Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ρεφλεξολογία




Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Αν στην περίπτωση του ασθενή δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια.

Η ρεφλεξολογία ή η θεραπεία ζωνών είναι η πρακτική στην διέγερση ορισμένων σημείων στα πόδια , τα χέρια , τη μύτη ή τα αυτιά (που ονομάζονται «αντανακλαστικές ζώνες
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες η ρεφλεξολογία, η πιεσοθεραπεία (σφίξιμο σε συγκεκριμένα  και καλά καθορισμένα σημεία) μπορεί να ανακουφίσει από πολλές ασθένειες, όπως:




·         οσφυαλγία
·         πόνος στον αυχένα
·         δυσκοιλιότητα
·         γαστρίτιδα
·         τους πόνους της περιόδου
·         άσθμα
·         πονοκέφαλος


Οι σοφοί της Ανατολής  πιστεύουν, ότι όλα τα προβλήματα στην ανθρώπινη φυσιολογία προκαλούνται από «μπλοκάρισμα» της ροής ενέργειας. Κάνοντας κλικ στα ενεργά σημεία του σώματος, αυτό το «κλείδωμα» ξεκλειδώνει τη ροή ενέργειας. Η ενέργεια κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερα, οι ασθενείς θεραπεύονται και το σώμα ελευθερώνεται. Οι Δυτικοί ειδικοί λένε ότι με την διέγερση ορισμένων σημείων, το νευρικό σύστημα στέλνει σήματα στον εγκέφαλο. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο - το σώμα μας θεραπεύει το ίδιο τον εαυτό του.


Μερικές από τις κυριότερες τεχνικές της ρεφλεξολογίας.










Θεραπευτική μέθοδος: Κάντε κλικ στο θεραπευτικό σημείο με τον αντίχειρα ή κλείστε τον αντίχειρα και το δείκτη σας. Κοιτάξτε τα σημεία που αναφέρουμε (παραπάνω εικόνα). Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε το ίδιο πράγμα για τα όλα τα  ζεύγη οργάνων .

Βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου

Σημείο υπεύθυνο για τον εγκέφαλο είναι τα μάτια / αυτιά, ιγμόρειο, λεμφικό σύστημα / τα όργανα αναπαραγωγής.

Βοηθά την  αύξηση της ροής του οξυγόνου στον εγκέφαλο, το αίμα καθαρίζεται από τις τοξίνες και οδηγεί σε βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Πώς να κάνετε μασάζ: Με τα δύο χέρια πιέζετε κάθε σημείο ή να κάνετε κλικ πάνω τους 25-50 φορές. Ξεκινήστε με τις άκρες των δακτύλων για να φτάσετε μέχρι τον καρπό.

Για να αισθανθείτε καλύτερα και για διαύγεια πνεύματος κάντε ρεφλεξολογία  κάθε μέρα.
Αύξηση της ενέργειας
Σημείο υπεύθυνο για το  ηλιακό πλέγμα, είναι  τα επινεφρίδια, η υπόφυση, ο λαιμός / θυρεοειδής αδένας, λεμφικό σύστημα / όργανα αναπαραγωγής και ο εγκέφαλος.

Η απελευθέρωση των  ενδορφινών επιταχύνει το μεταβολισμό και έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Πώς να κάνετε μασάζ: Σε κάθε βραχίονα κάνετε 50 φορές κλικ σε κάθε  σημείο (επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας).

Ανακούφιση από πονοκεφάλους, καταρροή  και  πόνους στο ιγμόρειο
Σημείο υπεύθυνο είναι η υπόφυση, ο εγκέφαλος ,το  στέμμα, το  ιγμόρειο, τα επινεφρίδια και  τα νεφρά.

Ενώ σπρώχνετε το σημείο που είναι υπεύθυνο για τον εγκέφαλο και το στέμμα, αυξάνετε η  ροή του αίματος στα συγκεκριμένα σημεία. Έτσι  διεγείρεται η έκκριση υδροκορτιζόνης των επινεφριδίων, η οποία βοηθά να «στραγγίξει» το ιγμόρειο, αλλά και οι τοξίνες των νεφρών που σχηματίζονται μετά τη κατανάλωση αλκοόλ.

Πώς να κάνετε μασάζ: Πάρτε μια μπάλα του γκολφ, μια άλλη μπάλα ίδιου περίπου μεγέθους ή μια στρογγυλή πέτρα, και κρατήστε τη ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας. Πιέστε την 25-50 φορές με κάθε χέρι. Στη συνέχεια πιέστε την 10 φορές στο σημείο επί των δακτύλων (τον εγκέφαλο). Κάντε τόνωση στο ιγμόρειο 5-10 κλικ και στα τα επινεφρίδια  25-50 φορές. Εάν πάσχετε από καταρροή , δοκιμάστε 50 φορές με την τόνωση των "νεφρών" συγκεκριμένα σημεία και στα δύο χέρια.

Δυσπεψία

Το σημείο υπεύθυνο για την σπλήνα / πάγκρεας είναι το ηλιακό πλέγμα, τα έντερα και  τα επινεφρίδια.

Αυξάνοντας το σχηματισμό των ενζύμων που βελτιώνουν την πέψη, χαλαρώνουν οι μύες του στομάχου και  βελτιώνεται η δραστικότητα όλων των οργάνων της πέψης.

Πώς να κάνετε μασάζ: Κάντε κλικ 25-50 φορές σε κάθε σημείο. Για να προσθέσετε ενέργεια στο ηλιακό πλέγμα και καλύτερη λειτουργία του εντέρου, κρατήστε  ανάμεσα στη βάση της παλάμης μια μπάλα του γκολφ ή μια πέτρα  του ίδιου μεγέθους - κάντε 50 φορές κλίκ. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε 50 περιστροφές ανάμεσα στις παλάμες σας.


Ανακούφιση από τα συμπτώματα του PMS και  το οίδημα



Σημείο υπεύθυνο για το λεμφικό σύστημα / όργανα αναπαραγωγής, της υπόφυσης και του εντέρου. Ρυθμίζει την έκκριση ορμονών, αυξάνει το σχηματισμό των ενδορφινών, εμποδίζοντας τον πόνο. Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει  να χαλαρώσουμε τους μυς στην κοιλιά.

Πώς να κάνετε μασάζ: Πιάσε το χέρι, ακριβώς πάνω από τον καρπό, μεταξύ του αντίχειρα και τον δείκτη του άλλου χεριού. Τώρα περιστρέψτε το χέρι σφίγγοντας, μισή στροφή προς μία κατεύθυνση, μισή στροφή προς τα άλλη κατεύθυνση, 50 φορές. Στη συνέχεια 25-50 φορές τσίμπημα σημείο που είναι υπεύθυνο για την υπόφυση. Ακολούθως, πάρτε μια μπάλα του γκολφ και περιστρέψτε κρατώντας τη βάση της παλάμης, 50 φορές.

Χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες

Σημείο υπεύθυνος για την υπόφυση, το ηλιακό πλέγμα, καρδιά / στήθος / πνεύμονες.

Εξισορρόπηση των ορμονών, έχουμε χαλαρώσει τους μυς του στομάχου και  τον έλεγχο αναπνοής.

Πώς να κάνετε μασάζ: Πάρτε μια μπάλα του γκολφ ή άλλη μπάλα ίδιου μεγέθους ή  μια πέτρα, κρατήστε ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και περιστρέψετε την 25-50 φορές. Τσιμπήστε ή κάντε κλικ σε ένα σημείο που είναι υπεύθυνο για το ηλιακό πλέγμα 25-50 φορές και κυλήστε την μπάλα (την ίδια στιγμή), ακριβώς πάνω από τη βάση της παλάμης.

Αϋπνία

Σημείο υπεύθυνο  για τα επινεφρίδια, το ηλιακό πλέγμα, την υπόφυση, το λαιμό / θυρεοειδούς, το λεμφικό σύστημα / τα όργανα αναπαραγωγής, ο εγκέφαλος.

Σημείο του ηλιακού πλέγματος, για  να κάνετε “ρύθμιση του ύπνου”,  είναι οι όροι αδένες που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε.

Πώς να κάνετε μασάζ: Τσίμπημα 25-50 φορές σε κάθε σημείο και 10 φορές.

Ηρεμία, γαλήνη.

Σημείο υπεύθυνο  για τον εγκέφαλο, είναι το ηλιακό πλέγμα, η  υπόφυση, ο λαιμός και ο θυρεοειδής.

Η σωστή κυκλοφορία προκαλεί την ηρεμία των  ενδορφινών, το σώμα χαλαρώνει, αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία και τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος.

Πώς να κάνετε μασάζ: Κάντε κλικ σε κάθε σημείο για 25-50 φορές.

Το άρθρο αυτό έχει γραφτεί για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την επιστήμη της ρεφλεξολογίας. Δεν αποτελεί κατά οποιονδήποτε τρόπο σύσταση ή παρότρυνση για χρήση εναλλακτικής ιατρικής έναντι της παραδοσιακής ιατρικής αγωγής μιας ασθένειας, και οι συγγραφείς του άρθρου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο βελονισμός και το  μασάζ δεν βλάπτει την υγεία σας! (Θα πρέπει να εξεταστείτε σε  κλινική ή να κλείσετε  ραντεβού με επαγγελματία  θεραπευτή, καθώς υπάρχουν αντενδείξεις για την ρεφλεξολογία.)

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.