Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης

4 Οκτωβρίου είναι  ημέρα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης , πολιούχου και προστάτη των ζώων, των οικολόγων και του περιβάλλοντος και Ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα ζώα .

Είθε ο Θεός να ευλογεί με όλη την δύναμη Του όλα τα ζώα , κατοικίδια ή μη.Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, διωγμένος και αποκληρωμένος από τον πατέρα του, έγινε ερμηνευτής των αισθημάτων που ήταν διαδεδομένα στην εποχή του: κήρυξε την ισότητα, την ειρήνη, την περιφρόνηση του πλούτου και την υπεροχή της φτώχειας, την αγάπη προς όλα τα δημιουργήματα του Θεού, έμψυχα και άψυχα, και περιέβαλε τους λεπρούς με στοργή και αγάπη. Είναι γνωστή η ιστορία του, της ομιλίας με τα σπουργίτια που αναφέρεται στο «Μικρά Άνθη του Αγίου Φραγκίσκου», αν και βέβαια οι ιστορικοί θεωρούν ότι αυτό το βιβλίο συμπλέκει αξεδιάλυτα τον μύθο με τη πραγματικότητα. Η αγάπη του Αγίου περιελάμβανε όλα τα ζώα και όλα τα πλάσματα της φύσης:
«….μικρά μου αδέρφια πουλιά, πρέπει να ευγνωμονείτε το Θεό, το δημιουργό σας, και παντού και πάντοτε να τον δοξάζετε, γιατί σας έδωσε διπλό και τριπλό ένδυμα» ανέφερε. « Σας έδωσε την ελευθερία να πετάτε παντού… χωρίς να σπέρνετε, χωρίς να θερίζετε, ο Θεός σας τρέφει και σας δίνει ποτάμια και πηγές για να δροσίζεστε, σας δίνει βουνά και κοιλάδες ως καταφύγιο και μεγάλα δέντρα για να χτίζετε εκεί τη φωλιά σας. Χωρίς να γνωρίζετε να ράβετε και να πλέκετε, ο Θεός φροντίζει να σας ντύνει εσάς και τα παιδιά σας… έτσι μικρά μου αδέρφια και μικρές μου αδερφές, φυλαχτείτε από το αμάρτημα της αχαριστίας και δοξάζετε το Θεό…»

Προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης για όλα τα ζώα:

Ο Παντοδύναμος Θεός, είναι
ο δημιουργός όλων των έμβιων όντων.
Την πέμπτη και την έκτη ημέρα της δημιουργίας,
δημιούργησε τα ψάρια στη θάλασσα, τα
πουλιά στον αέρα και τα ζώα στη γη.
Ο Παντοδύναμος Θεός  ενέπνευσε  με τη χάρη και την Δύναμη Του τον Άγιο Φραγκίσκο να εξετάζει, να ευλογεί, να προστατεύει και να υγιαίνει  όλα τα ζώα
όπως τους αδελφούς και τις αδελφές του.
Άγιε Φραγκίσκε ταπεινά θα σας ζητήσω να ευλογήσετε αυτό το ζώο.
Με τη δύναμη της αγάπης σας, Άγιε
(εκφράστε την επιθυμία σας και πείτε το όνομα του ζώου σας).
Σήμερα και πάντα και κάθε μέρα επαινείται όλη η ομορφιά της δημιουργίας του Κυρίου.
Μακάριος είναι ο Παντοδύναμος Θεός, σε όλα τα δημιουργήματά του! Αμήν.Για τα άρρωστα ζώα
Ουράνιε Πατέρα,
Εσύ που δημιούργησες όλα τα πράγματα μεγάλη είναι η δόξα του ονόματός Σου , χάρισε και αποκατέστησε  την υγεία σ αυτό το πλάσμα. Μεγάλη είναι η δύναμη του  Παντοδύναμου Θεού και άγιο το όνομα Του για να ευλογεί όλα Του τα δημιουργήματα και νυν και 
aει και εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Προστασία για το κατοικίδιο σας

Κρατήστε το κακό μάτι μακριά από το  κατοικίδιο σας, δένοντας μια κόκκινη κορδέλα γύρω από το λαιμό του την ημέρα του Αγίου Φραγκίσκου, στις 4/10, προσέχοντας να μην την σφίξετε πολύ. Ανάψτε ένα λευκό κερί σε ένα πιατάκι προσφορά στην εικόνα του  Άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης πείτε ένα χαίρε Μαρία και προσευχηθείτε με κατάνυξη στο Άγιο Φραγκίσκο με τις παραπάνω προσευχές,  για να έχει το κατοικίδιο σας την χάρη και την προστασία του Αγίου. Τα υπολείμματα του κεριού και της κορδέλας ρίξτε τα στη γη, σε μέρος που δεν πατιέται, ενώ το πιατάκι  το ξαναχρησιμοποιείτε μετά από πλύσιμο.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Η δύναμη της  προσευχής – προσευχές που κάνουν θαύματα.


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.