Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ψαλμός 19 - Για προστασία και καθοδήγηση σε δύσκολες καταστάσεις –Για μια δίκαιη δικαστική απόφαση


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

 

Ο Ψαλμός 19 είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ψαλμούς, ο οποίος διαβάζεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ακολουθιών και αποκαλείται«βασιλικός».

 

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 19 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να ζητήσουμε την προστασία ή την βοήθεια του Κυρίου σε ένα επικίνδυνο ταξίδι.

Για πνευματική καθοδήγηση και βοήθεια, όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση και δεν μπορούμε να την χειριστούμε.

Για να έχουμε μια δίκαιη δικαστική απόφαση.

Όταν είμαστε λυπημένοι, για να μας δώσει ο Κύριος δύναμη.

Όταν αντιμετωπίζουν αρρώστιες ή δύσκολες καταστάσεις αγαπημένα μας πρόσωπα, για να αναρρώσουν γρήγορα ή να βρουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Για να ευλογήσει ο Κύριος τα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, να θεραπεύσει ζητήματα γονιμότητας και να αποφευχθεί ο χωρισμός του ζεύγους.

Για να βοηθήσει σε έναν δύσκολο τοκετό.Για την διευκόλυνση και την επιτάχυνση του τοκετού και για την προστασίας της μητέρας και του μωρού από επιπλοκές. (Αντιγραφή του Ψαλμού 19 σε λευκό καθαρό χαρτί και κρέμασμα στο λαιμό ή στην κοιλιά εγκύου για να έχει καλή εγκυμοσύνη) 

 

Για να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις στον γάμο ή ανάμεσα στους συζύγους.

Για την απελευθέρωσημας από τη φυλακή, όταν έχουμε φυλακιστεί άδικα και ο ένοχος απολαμβάνει την ελευθερία του.

Για να ελευθερωθούμε από την αιχμαλωσία.

Για να απαλλαγούμε από τις αρνητικές επιρροές που έχουν τα κακά πνεύματα στην ζωή μας. (Για κατασκευή φυλαχτού προστασίας από τις μαγείες, αντιγράφεται ο Ψαλμός 19 σε λευκό χαρτί, που το φέρουμε επάνω μας).

Για αφύπνιση/όξυνση της διάνοιας σε πνευματικά ζητήματα.(Για να γίνει έξυπνο ένα παιδί, εκφωνούμε τον Ψαλμό 19 σε λίγο κρασί και μέλι και το δίνουμε να το πίνει) 

Η Δύναμη του Ψαλμού 19 – Για την πάταξη κακών πνευμάτων 

Αυτός ο Ψαλμός λέγεται ότι είναι αποτελεσματικός στο να διώχνει τα κακά πνεύματα. Πρέπει να διαβαστεί επτά φορές, όπως ακολουθεί, πάνω στο  άτομο που κυριεύεται από κακό πνεύμα. 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

 

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

 

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού καιτου Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών»:

 

Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου,

ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου

ως εν ουρανώ και επί της γης.

Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον

και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,

ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών

και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,

αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.

 

και εκφράζουμε το αίτημα μας:

 

«Είθε να είναι το θέλημά σου, Θεέ, να επαναφέρεις τον δούλου του θεού (όνομα), της  (όνομα μητέρας), που έχει στερηθεί αισθήματα και υποφέρει από τις πονηριές του διαβόλου. Φώτισε το μυαλό του εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.»

Διαβάζουμε τον Ψαλμό 19 επί επτά φορές και τέλος λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και κλείνουμε με το «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν».

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Ψαλμός 19

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 2 ΕΠΑΚΟΥΣΑΙ σου Κύριος ἐν ἡμέρᾳ θλίψεως, ὑπερασπίσαι σου τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ ᾿Ιακώβ. 3 ἐξαποστείλαι σοι βοήθειαν ἐξ ἁγίου καὶ ἐκ Σιὼν ἀντιλάβοιτό σου. 4 μνησθείη πάσης θυσίας σου καὶ τὸ ὁλοκαύτωμά σου πιανάτω. (διάψαλμα). 5 δῴη σοι Κύριος κατὰ τὴν καρδίαν σου καὶ πᾶσαν τὴν βουλήν σου πληρώσαι. 6 ἀγαλλιασόμεθα ἐν τῷ σωτηρίῳ σου καὶ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. πληρώσαι Κύριος πάντα τὰ αἰτήματά σου. 7 νῦν ἔγνων ὅτι ἔσωσε Κύριος τὸν χριστὸν αὐτοῦ· ἐπακούσεται αὐτοῦ ἐξ οὐρανοῦ ἁγίου αὐτοῦ· ἐν δυναστείαις ἡ σωτηρία τῆς δεξιᾶς αὐτοῦ. 8 οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. 9 αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν. 10 Κύριε, σῶσον τὸν βασιλέα, καὶ ἐπάκουσον ἡμῶν, ἐν ᾗ ἂν ἡμέρᾳ ἐπικαλεσώμεθά σε.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.