Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χειρομαντεία


Η λέξη «Χειρομαντεία» είναι σύνθετη, αποτελούμενη από τις λέξεις «Χέρι» και «Μαντεία». Ορισμένοι τη Χειρομαντεία την ονομάζουν και Χειρολογία ή Παλαμολογία. Η Χειρομαντεία όπως και να ονομάζεται είναι μία τέχνη-επιστήμη που προς το παρόν ανήκει στις Μεταφυσικές επιστήμες, όμως πολύ σύντομα θα υπαχθεί επίσημα στον κύκλο της Φυσιογνωμικής και της Φρενολογίας, οι οποίες σε ορισμένες χώρες ανήκουν στο αντικείμενο της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας (π.χ. Γαλλία).
      
Η Χειρομαντεία έχει χρησιμοποιηθεί για μαντικούς σκοπούς, αλλά και για αναγνωριστικούς του παρελθόντος ή/και του παρόντος. Μέσω της Χειρομαντείας μπορεί να αποκαλυφθεί η προσωπικότητα, η ιδιοσυγκρασία, η στάση ζωής, κλπ ενός ατόμου.  Η φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται αφορά το αντικείμενο της αυτογνωσίας και στην άποψη ότι, όπως είναι ο εσωτερικός κόσμος του ατόμου, έτσι είναι και ο εξωτερικός. Η επέκταση ή αλλιώς η έκφραση της ψυχής στο πεδίο της ύλης δημιουργεί την ανάλογη μορφή.

Η τέχνη της Χειρομαντείας ξεκίνησε από τα βάθη των αιώνων αλλά δεν υπάρχει γραπτό στοιχείο, το οποίο να μαρτυρεί την αφετηρία της. Η αρχή της έγινε στα πλαίσια της ανθρώπινης παρατήρησης και μέσω της στατιστικής επιβεβαίωσης έφτασε ως τις ημέρες μας πλήρης ερμηνειών και παραδειγμάτων. Εικάζεται ότι η απαρχή της έγινε σε κάποιο μέρος της Ινδίας, πολλοί όμως υποστηρίζουν την άποψη ότι η Χειρομαντεία είναι απομεινάρι της πανάρχαιας ανθρωπομορφικής γνώσης.

Η τέχνη της Χειρομαντείας έχει πλέον όλα τα στοιχεία για να καταταχθεί μαζί με τις υπόλοιπες επιστήμες. Όμως παρά την εγκυρότητά της και τη δυνατότητά της να αναγνωριστεί σαν επιστήμη, ποτέ δεν θα πάψει να έχει και το χαρακτήρα της τέχνης (όπως συμβαίνει και με την Αστρολογία), γιατί χωρίς το φυσικό χάρισμα της διαίσθησης η ερμηνεία των χεριών θα είναι μηχανική και όχι εμπνευσμένη.  

Η Χειρομαντεία διαμορφώθηκε μέσα από την παρατήρηση, η οποία είναι και η κινητήρια δύναμη της μέχρι σήμερα. Όταν κάποιος παρατηρήσει μία συγκεκριμένη γραμμή σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χεριού και μετά παρατηρήσει ποια αλλαγή συνέβη στη ζωή του, θα διαπιστώσει ότι η αλλαγή αυτή είναι ακριβώς η ίδια, η οποία αναφέρεται στα βιβλία χειρομαντείας στο εδάφιο που επεξηγεί τη συγκεκριμένη γραμμή. Μόνο με το προσωπικό πείραμα μπορούμε να κατανοήσουμε την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε η Χειρομαντική τέχνη έως σήμερα και να της προσδώσουμε την αξία και τη βαρύτητα που της αναλογεί.

Με τη Χειρομαντεία μπορούμε να προβλέψουμε μελλοντικά γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου, αλλά και τη δική του στάση απέναντι σε αυτά, τη στάση του περιβάλλοντός του και τα γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την αρχική κατάσταση που πρόκειται να συμβεί και το σημείο στο οποίο θα μπορούσε να οδηγηθεί τελικά το άτομο.  Επίσης η χειρομαντεία χρησιμοποιείται ευρέως για να προβλεφθούν σημαντικά γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου, όπως το μήκος της ζωής, η ποιότητα της, η υγεία, ο θάνατος, ο γάμος, το διαζύγιο, η χηρεία, τα παιδιά, η οικονομική κατάσταση, οι σπουδές, τα ταξίδια, η μετανάστευση, η κληρονομιά, τα ταλέντα και όποιο άλλο γεγονός μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ατόμου. Μέσω της χειρομαντείας μπορεί να προβλεφθεί ένα γεγονός με μεγάλη ακρίβεια χρόνου με προσέγγιση έτους. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί ένα άτομο μπορεί να καθορίσει τις επιλογές του και χρονικά.

Με ότι και εάν ασχοληθούμε χρειάζεται να αναζητούμε πάντα το βαθύτερο νόημα. Μόνο έτσι η ζωή θα έχει περισσότερη αξία. Έτσι και στη Χειρομαντεία χρειάζεται να εμβαθύνουμε, εάν θέλουμε να αναζητήσουμε το πραγματικό νόημα της ερμηνείας των χεριών. Χρησιμοποιώντας τη γνώση που μας παρέχουν οι γραμμές, τα όρη, οι περιοχές, και κάθε τι άλλο, το οποίο ερμηνεύεται στη χειρομαντεία, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στα περισσότερα βασικά ερωτήματα της ζωής, όσο βαθιά και εάν πρέπει να ψάξει κανείς.

Ακολουθεί ένας κατάλογος, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις συχνότερες ερωτήσεις που απευθύνει ένας ενδιαφερόμενος στο χειρομάντη, ο οποίος με βάση τη μορφή των χεριών μπορεί να βρει την απάντηση:

v  Θα αποκτήσω χρήματα;
v  Θα κάνω γάμο;
v  Πόσα παιδιά θα αποκτήσω;
v  Θα λάβω κληρονομιά;
v  Θα κάνω καριέρα;
v  Θα πετύχω στις σπουδές μου;
v  Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω συνεργάτες;
v  Έχω τύχη στα τυχερά παιχνίδια;
v  Πως θα είναι η σεξουαλική μου ζωή;
v  Θα απογοητευτώ από ερωτικό σύντροφο;
v  Τι τύπο άνθρωπο θα παντρευτώ;
v  Σε ποια ηλικία θα κάνω γάμο ή/και παιδιά;
v  Πως θα είναι η υγεία μου;
v  Θα έχω κάποιο ατύχημα;
v  Θα έχω επιτυχία στη ζωή μου;
v  Πόσα χρόνια θα ζήσω; 


Πώς να διαβάζετε τα δάχτυλα των χεριών σας:
Ο αντίχειρας και το μήκος του: Αν ξεπερνάει σε μήκος την πρώτη φάλαγγα του δείκτη, αυτό σημαίνει ότι είστε άτομα επίμονα, με μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Αν είναι πιο κοντός, σημαίνει ότι δεν έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και ότι χρειάζεται να πατήσετε γερά στα πόδια σας.


Ο δείκτης και το μήκος του: Αν είναι πιο μακρύς από το μικρό σας δάχτυλο, σημαίνει ότι έχετε την τάση να επιβάλλεστε στους άλλους και να περνάτε τις ιδέες σας. Αν ο δείκτης είναι μικρότερος από το μικρό δάχτυλο, τότε δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για τα χρήματα, αλλά είστε και ιδεαλιστές.

Ο μέσος και το μήκος του: Αν είναι πιο μακρύς από τα δύο τρίτα της παλάμης, σημαίνει ότι έχετε μεγάλη φαντασία, αλλά θα πρέπει να προσέξετε μήπως την αφήνετε να... καλπάζει περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Αν είναι πιο κοντός, σημαίνει ότι σας αρέσει να παίρνετε εσείς αποφάσεις για υποθέσεις άλλων.

Ο παράμεσος και το μήκος του: Αν αυτό το δάχτυλο που αντιπροσωπεύει την τέχνη και την τύχη είναι μακρύ και ίσιο, τότε έχετε καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ταλέντα. Αν είναι κοντό, τότε είστε πραγματιστές και έχετε πάντα συγκεκριμένες αναζητήσεις.

Ο μικρός και το μήκος του: Αν είναι πιο μακρύς από τη δεύτερη φάλαγγα του παράμεσου, είστε πολύ κοινωνικά άτομα, αν είναι όμως πιο κοντός, θα πρέπει να αρχίσετε να «ανοίγεστε» περισσότερο.

Τα όρη των χεριών και η σημασία τουςΠρόκειται για τα μικρά εξογκώματα της παλάμης που βρίσκονται ακριβώς στη βάση των δαχτύλων. Έχουν τα ονόματα των πλανητών και καθένα αντιπροσωπεύει τα «ρεζερβουάρ» ενέργειας του ανθρώπου. 

Το όρος του Δία στη βάση του δείκτη: Αυτό το εξόγκωμα αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες και την ανάγκη που έχετε για αναγνώριση. Όσο πιο φουσκωμένο είναι το όρος τόσο μεγαλύτερη σημασία δίνετε στον εαυτό σας και τόσο πιο ισχυρή προσωπικότητα έχετε. 

Το όρος του Κρόνου στη βάση του μεσαίου: Αυτό το εξόγκωμα αντιστοιχεί στην επιβολή πειθαρχίας στον εαυτό σας. Αν είναι έντονο, αυτό σημαίνει ότι είστε κυκλοθυμικό άτομο, αν είναι επίπεδο, ότι είστε συναισθηματικά ισορροπημένο άτομο.

Το όρος του Ήλιου στη βάση του παράμεσου: Αυτό το όρος είναι ενδεικτικό της ευαισθησίας και της δημιουργικότητάς σας. Όσο πιο φουσκωμένο είναι, τόσο πιο εγωκεντρικός άνθρωπος είστε. Αν είναι επίπεδο ή βαθουλωτό προς τα μέσα, αυτό σημαίνει ότι είστε λογικό άτομο. 

Το όρος του Ερμή στη βάση του μικρού: Αυτό το όρος δείχνει τη λογική και την ικανότητά σας στην επικοινωνία. Αν είναι πολύ ορατό, έχετε ταλέντο στο εμπόριο και μεγάλη ευκολία να πείθετε τους άλλους. Αν είναι στρογγυλό, ξέρετε να εκφράζεστε με τις κατάλληλες λέξεις. 

Το όρος της Άρη στη βάση του αντίχειρα: Δείχνει τη δύναμη της θέλησης και τον αυταρχισμό. Όσο πιο έντονο είναι, τόσο πιο δυναμικοί και ετοιμοπόλεμοι είστε. Για να υπερασπιστείτε την αλήθεια μπορεί να κάνετε ακόμα και πόλεμο. Αν είναι μικρό το όρος, τότε είστε πιο ήρεμοι και διαλεκτικοί.

Το όρος της Αφροδίτης στη βάση του αντίχειρα: Δείχνει τη ζωντάνια και τη διάθεση να απολαύσετε τις χαρές της ζωής και το ερωτικό πάθος. Αν το εξόγκωμα προεξέχει πολύ, σημαίνει ότι έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Αν όχι, τότε παρασύρεστε αρκετά εύκολα από τους άλλους.

Το όρος της Σελήνης απέναντι από το όρος της Αφροδίτης: Αυτό το εξόγκωμα αντικατοπτρίζει το υποσυνείδητό σας. Αν είναι στρογγυλεμένο, δείχνει ότι είστε δημιουργικοί και διαθέτετε φαντασία. Αν είναι πλατύ, σημαίνει ότι είστε πραγματιστές. Αν είναι φουσκωμένο, έχετε μία μικρή τάση να πετάτε στα σύννεφα.

Οι γραμμές της παλάμης και τι αντιπροσωπεύουν
Η γραμμή της μοίρας αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες σας
Διάσταση: Η γραμμή αυτή ξεκινάει από το κέντρο του καρπού κι ανεβαίνει κάθετα προς την κατεύθυνση του μεσαίου δαχτύλου. Αν η γραμμή είναι πολύ ευδιάκριτη, σημαίνει ότι η ζωή σας είναι πολύ έντονη, ότι έχετε πάντα διάθεση για νέα ξεκινήματα και ότι είστε γεννημένος νικητής. Αν πάλι αρχίζει από τη μέση της παλάμης σας, δείχνει ότι συμβιβάστε αρκετά εύκολα με τη μοίρα σας. Προσπαθήστε να επιδείξετε περισσότερη τόλμη και αποφασιστικότητα. Αν δεν έχετε καθόλου αυτή τη γραμμή ή είναι διακοπτόμενη και δυσδιάκριτη, αυτό σημαίνει ότι είστε ελεύθερο πνεύμα που ψάχνει να βρει στόχους. Οι διακλαδώσεις (μικρές γραμμές) που έχουν διεύθυνση προς τα πάνω δείχνουν ότι έχετε πολλή ενέργεια. Αν είναι προς τα κάτω σημαίνει ότι σχεδόν πάντα έχετε στα χέρια σας τον έλεγχο των πράξεών σας, αλλά και του παιχνιδιού. 

Η γραμμή του κεφαλιού αντιπροσωπεύει τον τρόπο σκέψης σας
Διάσταση: Ξεκινάει από την κορυφή της γραμμής της ζωής και διασχίζει το κέντρο της παλάμης σας. Όσο πιο μεγάλη κι ευδιάκριτη είναι αυτή η γραμμή τόσο πιο λογικοί είστε και τόσο πιο διαμορφωμένες απόψεις έχετε. Είναι πολύ δύσκολο να σας κάνει κάποιος να αλλάξετε γνώμη. Αν η γραμμή του κεφαλιού αγγίζει τη γραμμή της ζωής, αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ δεμένοι με την οικογένειά σας και με τους φίλους σας. Όσο πιο κοντή είναι τόσο πιο πραγματιστές είστε. Αν είναι λίγο κυρτή, είστε άτομο με πολλή φαντασία. Οι διακλαδώσεις που είναι διακοπτόμενες δείχνουν ότι είστε βαθιά σκεπτόμενα άτομα. Οι μικρές γραμμούλες που κατευθύνονται προς τα πλάγια δείχνουν ότι είστε έτοιμοι για νέες κατακτήσεις. Αν πάλι τελειώνουν σε μία διχάλα, αυτό σημαίνει ότι σας αρέσει να μιλάτε και ότι γνωρίζετε πολύ καλά την τέχνη του λόγου. 

Η γραμμή της ζωής αντιπροσωπεύει την υγεία σας
Διάσταση: Είναι η γραμμή που βρίσκεται λίγο κάτω από τον αντίχειρα κι ανεβαίνει μέχρι τη μέση της αρχής του καρπού. Προσοχή! Η γραμμή αυτή δείχνει την υγεία, αλλά και την ενέργεια που διαθέτετε και δεν αφορά το πόσα χρόνια θα ζήσετε. Όσο πιο ευδιάκριτη και πιο μεγάλη σε μήκος είναι αυτή η γραμμή, τόσο πιο καλή υγεία έχετε, ενώ το άστρο σας θα το ζήλευαν πολλοί. Αν η γραμμή είναι κοντή, αυτό σημαίνει ότι στο πρώτο μισό της ζωής σας θα υπάρξει μία ένταση, αλλά μετά θα έχετε κι εσείς ήρεμη και αρμονική ζωή. Αν η γραμμή της ζωής ξεκινάει πολύ κοντά στον αντίχειρά σας, αυτό σημαίνει ότι δεν σας αρέσουν οι περιπέτειες ούτε τα ταξίδια. Αν η γραμμή είναι βαθιά και λίγο κυρτή, η ζωή σας θα είναι μακριά και ευτυχισμένη. Οι διακλαδώσεις που υπάρχουν γύρω από τη γραμμή αυτή σημαίνουν ότι η ζωή σας δεν θα είναι μονότονη, αλλά θα έχει πολλές και καλές αλλαγές. 

Η γραμμή της καρδιάς αντιπροσωπεύει την συναισθηματική πλευρά
Διάσταση: Η γραμμή αυτή ξεκινάει από ένα εξωτερικό σημείο στο κέντρο της παλάμης και συνεχίζει προς τα κάτω, περνώντας από το μικρό, το παράμεσο και το μεσαίο δάχτυλο. Αν αυτή η γραμμή είναι βαθιά, αυτό σημαίνει ότι είστε άτομα με μεγάλο πάθος και αισθησιασμό. Μ’ άλλα λόγια, είστε ακαταμάχητα σέξι! Αν είναι πολύ μακριά, τότε είστε άτομα που τα πάθη σας κυριεύουν. Αν η γραμμή διακρίνεται ελάχιστα, τότε θέλετε να αρέσετε και να γοητεύετε τους άλλους. Όσο πιο κοντή είναι τόσο πιο λογικοί είστε στη συναισθηματική σας ζωή.  Οι διακλαδώσεις που κατευθύνονται προς το μικρό δάχτυλο υπογραμμίζουν ότι είστε πολύ ζηλότυπα άτομα.


Για περισσότερες αναλυτικές προβλέψεις στείλε τις παλάμες σου την ερώτηση σου και ημερομηνία γέννησης alindakanaki@gmail.com πλήρωσε με paypal και λάβε την απάντηση σου ηλεκτρονικά εντός 2 ημερών  (σε μορφή PDF)η με ταχυδρομείο. Εδώ: χειρομαντεία on line

Aλίντα Κανάκη  

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]  Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.