Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μαντεία με αριθμούς


Η μαντεία είναι ένα υψηλό πνευματικό σκαλί για την ανίχνευση των πνευματικών ικανοτήτων του ανθρώπου. Η Μαντική τέχνη προσπαθεί να δει μέσα στο βάθος του χώρου και του χρόνου ή να προβλέψει το μέλλον. Έχει πολλές μορφές, όπως οι κάρτες ταρώ, ρούνους, κλπ. Ο αρχαίος κόσμος αναγνώρισε πολλές μορφές μαντείας, από την ερμηνεία των ονείρων έως την μαντική προφητεία. Η τέχνη της μαντικής περιλαμβάνει και την υπνωτιστική και διάμεση αίσθηση, καθώς και την κυριολεκτική της έννοια που είναι η άσκηση της θεϊκής δύναμης και η υλοποίηση της θείας επιστήμης από το ιερατείο των μάγων, που λατρεύει μια θεϊκή δύναμη .
Ο όρος μαντεία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών που αποβλέπουν στην πρόβλεψη του μέλλοντος ή στην αποκάλυψη του παρελθόντος. Μπορεί να υπερβεί τις αισθήσεις μας στο εξελικτικό στάδιο που βρισκόμαστε και να περάσει στο χώρο του αποκρυφισμού. Πολύ διαδεδομένες μορφές μαντείας είναι η χειρομαντεία, η καφεμαντεία, η φυσιογνωμική, η χαρτομαντεία, οι ρούνοι  και πλήθος άλλων.
Αν και η τέχνη του μάντη ή του προφήτη έγινε σεβαστή από όλους, ακόμη και από τους πιο ισχυρούς βασιλείς, εν τούτοις υπήρξε ανέκαθεν αντικείμενο εκμετάλλευσης, κάτι που συμβαίνει μέχρι τις μέρες μας.
Στον αρχαίο κόσμο κανείς δεν αμφισβητούσε ότι η μαντεία ήταν ένα εργαλείο που αποτελούσε Θείο δώρο στους ικανούς να το φέρουν. Ήταν κατανοητό ότι ακριβώς όπως ένα σφυρί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ή να καταστρέψει ανάλογα με τις προθέσεις του ο ηγέτης, έτσι θα μπορούσε το εργαλείο της μαντικής να χρησιμοποιηθεί για χειραγώγηση από τον μάντη.
Στο σύγχρονο κόσμο, δεν θεωρείται πλέον απαραίτητο να συμβουλευτεί κανείς ένα μάντη πριν από κάθε σημαντική δραστηριότητα. Η Μαντεία γίνεται θεία συμμετέχοντας σε μια θεϊκή διαδικασία. Στην υψηλότερη έκφραση του ο μάντης, ονειρεύεται τον κόσμο σε λειτουργία. Για να γίνει ονειροπόλος για τον κόσμο, πρέπει πρώτα να «ξυπνήσει» κανείς και στη συνέχεια να μείνει ξύπνιος. Πρέπει να ξυπνήσει από την υπνωτική κατάσταση που βιώνουμε  όλοι, να αναπτύξει τις δυνάμεις που εν δυνάμει διαθέτουμε όλοι μας.
Το σύμπαν αντανακλά πάντα πίσω σε μας την κατάσταση της αγάπης. Η Διόραση που ανήκει στην μαντική μπορεί να οριστεί ως μια ανθρώπινη ικανότητα να βλέπει κανείς κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων – ενός προσώπου, μιας κατάστασης, μιας πρόθεσης, ή οτιδήποτε μη ορατό από το ανθρώπινο μάτι ή εύκολα να συναχθεί από την ανθρώπινη λογική, που συχνά αναφέρεται ως «δεύτερη ματιά». Διορατικούς μπορούμε επίσης να πούμε ότι είναι όσοι έχουν μια ανεπτυγμένη «έκτη αίσθηση».Ένας πολύ απλός τρόπος για να αρχίσετε να εξασκείτε τις μαντικές σας ικανότητες είναι το ταμπλό των αριθμών:
Μπορείτε να συγκεντρωθείτε μπροστά στο ταμπλό των αριθμών, να εκφέρετε την ερώτηση σας με απόλυτη σαφήνεια και μόλις νοιώσετε ότι είστε έτοιμοι να  συγκεκριμένο ταμπλό των αριθμών μπορείτε να θέσετε μία ερώτηση και να ρίξετε μία πέτρα πάνω του. Στον αριθμό που θα σταθεί η πέτρα θα διαβάσετε και την αντίστοιχη ερμηνεία. Οι ερμηνείες των αριθμών είναι οι ακόλουθες:
1.    Στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να είστε καχύποπτοι αναφορικά με την εξαφάνιση των πολύτιμων αντικειμένων σας.  Ακούστε τη διαίσθησή σας!
2.    Υπάρχει μια ευκαιρία να συναντηθείτε με σημαίνοντα και ενδιαφέροντα πρόσωπα του αντίθετου φύλου. Θα βρείτε αμοιβαία κατανόηση, καθώς επίσης θα πάρετε απαντήσεις στις απορίες σας.
3.    Λόγω του πάθους και των ρομαντικών ενδιαφερόντων σας, δεν θα παρατηρήσετε σοβαρές απώλειες που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε απόγνωση και σύγχυση. Περιμένετε λίγο, και η καλή τύχη εμφανίζεται και πάλι στον ορίζοντα σας.
4.    Να είστε σε επιφυλακή! Ένα άτομο του περιβάλλοντός σας  προσπαθεί να σας βλάψει, μέσα από το κουτσομπολιό και ψευδείς πληροφορίες.  Μην ενδώσετε σε προκλήσεις.
5.    Στο εγγύς μέλλον η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ίσως θα δεχτείτε μια προαγωγή ή να βιώσετε την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου. Παραμένοντας στην κορυφή της επιτυχίας, μην ξεχνάτε να προφυλάσσεστε από τους γύρω σας.
6.    Αυτή τη φορά θα διακόψετε με έναν παλιό φίλο ή εραστή.
7.    Τολμηρά και ριψοκίνδυνα τα σχέδιά σας, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω της υπερβολικής αλαζονείας.
8.    Σύντομα θα υπάρξει μήνυμα από ένα παλιό φίλο, με τον οποίο θα έχετε μια συνάντηση στο σπίτι του.
9.    Θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μην το χάσετε.
10. Στην προσωπική σας ζωή να περιμένετε σοβαρές αλλαγές.
11. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να είστε έτοιμοι για την έναρξη μιας μακράς και κουραστική μάχης.
12. Προσβλέπετε σε μια ευτυχισμένη συνάντηση με έναν παλιό φίλο.
13. Να είστε προετοιμασμένοι γιατί θα συμβούν άσχημα πράγματα που θα επηρεάσουν την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Να είστε υπομονετικοί, υπομένοντας τις κακουχίες.
14. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια και τις συμβουλές των συγγενών και φίλων. Απευθυνθείτε σε εκείνους.
15. Θα αντιληφθείτε ότι στο άμεσο περιβάλλον ή το χώρο εργασίας σας εξυφαίνονται δολοπλοκίες εναντίον σας.
16. Θα «σφίξτε τη ζώνη», καθώς είναι πιθανό μια σημαντική απώλεια.
17. Θα παρατηρήσετε ότι σας προσεγγίζουν και σας κανακεύουν. Μην εντυπωσιάζεστε από κολακείες.
18. Έχετε ονειρευτεί μεγάλα υλικά κέρδη! Η τύχη είναι με το μέρος σας.
19. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα έχετε σκέψεις που σας ταλαιπωρούν. Κάντε ένα ταξίδι για να αλλάξετε παραστάσεις.
20. Μακρινά και απραγματοποίητα σχέδια σας μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια ενός φίλου .
21.  Μην απελπίζεστε! Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσουμε με δύναμη και σθένος το χτύπημα της μοίρας.
22. Να είστε έτοιμοι για ψυχαγωγία! Θα προκύψουν ταξίδια, κατά τα οποία θα είστε σε θέση να αποκομίσετε υλικά κέρδη.
23. Προσοχή στα νεαρά άτομα που σας περιβάλουν.
24. Στο εγγύς μέλλον θα συναντήσετε έναν άνθρωπο με τον οποίο θα ανθίσουν ειλικρινή και έντονα συναισθήματα.
25. Για να ενεργοποιήσετε την τύχη που επιθυμείτε,  ακούστε την διαίσθηση σας.
26. Με αγάπη και υπομονή θα διαλύσετε όλα τα σύννεφα που παρουσιάζονται.
27. Η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο, χάρη σε έναν καλό φίλο. Μην    εμπιστεύεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε ανθρώπους που ξέρετε  καλά πως μπορούν να τορπιλίσουν τα σχέδιά σας.
28. Η θερμότερη  σας ευχή θα γίνει πραγματικότητα, αλλά μόνο μετά από μια σειρά από προβλήματα που θα πρέπει να υπομείνετε με καρτερία.
29. Ζήλιες και ίντριγκες  μπορεί να παρεμποδίσουν σοβαρά την πραγματοποίηση των σχεδίων σας. Μην απογοητεύεστε, γιατί το άγχος μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας.
30. Μην ενδίδετε  σε  κολακείες! Ο άμεσος περίγυρος σας αποτελείται από υποκριτές. Προσοχή στις ίντριγκες και τα κουτσομπολιά.
31. Σύντομα  θα γνωρίσετε τον άνθρωπο της ζωής σας και θα ξεκινήσετε  μια μακροχρόνια σχέση. Ο έρωτας που έρχεται θα είναι ευτυχισμένος και παθιασμένος. Αλλά μην παραμελείτε θέματα  σχετικά με την υγεία σας.
32. Η υλοποίηση  στα πολυπόθητα όνειρά σας θα προκύψει ξαφνικά  από ένα φίλο. Αλλά δεν πρέπει να τρέφετε αυταπάτες! Για τις υπηρεσίες του  θα απαιτήσει πολλά και ένα απρόσμενο τέλος θα σας περιμένει αν δεν χειριστείτε τα πράγματα σωστά . Να είστε προσεκτικοί, καθώς το τέλος μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό.
33. Μπαίνετε σε μια περίοδο στασιμότητας, και θα νιώσετε την  ζημία να σας πιέζει έντονα. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τις καταστάσεις προς το καλύτερο – δεν θα το  πετύχετε προς το παρόν. Ζητήστε  τη βοήθεια από έναν φίλο που εμπιστεύεστε.
34. Να περιμένετε μεγάλα προβλήματα στο χώρο εργασίας από  συναδέλφους που σας συκοφαντούν. Προσπαθήστε να έχετε υπομονή και σύνεση, καθώς μετά την ολοκλήρωση του έργου σας  όλα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τη θέση σας.
35. Ένα επερχόμενο ταξίδι θα σας φέρνει επιτυχία και υλικό κέρδος. Επίσης, αυτό το ταξίδι θα σας δώσει μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία με έναν άνθρωπο, ο οποίος θα αργότερα θα γίνει στενός φίλος και αρωγός στο έργο σας. Μπορείτε να εμπιστευτείτε με ασφάλεια τα μυστικά σας και τις σκέψεις σας.
36.Στο εγγύς μέλλον να είστε προετοιμασμένοι για ένα νέο ρομαντικό δεσμό, που μπορεί να φέρει τόσο τη θλίψη, όσο όμως και την ευτυχία στη ζωή σας.  Ο/Η νέα σας σύντροφος εξιτάρεται με νέα πράγματα που προκύπτουν  από το πουθενά! Δεν χάνετε τίποτε να δοκιμάσετε μια νέα σχέση, αλλά για να πετύχετε κάντε προσεκτικά βήματα. Ένα και μόνο σφάλμα θα σας κοστίσει πολύ ακριβά.
37. Θα είστε απογοητευμένοι με ένα αγαπημένο πρόσωπο, το οποίο θα σας οδηγήσει  κάποια στιγμή σε πολύ μεγάλη στεναχώρια. Θα αισθανθείτε λυπημένοι, αλλά στη συνέχεια να ξεχαστείτε μέσα από τις συμβουλές και τις παραινέσεις ενός παλιού φίλου. Μην αφήνεστε να ερωτευτείτε, καθώς θα σας παρηγορεί, γιατί σας βλέπει μόνο φιλικά. Δεν σας χρειάζεται και άλλη απογοήτευση.
38. Λόγω απροσεξίας σε λεπτομέρειες μπορεί να υποστείτε υλικές ζημιές. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια δυσάρεστη κατάσταση, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια σας να φέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρ “όλα αυτά, πρέπει να θυμόσαστε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω σας ειλικρινείς και ανιδιοτελείς.
39. Μια ιδιαίτερη σας επιθυμία μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά να προκαλέσει θλίψη στους γύρω σας. Να θυμάστε ότι η ευτυχία ή ακόμα και η ατυχία σας επηρεάζει τον άμεσο περίγυρο σας .Υπάρχουν πρόσωπα που στηρίζονται σε σας για την υλοποίηση των σχεδίων τους. Θα πρέπει να τους κρατήσετε σε απόσταση για να μην  το πληρώσετε  ακριβά.
40. Αντισταθείτε στον πειρασμό να κερδίσετε ένα μεγάλο ποσό με εύκολους και πλάγιους τρόπους. Στο μέλλον θα το πληρώσετε με  αποτυχίες. Επίσης, δεν χρειάζεται να φλερτάρετε – μπορεί να προκαλέσετε τον χωρισμό από ένα αγαπημένο πρόσωπο. Προσπαθήστε να μην κάνετε  λάθη, γιατί θα δημιουργήσετε από μόνοι σας προβλήματα.
41. Στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την δύναμη και επιρροή σας για να βοηθήσετε ένα συνεργάτη σας. Να είστε ωστόσο προσεκτικοί!  Θα προσπαθήσει να σας χρησιμοποιήσει  για δικούς τους σκοπούς, με κάθε μέσο. Σ αυτή τη περίπτωση θα μπορείτε να ξεφύγετε μόνο με τη βοήθεια  ενός δικού σας πρόσωπου, που ανιδιοτελώς θα σας προσφέρει τις υπηρεσίες του.
42. Λόγω της αφέλειας και του εύπιστου χαρακτήρα σας μπορείτε να εμπλακείτε σε ίντριγκες. Αυτή η κατάσταση δεν σας ευνοεί, καθώς μπορεί να υποστείτε ηθική και υλική βλάβη.
43. Θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία, αφού όλες τις προσπάθειές σας οδηγούν στην επιτυχία. Ακούστε τη διαίσθησή σας – αυτή θα σας πει τι να κάνετε.
44.Στο εγγύς μέλλον οι συνθήκες θα αλλάξουν αποτελεσματικά υπέρ σας. Ότι σκέφτεστε να κάνετε, θα φέρει την σφραγίδα της επιτυχίας, καθώς θα ανοίξουν νέες προοπτικές και ευκαιρίες. Τα επαγγελματικά σας θα ανοίξουν και θα φέρουν σημαντική αύξηση των  υλικών αποκτημάτων και των οικονομικών.
45. Θα ανακαλύψετε το πραγματικό χαρακτήρα ενός αγαπημένου προσώπου. Προσπαθήστε να τερματίσει τη σχέση σας μαζί του το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά θα οδηγηθείτε σε σοβαρά προβλήματα. Να μην υποκύψετε στην γοητεία του, γιατί το πρόσωπο αυτό  είναι ανειλικρινές.

Για περισσότερες αναλυτικές προβλέψεις από την Αλίντα Κανάκη στείλε την ερώτηση σου / ημερομηνία γέννησης alindakanaki@gmail.com πλήρωσε με peypal και λάβε την απάντηση σου ηλεκτρονικά (σε μορφή PDF)η με ταχυδρομείο. Αναλυτικές προβλέψεις εδώ:

Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]  Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.