Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Χειρομαντεία και υγεία!


Κόκκινες παλάμες:

Αν έχεις παρατηρήσει την παλάμη σου να κοκκινίζει μετά την ενασχόληση σου με την κηπουρική ή όταν πιάνεις ένα πολύ ζεστό σκεύος, μη φοβηθείς. Άλλωστε, όπως θα έχεις παρατηρήσει, το κοκκίνισμα αυτό υποχωρεί σύντομα. Αν, ωστόσο, οι παλάμες σου το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς κόκκινες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους μέρος, τότε ίσως σου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου και μια επίσκεψη στο γιατρό κρίνεται απαραίτητη.

Πρησμένα δάχτυλα:

Αν το πρήξιμο επιμένει μετά την παρέλευση ημερών και το δαχτυλίδι που πρόσφατα αγόρασες πλέον δεν σου κάνει τότε ίσως αυτό να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού. Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί παράγει μικρότερη ποσότητα ορμονών που ρυθμίζουν το μεταβολισμό με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους και την κατακράτηση υγρών. Ένα από τα πρώτα μέρη που γίνεται κατακράτηση υγρών είναι στα δάχτυλα. Αν το σύμπτωμα ακολουθείται από δυσκαμψία των δακτύλων κάνε εξετάσεις αίματος και συμβουλέψου ένα γιατρό.

Σημάδια στα νύχια:

Υπό κανονικές συνθήκες, εάν πιέσεις ελαφρά τα νύχια σου θα γίνουν λευκά, και στη συνέχεια, όταν σταματήσεις να ασκείς την πίεση θα επανέλθουν στο φυσιολογικό ροζ χρώμα. Αν όμως τα νύχια σου παραμένουν λευκά για περισσότερο από ένα λεπτό μετά την πίεση ή έχουν μια ωχρή – κίτρινη όψη αυτό είναι σημάδι αναιμίας ή έλλειψης σιδήρου. Αν λοιπόν διαπιστώσεις πως τα νυχάκια σου δεν έχουν το χρώμα που θα έπρεπε λάβε τα μέτρα σου, φάε σωστά και συμβουλέψου τον προσωπικό σου γιατρό ώστε να λάβεις το απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής. Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, το σπανάκι και τα καρύδια θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου και θα επαναφέρουν το υγιές χρώμα των νυχιών σου. Τις περισσότερες φορές μικρές κόκκινες ή μπλε κηλίδες που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια προέρχονται από μικρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, αν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε αρκετά σημεία και δεν υποχωρεί μπορεί να είναι ένδειξη καρδιόπαθειας ή κακής κυκλοφορίας του αίματος.


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.