ευχή σας. Δείτε την ταινία που δείχνει την ημέρα που ο στόχος σας έχει πραγματοποιηθεί σαν να είστε πρώτα ένας θεατής και κατόπιν δείτε την να εκτυλίσσεται γύρω σας, σαν να είστε πλέον ένας ηθοποιός της ταινίας. Αυτό είναι όλο. Επιστρέψετε στο παρόν και ανοίξτε τα μάτια σας. Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από είκοσι λεπτά.
Για τις επόμενες εννέα ημέρες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε πέντε λεπτά χρόνο για να χαλαρώσετε και να ξαναδείτε ΜΟΝΟ την ευχή- στόχο σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Θα δείτε δηλαδή μόνο τον εαυτό σας να παίζει σαν ηθοποιός στην ταινία, παραλείποντας όλα τα προηγούμενα στάδια. Το ιδανικό είναι να το κάνετε αυτό την ανατολή, αλλά είναι εντάξει αν το κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.