Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ψαλμοί για καθαρισμό από τη μαύρη μαγεία και τις λοιπές σατανικές επιρροές !


Απαλλαγή από κατάρες, γλωσσοφαγιά, κακό μάτι ή κάθε έργο της μαγείας

Ψαλμοί που Λύνουν και γυρίζουν τα μάγια πίσω!

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, είναι πολύς ο κόσμος που υποφέρει στις μέρες μας από τις συνέπειες της μαγείας ή από τις λοιπές σατανικές επιρροές, όπως είναι οι κατάρες, η γλωσσοφαγιά ή το κακό μάτι.Είναι δυστυχώς πολύ εύκολο να συμβεί το κακό, να ριζώσει και να αρχίσει να διαλύει την ζωή μας, χωρίς να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.

Οι αρνητικές επιπτώσεις επάνω μας από την επιρροή της μαύρης μαγείας και των σκοτεινών δυνάμεων ποικίλουν ανά περίπτωση. Σε άλλους αρχίζουν να κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι και να εκλείπουν οι ευκαιρίες, σε άλλους εμφανίζονται ανεξήγητα και ανεπίλυτα προβλήματα υγείας, ενώ σε κάποιους χτυπούν οι σκοτεινές δυνάμεις τα οικονομικά και σιγά σιγά μας γονατίζουν.

Στόχος είναι να βληθεί η ευτυχία και ευημερία του ατόμου και αργά αλλά σταθερά μας στερούν κάθε δυνατότητα να ανακάμψουμε, βάλλοντας μας από όλες τις πλευρές.Η κατηφόρα είναι γλυκιά στην αρχή και αν δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις (ευρήματα), μπορεί να αποδώσουμε τις κακοτυχίες μας σε συμπτώσεις, στις συγκυρίες ή σε προσωρινές αναποδιές. Μέχρι που πιάνουμε πάτο, έχουμε καταστραφεί και δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει και από που να πιαστούμε.

Υπάρχει σειρά Ψαλμών του Δαυίδ που ενδείκνυται για το λύσιμο της μαγείας, που περιέχουν στίχους δοξολογίας προς τον Θεό, οι οποίοι μπορούν να μας σώσουν από τα δεινά της μαγείας. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται από το πόσο παλιά και ισχυρά είναι τα μάγια, πόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει ήδη στην ζωή μας, από την πίστη μας στον Θεό και την αποφασιστικότητα μας να τα λύσουμε. Τα θετικά αποτελέσματα ίσως να χρειαστούν αρκετό χρόνο για να γίνουν εμφανή, δεν θα πρέπει όμως να χάνουμε την ελπίδα μας. Ας διαβάσουμε τους Ψαλμούς με πίστη, και ο φιλεύσπλαχνος και ελεήμων Θεός θα εισακούσει τις ικεσίες μας.

Οι Ψαλμοί θα πρέπει να διαβάζονται αυστηρά για 40 μέρες στην σειρά, ώστε να υπάρξει κάποιο σωρευτικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια μας. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επαναλάβουμε μετά από ένα διάλειμμα το 40ήμερο, εάν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μεγάλα.

Όταν διαβάζουμε τους Ψαλμούς για το λύσιμο της μαγείας και των λοιπών σατανικών επιρροών (γλωσσοφαγιά, κατάρες, κλπ.), μπορεί να εμφανίζουμε ορισμένα συμπτώματα, τα οποία είναι τυπικές εκδηλώσεις στις περιπτώσεις αυτές, που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν κακόβουλες επιρροές επάνω σας.

Κύρια συμπτώματα ύπαρξης μαγείας είναι κατά την ανάγνωση των Ψαλμών:

Χασμουρητό

Δάκρυα ή κλάματα

Ναυτία ή ακόμα και έμετος

Μούδιασμα των άκρων (χέρια, πόδια)

Έντονο κρύο, σαν αίσθημα ρίγους ή, αντίθετα, ζέστη, σαν εσωτερικό κάψιμο

Αίσθημα σφιξίματος ή βάρους στο στήθος, πιθανόν και ταχυπαλμίες

Φτέρνισμα

Ρέψιμο

Φαγούρα στο πρόσωπο (ειδικά στην μύτη) ή στα άκρα (χέρια, πόδια)

Πονοκέφαλο

Ψαλμοί κατά της κακοτυχίας και της καταστροφής από την μαύρη μαγεία, τις κατάρες, την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι

Οι Ψαλμοί που είναι κατάλληλοι για να καταπολεμήσουμε με την βοήθεια του Θεού τις σκοτεινές δυνάμειςκαι να επιστρέψει το κακό επάνω σ’ αυτούς που το προκάλεσαν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι οι:

 

Ψαλμοί 3, 40, 42, 48, 70, 79 και 55

 

Αυτοί οι Ψαλμοί θα σας σώσουν από την πλήρη καταστροφή, στην οποία μας οδηγούν τα ξόρκια μαγείας. Καθαρίζουν εμάς και τον χώρο μας από τυχόν αρνητικές οντότητες και δαιμονικές επιρροές. Τους διαβάζουμε κάθε μέρα, για 40 μέρες και θα καθαρίσουμε.

Ανάβουμε το καντήλι μας, θυμιάζουμε όλο το σπίτι (εκτός της τουαλέτας), πίνουμε Αγιασμό και σε όρθια στάση, αντικρύζοντας την ανατολή, με το λιβάνι να καίει μπροστά μας και ένα αναμμένο μελισσοκέρι, ξεκινάμε την προσευχή μας:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού  και του  Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών»:

Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου,
ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου
ως εν ουρανώ και επί της γης.
Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον
και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών
και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.

και τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης σου (όνομα) Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Εκφράζουμε στην συνέχεια με απόλυτη σαφήνεια και λιτότητα το αίτημα μας και ξεκινάμε να διαβάζουμε τους Ψαλμούς 3, 40, 42, 48, 70, 79 και 55.Κλείνουμε την προσευχή μας με τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και το «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν».

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ψαλμός 26 –Για ισχυρή προστασία από αρνητικές δυνάμεις, ορατές ή αόρατες – Για απελευθέρωση


Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών 

Ισχυρή προστασία από κακά πνεύματα,μαγείες,συκοφαντίες, ορατούς και αόρατους εχθρούς !

Ο Ψαλμός 26, μαζί με τον Ψαλμό 90, διαβάζεται σε στιγμές που αντιμετωπίζουμε μεγάλους κινδύνους. Γράφτηκε από τον Δαυίδ αρκετά χρόνια πριν δεχτεί το χρίσμα του ως βασιλιάς. Σε αυτή την καταπληκτική προσευχή βλέπουμε πώς ο Δαυίδ εμπιστεύεται τον Θεό και εναποθέτει τη μοίρα του στα χέρια Του. Τον Κύριο και μόνο. Αυτόν εμπιστεύεται και σε Αυτόν αναζητά σωτηρία και προστασία από εχθρούς, προβλήματα και άλλες συμφορές.Κατά την περίοδο των διώξεων του από τον βασιλιά Σαούλ, βρέθηκε ο Δαυίδ περισσότερες από μία φορές στα πρόθυρα του θανάτου και της καταστροφής. Όμως η πίστη του τον έσωζε πάντοτε.

Από τον Ψαλμό μαθαίνουμε επίσης, ότι όποιος εχθρός ή κακόβουλο άτομο θελήσει να μας προκαλέσει πόνο, θα υποστεί τις συνέπειες και θα υποφέρει, αρκεί να είναι η πίστη μας στον Κύριο ισχυρή.

 

Στους στίχους του εκφράζει ο Δαυίδ τη βαθιά του αγάπη για τον Κύριο. Και ξεκινώντας από τον στίχο 7, προσεύχεται για προστασία και βοήθεια.

Παρ' όλες τις δοκιμασίες που υπέστη, δεν θύμωσε και δεν έχασε ούτε στιγμή την πίστη του. Ο Ψαλμός 26 μας διδάσκει να είμαστε επίμονοι, να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να μην ακολουθούμε τον εύκολο δρόμο του μίσους και της αγανάκτησης.

Όταν διατρέχουμε μεγάλους κινδύνους, είτε στη στεριά είτε στο νερό, ή εάν καταδικαστούμε άδικα σε βαριά φυλάκιση, καλό θα ήταν να διαβάσουμε με ευλάβεια τον Ψαλμό 26 και μπορούμε με σιγουριά να ελπίζουμε, ότι θα εισακουστεί η ικεσία μας και θα ξεπεράσουμε τον κίνδυνο ή θα απελευθερωθούμε πολύ σύντομα.

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 26 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να μας δώσει ο Κύριος δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε αντίξοες περιστάσεις.

Για να προστατευθούμε από κινδύνουςπου προέρχονται από τη γη (σεισμούς, ηφαίστεια, κατολισθήσεις, κλπ.) ή το νερό (πλημμύρες, θαλασσοταραχές, τσουνάμι).Για προστασία από προβλήματα στη θάλασσα ή στη στεριά.

Για προστασία από κακές σκέψεις, φαντάσματα, κακά πνεύματα, τον Αντίχριστο, συκοφαντίες ή μαγείες, συναισθήματα φόβου ή όταν υπάρχει η αίσθηση της παρουσίας κάποιας ύπαρξης στον χώρο μας.

Για προστασία από αρνητική ενέργεια κάθε είδους και κυρίως από κακές δυνάμεις.

 

Όταν νιώθουμε κάποιο κίνδυνο να μας πλησιάζει και να έρχονται δύσκολες αλλαγές.

 

Όταν αισθανόμαστε ότι κινδυνεύει η ζωή μας ή αυτή των μελών της οικογένειάς μας και χρειαζόμαστε ισχυρή προστασία.

 

Διαβάζεται όταν είμαστε άρρωστοι εμείς ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα και κινδυνεύει η ζωή μας.

 

Για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, εάν βρισκόμαστε σε αιχμαλωσία ή εάν είμαστε άδικα φυλακισμένοι.

 

Όταν υπάρχει ο κίνδυνος να φυλακιστούμε άδικα, γιατί δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη αποτελεσματικά. Αποτελεί έκκληση στο Κύριο για δικαιοσύνη.

 

Για να απελευθερωθούμε από καταστάσεις που μας υποδουλώνουν, μας καταπιέζουν ή μας περιορίζουν, όπως είναι ένας εθισμός, μια ασθένεια, οικονομικά χρέη ήμια κακή σχέση.

 

Για να προστατέψει ο Κύριος τους χωρικούς από τον εχθρικό στρατό, για να μην γίνει κακό στους ανθρώπους και στα χωράφια.

 

Για να σωθεί κανείς από τα βάσανα ή τους κινδύνους.

 

Για να προστατευθούμε από ένα επικίνδυνο και κακό άτομο.

 

Φοβίζει τους κλέφτες και αποτρέπει τις ληστείες.Εάν μας κλέψουν πράγματα, διαβάζουμε το Ψαλμό  40 φορές για 7ημέρες και θα τα βρούμε.

 

Για να ηρεμήσει ένα θυμωμένο άτομο, να μην μας βλάψει.

 

Όταν οι εχθροί μας εύχονται το κακό μας και μας προσβάλλουν.

 

Βοηθά να κρατηθούν μακριά μας οι κακοπροαίρετοι φίλοι.

 

Για προστασία από κάθε είδους προδοσία.

 

Όταν ένα άτομο χρειάζεται ισχυρή πνευματική υποστήριξη και βοήθεια.

 

Για ισχυρή προστασία από διώκτες και παραβάτες ή όταν απαιτείται μεσολάβηση.

 

Συμβάλλει στη διατήρηση της επαγγελματικής μας απασχόλησης.

 

Για να αποτρέψουμε μια άμβλωση.

 

Η δύναμη του Ψαλμού 26 – Για ισχυρή προστασία από ορατούς και αόρατους εχθρούς


Η απίστευτη δύναμη του Ψαλμού 26 είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Ο Ψαλμός μπορεί να διαβαστεί ακόμη και κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων και πολλοί Χριστιανοί έχουν βιώσει διαχρονικά την δύναμη και την ισχυρή προστασία της προσευχής αυτής σε στιγμές μεγάλου κινδύνου. Γιατί όταν απειλείται η ζωή μας, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη δύναμη αλλά και το απέραντο έλεος του Θεού.

Όταν αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο μιας εχθρικής επίθεσης ή απειλείται η ζωή μας σε ένα πολεμικό πεδίο και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαβάσουμε τον Ψαλμό για προστασία, καλό είναι να πούμε τα ακόλουθα λόγια:

«ΚΥΡΙΟΣ φωτισμός μου καὶ σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος ὑπερασπιστὴς τῆς ζωῆς μου· ἀπὸ τίνος δειλιάσω;» 

 


 Για να ζητήσουμε την ισχυρή προστασία του Κυρίου από ορατούς και αόρατους εχθρούς ή όταν ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλος, μαζί με τον Ψαλμό 26 είναι καλό να διαβάζεται και ο Ψαλμός 90, που αποδίδεται στον Μωυσή.

 

Σε όρθια θέση, στραμμένοι προς την ανατολή, ξεκινάμε την προσευχή μας:

 

Εἰς το ὄνομα τοῦ Πατρός και τοῦ Υἱοῦ και τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.

 

Δόξα σοί ο Θεός ημών, δόξα σοί.

 

Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.

 

Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος Ἰσχυρός, Ἅγιος Ἀθάνατος ἐλέησον ἠμᾶς. (3 φορές)

 

Παναγία τριάς, ἐλέησον ἠμᾶς. Κύριε ἰλάσθητ ιταῖς ἁμαρτίαις ἠμῶν. Δέσποτα, συγχώρισον τάς ἀνομίας ἠμίν. Ἅγιε, ἐπισκεψε και ἴασαι τάς ἀσθενείας ἠμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου.

 

Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον.

 

Συνεχίζουμε λέγοντας τρείς φορές το «Πάτερ ημών»:

 

Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.

 

Ακολούθως λέμε τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

 

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης σου (όνομα) Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Στην συνέχεια διαβάζουμε τον Ψαλμό 26 και τον Ψαλμό 90 και κλείνουμε την προσευχή μας, πρώτα με τρείς επαναλήψεις του «Κεχαριτωμένη Μαρία» και μετά με τις τρείς φορές του «Πάτερ ημών» και το «Δί’ ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν.»

Ψαλμός 26

Τοῦ Δαυΐδ· πρὸ τοῦ χρισθῆναι.

 ΚΥΡΙΟΣ φωτισμός μου καὶ σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος ὑπερασπιστὴς τῆς ζωῆς μου· ἀπὸ τίνος δειλιάσω; 2 ἐν τῷ ἐγγίζειν ἐπ᾿ ἐμὲ κακοῦντας τοῦ φαγεῖν τὰς σάρκας μου, οἱ θλίβοντές με καὶ οἱ ἐχθροί μου, αὐτοὶ ἠσθένησαν καὶ ἔπεσαν. 3 ἐὰν παρατάξηται ἐπ᾿ ἐμὲ παρεμβολή, οὐ φοβηθήσεται ἡ καρδία μου· ἐὰν ἐπαναστῇ ἐπ᾿ ἐμὲ πόλεμος, ἐν ταύτῃ ἐγὼ ἐλπίζω. 4 μίαν ᾐτησάμην παρὰ Κυρίου, ταύτην ἐκζητήσω· τοῦ κατοικεῖν με ἐν οἴκῳ Κυρίου πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς μου, τοῦ θεωρεῖν με τὴν τερπνότητα Κυρίου καὶ ἐπισκέπτεσθαι τὸν ναὸν τὸν ἅγιον αὐτοῦ. 5 ὅτι ἔκρυψέ με ἐν σκηνῇ αὐτοῦ ἐν ἡμέρᾳ κακῶν μου, ἐσκέπασέ με ἐν ἀποκρύφῳ τῆς σκηνῆς αὑτοῦ, ἐν πέτρᾳ ὕψωσέ με. 6 καὶ νῦν ἰδοὺ ὕψωσε κεφαλήν μου ἐπ᾿ ἐχθρούς μου· ἐκύκλωσα καὶ ἔθυσα ἐν τῇ σκηνῇ αὐτοῦ θυσίαν ἀλαλαγμοῦ, ᾄσομαι καὶ ψαλῶ τῷ Κυρίῳ. 7 εἰσάκουσον, Κύριε, τῆς φωνῆς μου, ἧς ἐκέκραξα· ἐλέησόν με καὶ εἰσάκουσόν μου. 8 σοὶ εἶπεν ἡ καρδία μου· ἐξεζήτησέ σε τὸ πρόσωπόν μου· τὸ πρόσωπόν σου, Κύριε, ζητήσω. 9 μὴ ἀποστρέψῃς τὸ πρόσωπόν σου ἀπ᾿ ἐμοῦ καὶ μὴ ἐκκλίνῃς ἐν ὀργῇ ἀπὸ τοῦ δούλου σου· βοηθός μου γενοῦ, μὴ ἀποσκορακίσῃς με καὶ μὴ ἐγκαταλίπῃς με, ὁ Θεός, ὁ σωτήρ μου. 10 ὅτι ὁ πατήρ μου καὶ ἡ μήτηρ μου ἐγκατέλιπόν με, ὁ δὲ Κύριος προσελάβετό με. 11 νομοθέτησόν με, Κύριε, ἐν τῇ ὁδῷ σου καὶ ὁδήγησόν με ἐν τρίβῳ εὐθείᾳ ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν μου. 12 μὴ παραδῷς με εἰς ψυχὰς θλιβόντων με, ὅτι ἐπανέστησάν μοι μάρτυρες ἄδικοι, καὶ ἐψεύσατο ἡ ἀδικία ἑαυτῇ. 13 πιστεύω τοῦ ἰδεῖν τὰ ἀγαθὰ Κυρίου ἐν γῇ ζώντων. 14 ὑπόμεινον τὸν Κύριον· ἀνδρίζου, καὶ κραταιούσθω ἡ καρδία σου, καὶ ὑπόμεινον τὸν Κύριον.

Ψαλμός 90

Αἶνος ᾠδῆς τῷ Δαυΐδ.

 Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ἐν βοηθείᾳ τοῦ ῾Υψίστου, ἐν σκέπῃ τοῦ Θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται. 2 ἐρεῖ τῷ Κυρίῳ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ καὶ καταφυγή μου, ὁ Θεός μου, καὶ ἐλπιῶ ἐπ᾿ αὐτόν, 3 ὅτι αὐτὸς ρύσεταί σε ἐκ παγίδος θηρευτῶν καὶ ἀπὸ λόγου ταραχώδους. 4 ἐν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ. 5 οὐ φοβηθήσῃ ἀπὸ φόβου νυκτερινοῦ, ἀπὸ βέλους πετομένου ἡμέρας, 6 ἀπὸ πράγματος ἐν σκότει διαπορευομένου, ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ. 7 πεσεῖται ἐκ τοῦ κλίτους σου χιλιὰς καὶ μυριὰς ἐκ δεξιῶν σου, πρὸς σὲ δὲ οὐκ ἐγγιεῖ· 8 πλὴν τοῖς ὀφθαλμοῖς σου κατανοήσεις καὶ ἀνταπόδοσιν ἁμαρτωλῶν ὄψει. 9 ὅτι σύ, Κύριε, ἡ ἐλπίς μου· τὸν ῞Υψιστον ἔθου καταφυγήν σου. 10 οὐ προσελεύσεται πρὸς σὲ κακά, καὶ μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου. 11 ὅτι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου· 12 ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσί σε, μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου· 13 ἐπὶ ἀσπίδα καὶ βασιλίσκον ἐπιβήσῃ καὶ καταπατήσεις λέοντα καὶ δράκοντα. 14 ὅτι ἐπ᾿ ἐμὲ ἤλπισε, καὶ ρύσομαι αὐτόν· σκεπάσω αὐτόν, ὅτι ἔγνω τὸ ὄνομά μου. 15 κεκράξεται πρός με, καὶ ἐπακούσομαι αὐτοῦ, μετ᾿ αὐτοῦ εἰμι ἐν θλίψει· ἐξελοῦμαι αὐτόν, καὶ δοξάσω αὐτόν. 16 μακρότητα ἡμερῶν ἐμπλήσω αὐτὸν καὶ δείξω αὐτῷ τὸ σωτήριόν μου.

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Όταν πλήττεσαι από θλίψη και απόγνωση : 5 Ψαλμοί και παράκληση για την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου


 Ψαλμοί του Δαυίδ - 3, 53, 58, 142 και 101

Υπάρχει ένας προσευχητικός κανόνας που πρότεινε ο θεοφώτιστος Άγιος Αμβρόσιος της Όπτινα, ο σημαντικός αυτός Άγιος της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας,αποτελούμενος από πέντε Ψαλμούς του Δαυίδ και μια παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τον οποίο συμβούλεψε να διαβάζουμε σε περιόδους μεγάλης θλίψης και απόγνωσης. 

Οι Ψαλμοί αυτοί είναι:

Ο Ψαλμός 3, τον οποίο συνέταξε ο Δαυίδ όταν δραπέτευσε για να σωθεί από την πατροκτόνο μανία του υιού του Αβεσσαλώμ.

Ο Ψαλμός 53, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των διδακτικών και συντάχθηκε από τον Δαυίδ, όταν οι κάτοικοι της πόλης Ζιφ τον κατέδωσαν στον Σαούλ, ότι κρύβεται περιπλανώμενος στην έρημο Μεσερέμ.

Ο Ψαλμός 58, που γράφηκε από τον Δαυίδ, ως Ψαλμός θερμής ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο, όταν η σύζυγός του, η Μελχόλ, τον διέσωσε από τους απεσταλμένους του βασιλιά Σαούλ, που είχαν εντολή να τον συλλάβουν και να τον θανατώσουν.

Ο Ψαλμός 142, ο οποίος συνετέθη από το Δαυίδ όταν καταδιωκόταν από τον αγνώμονα και αποστάτη γιό του Αβεσσαλώμ.

Και ο Ψαλμός 101, που αποτελεί την προσευχή του θλιβόμενου, την οποία απευθύνουμε στον Κύριο και Σωτήρα μας όταν αποκαρδιωνόμαστε.

Ξεκινάμε την προσευχή μας ως εξής:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του

Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των

αιώνων. Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και εκφράζουμε το αίτημα μας, με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια.

Συνεχίζουμε με την Παράκληση προς τη Θεοτόκο, που παρατίθεται παρακάτω και περνάμε στους Ψαλμούς 3, 53, 58, 142 και 101, τους οποίους διαβάζουμε 3 φορές τον καθένα.

Κλείνουμε την προσευχή μας με τρεις φορές το «Πάτερ ημών».

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο


Υπεραγία Θεοτόκε, Μητέρα του Κυρίου του Υψίστου, Παρακλήτρια και Προστάτιδα όλων όσοι καταφεύγουν σε Σένα. Κοίταξε από το Άγιο ύψος Σου πάνω μου, τον αμαρτωλό δούλο σoυ (όνομα), που προσκυνά την πιο καθαρή εικόνα Σου. Άκουσε τη θερμή μου προσευχή και διαβίβασε την ενώπιον του Αγαπημένου σου Υιού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ικετεύστε Τον να φωτίσει τη ζοφερή μου ψυχή με το φως της Θείας Του χάριτος, να με λυτρώσει από κάθε πάθος, θλίψη και ασθένεια, να μου χαρίσει μια ήρεμη και γαλήνια ζωή, σωματική και ψυχική υγεία, να ηρεμήσει την πάσχουσα καρδιά μου και να γιατρέψει τις πληγές της, να με καθοδηγήσει σε καλές πράξεις, είθε το μυαλό μου να καθαριστεί από μάταιους λογισμούς, και αφού με διδάξει να εκπληρώνω τις εντολές Του, ας με ελευθερώσει από το αιώνιο μαρτύριο και ας μη μου στερήσει την Ουράνια Βασιλεία Του. Υπεραγία Θεοτόκε,εσύ που είσαι η «Χαρά όλων των πενθούντων», άκουσέ με, τον θλιμμένο. Εσύ, που λέγεσαι «Κατάσβεση της Θλίψης», σβήσε τη λύπη μου. Εσύ, «που παρέχεις παρηγοριά στην Λύπη », σώσε τον κόσμο και όλους εμάς από τα βλαβερά πύρινα βέλη του εχθρού. Εσύ, «που Αναζητάς τους Χαμένους», δεν θα με αφήσεις να χαθώ στην άβυσσο των αμαρτιών μου. Όλη μου την ελπίδα και την πίστη εναποθέτω σε Σένα. Μνημόνευσε με και μεσολάβησε για μένα ενώπιον του Αγαπητού Σου Υιού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για την  αιώνια ζωή ενώπιο Του. Δίδαξέ με να Τον υπηρετώ με πίστη και αγάπη και να Σε τιμώ με ευλάβεια, Θεοτόκε, Παναγία Παρθένε, μέχρι το τέλος των ημερών μου. Αμήν.

 

Άγιος Αμβρόσιος της Όπτινα

 

Ο Άγιος Αμβρόσιος της Όπτινα, κατά κόσμον Αλεξάντρ Μικαϊλοβιτς Γκρένκοβ, γεννήθηκε ως το έκτο από τα οκτώ παιδιά μιας οικογένειας νεωκόρου στα 1812. Στα 12 του έτη μπήκε στην κληρική σχολή του Ταμπόφ στην Νότια Ρωσία και σπούδασε αργότερα στην Θεολογική σχολή της ίδιας πόλης. Λίγο πριν την αποφοίτηση του αρρώστησε βαριά και ορίστηκε πως αν γίνει καλά, θα γίνει μοναχός. Ανέκαμψε από την ασθένεια του, αλλά άργησε να αποφοιτήσει και εισήλθε στην συνέχεια στην Μονή Όπτινα, η οποία βρισκόταν σε μια περίοδο ακμής. Χρίστηκε μοναχός μετά από τρία χρόνια και του δόθηκε το όνομα Αμβρόσιος, προς τιμήν του Αγίου Αμβροσίου του Μιλάνου. Άλλα τρία χρόνια πέρασαν για να χειροτονηθεί ιερέας, στο ταξίδι του όμως προς την τοποθεσία που θα λάμβανε μέρος η χειροτονία του αρρώστησε και πάλι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα του ιερέα.

 

Παρόλη την σωματική του αυτή αδυναμία, βοηθούσε τον Πρεσβύτερο της Μονής Μακάριο στην μετάφραση των Αγίων Πατέρων,ιδίως στην μετάφραση της «Κλίμακας του Ιωάννη», ένα από τα αριστουργήματα της Εκκλησιαστικής Γραμματείας του Αγίου Ιωάννη του Σιναϊτη. Μετά την κοίμηση του Πρεσβύτερου Μακαρίου, έγινε για τα επόμενα τριάντα χρόνια ο κύριος Πρεσβύτερος της Μονής. Όντας σοφός και ταπεινός, δεχόταν πολυάριθμες επισκέψεις και διατηρούσε πολυετή αλληλογραφία με ανθρώπους που αποζητούσαν την ευλογία και την σοφή του συμβουλή.

 

Ο Άγιος Αμβρόσιος ίδρυσε την γυναικεία Μονή Σαμόρντινο το 1884, που βρίσκεται κοντά στην Όπτινα και άνοιξε τις πόρτες της σε γυναίκες που ήταν φτωχές, άρρωστες, ακόμη και τυφλές. Τα περισσότερα Μοναστήρια της εποχής του ήταν πάμπτωχα και στηριζόταν αποκλειστικά στα εισοδήματα που συνεισέφεραν οι γυναίκες από τον προσωπικό τους πλούτο, για να παραμείνουν σε λειτουργία. Μετά την κοίμηση της πρώτης καλόγριας, της μητέρας Σοφίας, μετέβη στην Μονή Σαμόρντινο για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις που χρειαζόταν φροντίδα. Ασθένησε όμως και εκοιμήθη τον Οκτώβριος του 1891, χωρίς να μπορέσει ποτέ να επιστρέψει στην Μονή Όπτινα. Τα λείψανα του τοποθετήθηκαν στον Ναό της Μονής Βεντένσκι. Κανονικοποιήθηκε σαν Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας το 1988 και η μνήμη του εορτάζεται στις 23 Οκτωβρίου.

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 

 

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ψαλμός 25 –Για άφεση αμαρτιών - Για προστασία από κινδύνους και πλημμύρες


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Ο Ψαλμός 25 πιθανολογείται ότι γράφηκε την περίοδο της δίωξης του Δαυίδ από τον Σαούλ, καθώς αυτός τον φθονούσε και ήθελε να τον αφανίσει. Με τον Ψαλμό αυτό ο Δαυίδ επικαλείται την βοήθεια και προστασία του Κυρίου ενάντια σε κάθε κακό. Στον στίχο 3 γράφει:

«Επειδή πάντοτε έχω εμπρός εις τα μάτια μου την άπειρον καλωσύνην σου, εφρόντισα να σου είμαι πάντοτε ευάρεστος και να συμμορφώνομαι προς την αλήθειαν, που διδάσκουν αι εντολαί σου.»

Ο αιδεσιμότατος Καππαδόκης Αρσένιος και ο Αθωνίτης Άγιος Παΐσιος, έγραψαν τα εξής για τον Ψαλμό 25 και τους σκοπούς που χρησιμοποιείται:

Όταν κάποιος ζητά από τον Θεό κάτι, για να του το δώσει, χωρίς να βλάψει αυτόν που το ζητά.

Διαβάζουμε τον Ψαλμό για να αποκατασταθεί η ελπίδα μας  και να γεμίσει η ψυχή μας με γαλήνη.

Διαβάζεται επίσης για να προστατευτούμε από τα ψέματα και την εξαπάτηση.

Για να λάβουμε βοήθεια και να βρούμε τον αληθινό δρόμο στην ζωής μας.

Στον τελευταίο στίχο βλέπουμε ότι ο Δαβίδ ευχαριστεί τον Κύριο, γιατί χάρη στην πίστη του, «...Τα πόδια μου εστάθησαν και εβάδισαν εις τους ευθείς δρόμους. Δεν παρεξέκλιναν εις το πονηρόν. Θα σε ευλογώ και θα σε δοξολογώ, Κύριε, μέσα εις πολυπληθείς συγκεντρώσεις».

Όταν επαναλαμβάνουμε τον Ψαλμό 25, κάθε πρωί, με ειλικρίνεια και αφοσίωση, μας προστατεύει από τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι καταστροφικές πλημμύρες δεν θα μας βλάψουν.

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 25 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να σωθούμε από το νερό και από τις πλημμύρες.

 

Για να αποφύγουμε κινδύνους και πλημμύρες.

 

Για να προστατευθούμε από τους εχθρούς, που επιζητούν την καταστροφή ή τον θάνατό μας.

 

Για να μην είμαστε εύπιστοι.

 

Για να προστατευθούμε από τους εχθρούς που μας απειλούν με θάνατο.

 

Για να σωθούμε από κάθε μορφή άγχους, έντασης, αγωνίας, καταπίεσης ή γενικότερης πίεσης.

 

Για να ξεφύγουμε από παγίδες του πονηρού ή των εχθρών μας.

 

Αν κυριαρχήσει η δυστυχία, για να σωθούμε από την ατυχία και να έρθει ελπίδα και χαρά στην ζωή μας.

 

Για να σωθούμε από την ατυχία.

 

Για να διώξουμε την μοναξιά που μας βαραίνει.

 

Για να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών για τα λάθη που διαπράξαμε. Αυτός ο Ψαλμός μας βοηθά να αποκτήσουμε τη συγχώρεση και τη χάρη του Θεού για τις αμαρτίες και τα λάθη μας και μας προστατεύει από διώξεις, συλλήψεις ή φυλακίσεις από εχθρούς ή από τις αρχές.

 

Για να ζητήσουμε συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν.

 

Για να έχουμε προστασία σε ένα θέμα που κρίνεται.

 

Για την πρόωρη αποφυλάκιση μας.

 

Διαβάζεται για να βρεθεί ένας αγνοούμενος.

 

Η δύναμη του ψαλμού 25


Όποιος επαναλαμβάνει τον Ψαλμό 25 κάθε πρωί, με πίστη και αφοσίωση, θα γλιτώσει από τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι καταστροφικές πλημμύρες δεν θα τον βλάψουν.

 

Για ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα, συνιστάται να διαβάζονται συνδυαστικά οι Ψαλμοί 24 και 25,αν και το περιεχόμενο αυτών των Ψαλμών διαφέρει. Όποιος διαβάζει αυτούς τους Ψαλμούς κάθε μέρα το πρωί:

 

Θα αποφύγει μεγάλους κινδύνους ή απο καταστροφική πλημμύρα,

 

Θα σωθεί από κάθε μορφή άγχους, έντασης, αγωνίας, καταπίεσης ή

γενικότερης πίεσης,

 

Θα να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα και θα βρει δικά του άτομα που αγνοούνται,

 

Θα έχει προστασία από κάθε κίνδυνο,(εκφώνηση κάθε μέρα).

 

Θα σωθεί από την κακοτυχία.

 

 

Σε όρθια θέση, στραμμένοι προς την ανατολή, ξεκινάμε την προσευχή μας με:

 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

 

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς. (3φορές)

 

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και εκφράζουμε το αίτημα μας:

 

«Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου,
ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου
ως εν ουρανώ και επί της γης.
Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον
και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών
και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.»

Παναγία τριάς, ἐλέησον ἠμᾶς. Κύριε ἰλάσθητι ταῖς ἁμαρτίαις ἠμῶν.

Δέσποτα, συγχώρισον τάς ἀνομίας ἠμίν. Ἅγιε, ἐπισκεψε καί ἴασαι

τάς ἀσθενείας ἠμῶν, ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου.

Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον.

 

Εκφράζουμε το αίτημα μας με απόλυτη σαφήνεια και διαβάζουμε στην συνέχεια τους Ψαλμού 24 και 25, τρεις φορές τον καθένα.

 

Κλείνοντας, λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και κλείνουμε με το «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν».

Ψαλμός 25

Τοῦ Δαυΐδ.

 ΚΡΙΝΟΝ με, Κύριε, ὅτι ἐγὼ ἐν ἀκακίᾳ μου ἐπορεύθην καὶ ἐπὶ τῷ Κυρίῳ ἐλπίζων, οὐ μὴ ἀσθενήσω. 2 δοκίμασόν με, Κύριε, καὶ πείρασόν με, πύρωσον τοὺς νεφρούς μου καὶ τὴν καρδίαν μου. 3 ὅτι τὸ ἔλεός σου κατέναντι τῶν ὀφθαλμῶν μού ἐστι, καὶ εὐηρέστησα ἐν τῇ ἀληθείᾳ σου. 4 οὐκ ἐκάθισα μετὰ συνεδρίου ματαιότητος καὶ μετὰ παρανομούντων οὐ μὴ εἰσέλθω· 5 ἐμίσησα ἐκκλησίαν πονηρευομένων καὶ μετὰ ἀσεβῶν οὐ μὴ καθίσω. 6 νίψομαι ἐν ἀθῴοις τὰς χεῖράς μου καὶ κυκλώσω τὸ θυσιαστήριόν σου, Κύριε, 7 τοῦ ἀκοῦσαί με φωνῆς αἰνέσεώς σου καὶ διηγήσασθαι πάντα τὰ θαυμάσιά σου. 8 Κύριε, ἠγάπησα εὐπρέπειαν οἴκου σου καὶ τόπον σκηνώματος δόξης σου. 9 μὴ συναπολέσῃς μετὰ ἀσεβῶν τὴν ψυχήν μου καὶ μετὰ ἀνδρῶν αἱμάτων τὴν ζωήν μου, 10 ὧν ἐν χερσὶν ἀνομίαι, ἡ δεξιὰ αὐτῶν ἐπλήσθη δώρων. 11 ἐγὼ δὲ ἐν ἀκακίᾳ μου ἐπορεύθην· λύτρωσαί με καὶ ἐλέησόν με. 12 ὁ πούς μου ἔστη ἐν εὐθύτητι· ἐν ἐκκλησίαις εὐλογήσω σε, Κύριε.

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ψαλμός 24 - Για προστασία από πλημμύρες και τρικυμίες στην θάλασσα


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Για προστασία και απόκτηση ψυχικής αντοχής στις δυσκολίες

Ο Ψαλμός 24 του Δαυίδ είναι πολύ σημαντικός για όσους χρειάζονται επειγόντως το έλεος του Θεού. Επιπλέον, συνιστάται σε όσους αναζητούν βοήθεια για την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης ή που θέλουν να αποφύγουντις παγίδες του εχθρού. Βοηθά επίσης να προσελκύσουμε καλές φιλίες. Κάποιες από τις κύριες χρήσεις του είναι η επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με δύσκολες σχέσεις, για να πετύχουμε πνευματική ανάπτυξη, για να κάνουμε σωστό επαγγελματικό σχεδιασμό και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας κάθε είδους. Γιατί η δύναμη του Ψαλμού 24 έγκειται στην θέληση και στην επιμονή που θα επιδείξουμε για την επίτευξη του σκοπού.

Διαβάζοντας τον,θα κερδίσουμε το έλεος του Θεού! Όποιος διαβάζει αυτόν τον Ψαλμό με επίγνωση του περιεχομένου του, θα εκτιμήσει τη σημασία του να επιδιώξει κανείς κάτι βαθύ και ουσιαστικό.Θα αναζητήσει μονοπάτια και τρόπους, για να φτάσει στον μεγαλύτερο στόχο, μέσω των προσπαθειών του.

Η ανάγνωση του Ψαλμού 24 συνιστάται επίσης όταν κινδυνεύουμε από τις πλημμύρες και από την άνοδο του νερού. Βοηθά στην προστασία μας από την πλημμύρα, από τον πνιγμό, από την βύθιση σκαφών ή από την καταστροφή που φέρνει το νερό. Όποιος επαναλαμβάνει τον Ψαλμό 24 κάθε μέρα το πρωί, με πίστη και αφοσίωση, θα γλιτώσει από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην θάλασσα και οι καταστροφικές πλημμύρες δεν θα τον βλάψουν.Μας βοηθά επίσης να αποκτήσουμεπρόσβαση σε σφραγισμένα ή κρυφά μέρη και θησαυρούς.

Για την προστασία μας από το στοιχείο του νερού, είτε πρόκειται για μια τρικυμισμένη θάλασσα, είτε για πλημμύρες, καλό είναι να διαβάζεται μαζί με τον Ψαλμό 25. Ο 24 και 25 Ψαλμός έχουν μεν διαφορετικό περιεχόμενο, έχουν όμως όμοια χρήση. Εάν διαβαστούν οι δύο Ψαλμοί κάθε μέρα το πρωί, θα αποφύγουμε τον μέγα κίνδυνο που αντιπροσωπεύει μια καταστροφική πλημμύρα ή μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. 


Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 24 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να ενισχύσουμε την πίστη μας και να αποκτήσουμε το έλεος του Θεού.

Για όσους υποφέρουν πολύ από πειρασμούς, έχουν απώλειες και παραπονιούνται.

Για ανεκπλήρωτους όρκους, ώστε να εκπληρωθούν.

Για προστασία ή σωτηρία από τους κινδύνους που προέρχονται από το νερό (πλημμύρες, κατακλυσμούς, φουρτουνιασμένες θάλασσες).

Για να έχουμε ψυχική και πνευματική αντοχή σε δύσκολες καταστάσεις.

Για να βγούμε από μια μεγάλη δοκιμασία.

Για να ζητήσουμε την προστασία ή την βοήθεια του Κυρίου, όταν ο Κύριος αποτελεί την μόνη μας ελπίδα σωτηρίας.

Για να απαλλαγούμε από τα δεινά, τις κακοτυχίες και άλλες αντιξοότητες της μοίρας.

Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας.

Για να αποκτήσουμε την δύναμη, την χάρη, την εμπιστοσύνη και για να ανακτήσουμε αγαθά που θεωρούνται χαμένα.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε σφραγισμένα ή κρυφά μέρη και θησαυρούς.

Για να προστατευθούμε από τις απειλές και να μην γνωρίσουμε την ήττα.

Για να έχουμε μια ευκολότερη νίκη.

Για την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με δύσκολες σχέσεις.

Για να προσελκύσουμε καλές φιλίες.

Για να κάνουμε σωστό επαγγελματικό σχεδιασμό και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας κάθε είδους.

Η ανάγνωση του Ψαλμού 24 φέρνει επίσης ανοίγματα σε όλα τα επίπεδα και διευκολύνει την επίτευξη των στόχων.

Για να έχουμε χρήματα και να είναι ο Θεός μαζί μας. (Εκφώνηση 7 φορές κάθε μέρα).

Για να αποκτήσουμε οικονομική άνεση. (Διαβάζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα της Νέας Χρονιάς)

Ψαλμός 24

 Ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 ΠΡΟΣ σέ, Κύριε, ἦρα τὴν ψυχήν μου, ὁ Θεός μου. 2 ἐπὶ σοὶ πέποιθα· μὴ καταισχυνθείην, μηδὲ καταγελασάτωσάν με οἱ ἐχθροί μου. 3 καὶ γὰρ πάντες οἱ ὑπομένοντές σε οὐ μὴ καταισχυνθῶσιν· αἰσχυνθήτωσαν οἱ ἀνομοῦντες διακενῆς. 4 τὰς ὁδούς σου, Κύριε, γνώρισόν μοι, καὶ τὰς τρίβους σου δίδαξόν με. 5 ὁδήγησόν με ἐπὶ τὴν ἀλήθειάν σου καὶ δίδαξόν με, ὅτι σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ σωτήρ μου, καὶ σὲ ὑπέμεινα ὅλην τὴν ἡμέραν. 6 μνήσθητι τῶν οἰκτιρμῶν σου, Κύριε, καὶ τὰ ἐλέη σου, ὅτι ἀπὸ τοῦ αἰῶνός εἰσιν. 7 ἁμαρτίας νεότητός μου καὶ ἀγνοίας μου μὴ μνησθῇς· κατὰ τὸ ἔλεός σου μνήσθητί μου, σύ, ἕνεκεν χρηστότητός σου, Κύριε. 8 χρηστὸς καὶ εὐθὴς ὁ Κύριος· διὰ τοῦτο νομοθετήσει ἁμαρτάνοντας ἐν ὁδῷ. 9 ὁδηγήσει πραεῖς ἐν κρίσει, διδάξει πραεῖς ὁδοὺς αὐτοῦ. 10 πᾶσαι αἱ ὁδοὶ Κυρίου ἔλεος καὶ ἀλήθεια τοῖς ἐκζητοῦσι τὴν διαθήκην αὐτοῦ καὶ τὰ μαρτύρια αὐτοῦ. 11 ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου, Κύριε, καὶ ἱλάσῃ τῇ ἁμαρτίᾳ μου, πολλὴ γάρ ἐστι. 12 τίς ἐστιν ἄνθρωπος ὁ φοβούμενος τὸν Κύριον; νομοθετήσει αὐτῷ ἐν ὁδῷ, ᾗ ᾑρετίσατο. 13 ἡ ψυχὴ αὐτοῦ ἐν ἀγαθοῖς αὐλισθήσεται, καὶ τὸ σπέρμα αὐτοῦ κληρονομήσει γῆν. 14 κραταίωμα Κύριος τῶν φοβουμένων αὐτόν, καὶ ἡ διαθήκη αὐτοῦ δηλώσει αὐτοῖς. 15 οἱ ὀφθαλμοί μου διὰ παντὸς πρὸς τὸν Κύριον, ὅτι αὐτὸς ἐκσπάσει ἐκ παγίδος τοὺς πόδας μου. 16 ἐπίβλεψον ἐπ᾿ ἐμὲ καὶ ἐλέησόν με, ὅτι μονογενὴς καὶ πτωχός εἰμι ἐγώ. 17 αἱ θλίψεις τῆς καρδίας μου ἐπληθύνθησαν· ἐκ τῶν ἀναγκῶν μου ἐξάγαγέ με. 18 ἴδε τὴν ταπείνωσίν μου καὶ τὸν κόπον μου καὶ ἄφες πάσας τὰς ἁμαρτίας μου. 19 ἴδε τοὺς ἐχθρούς μου, ὅτι ἐπληθύνθησαν καὶ μῖσος ἄδικον ἐμίσησάν με. 20 φύλαξον τὴν ψυχήν μου καὶ ῥῦσαί με· μὴ καταισχυνθείην, ὅτι ἤλπισα ἐπὶ σέ. 21 ἄκακοι καὶ εὐθεῖς ἐκολλῶντό μοι, ὅτι ὑπέμεινά σε, Κύριε. 22 λύτρωσαι, ὁ Θεός, τὸν ᾿Ισραὴλ ἐκ πασῶν τῶν θλίψεων αὐτοῦ.

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά.

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ