Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ψαλμός 144 - Η θεραπευτική δύναμη του


 Ο Ψαλμός 144 του Δαυίδ κρύβει μια εκπληκτική δύναμη και βοηθάει να θεραπευτεί ένα άτομο από την αρρώστια που το ταλαιπωρεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ελαιόλαδο, το οποίο θα τοποθετήσουμε σε ένα καθαρό, αν είναι δυνατόν αχρησιμοποίητο σκεύος, με το οποίο θα σταυρώσουμε στην συνέχεια τον νοσούντα. Εάν νηστεύει το άτομο από κρέας και ψάρι τις μέρες που θα το σταυρώνουμε, η θεραπεία θα είναι ακόμη πιο γρήγορη.


Τοποθετούμε το σκεύος με το ελαιόλαδο μπροστά μας, είμαστε σε όρθια θέση και διαβάζουμε επάνω από το λάδι με την εξής σειρά:

Τρεις φορές το «Πάτερ ημών»

Τρεις φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης (όνομα) σου Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Επτά φορές τον Ψαλμό 144

Κλείνουμε την προσευχή μας με τρεις φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία» και τρεις φορές το «Πάτερ ημών».

Σταυρώνουμε τον ασθενή μας στην συνέχεια στο πρόσωπο με το ελαιόλαδο που έχουμε διαβάσει, δύο φορές την μέρα για τις επόμενες 3 με 5 μέρες, και η θεραπεία θα έρθει με την βοήθεια του Κυρίου γρήγορα.

Προσοχή ! Ας είναι απόλυτα σαφές ωστόσο, ότι η χρήση του Ψαλμού δεν αποβλέπει να υποκαταστήσει την παραδοσιακή ιατρική, ούτε και συνιστάται σε καμία περίπτωση να διακόψει κανείς την τυχόν θεραπευτική του αγωγή. Η χρήση των Ψαλμών αποτελεί ένα επιπλέον μέσο για να επισπεύσει κανείς την ανάρρωση του ατόμου και να το προστατεύσει από το κακό που ελλοχεύει. Οι ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Ψαλμός 144

 Αἴνεσις τοῦ Δαυΐδ.

 ΥΨΩΣΩ σε, ὁ Θεός μου ὁ βασιλεύς μου, καὶ εὐλογήσω τὸ ὄνομά σου εἰς τὸν αἰῶνα καὶ εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος. 2 καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν εὐλογήσω σε καὶ αἰνέσω τὸ ὄνομά σου εἰς τὸν αἰῶνα καὶ εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος. 3 μέγας Κύριος καὶ αἰνετὸς σφόδρα, καὶ τῆς μεγαλωσύνης αὐτοῦ οὐκ ἔστι πέρας. 4 γενεὰ καὶ γενεὰ ἐπαινέσει τὰ ἔργα σου καὶ τὴν δύναμίν σου ἀπαγγελοῦσι. 5 τὴν μεγαλοπρέπειαν τῆς δόξης τῆς ἁγιωσύνης σου λαλήσουσι καὶ τὰ θαυμάσιά σου διηγήσονται. 6 καὶ τὴν δύναμιν τῶν φοβερῶν σου ἐροῦσι καὶ τὴν μεγαλωσύνην σου διηγήσονται. 7 μνήμην τοῦ πλήθους τῆς χρηστότητός σου ἐξερεύξονται καὶ τῇ δικαιοσύνῃ σου ἀγαλλιάσονται. 8 οἰκτίρμων καὶ ἐλεήμων ὁ Κύριος, μακρόθυμος καὶ πολυέλεος. 9 χρηστὸς Κύριος τοῖς σύμπασι, καὶ οἱ οἰκτιρμοὶ αὐτοῦ ἐπὶ πάντα τὰ ἔργα αὐτοῦ. 10 ἐξομολογησάσθωσάν σοι, Κύριε, πάντα τὰ ἔργα σου, καὶ οἱ ὅσιοί σου εὐλογησάτωσάν σε. 11 δόξαν τῆς βασιλείας σου ἐροῦσι καὶ τὴν δυναστείαν σου λαλήσουσι 12 τοῦ γνωρίσαι τοῖς υἱοῖς τῶν ἀνθρώπων τὴν δυναστείαν σου καὶ τὴν δόξαν τῆς μεγαλοπρεπείας τῆς βασιλείας σου. 13 ἡ βασιλεία σου βασιλεία πάντων τῶν αἰώνων, καὶ ἡ δεσποτεία σου ἐν πάσῃ γενεᾷ καὶ γενεᾷ. 13α πιστὸς Κύριος ἐν πᾶσι τοῖς λόγοις αὐτοῦ καὶ ὅσιος ἐν πᾶσι τοῖς ἔργοις αὐτοῦ. 14 ὑποστηρίζει Κύριος πάντας τοὺς καταπίπτοντας καὶ ἀνορθοῖ πάντας τοὺς κατερραγμένους. 15 οἱ ὀφθαλμοὶ πάντων εἰς σὲ ἐλπίζουσι, καὶ σὺ δίδως τὴν τροφὴν αὐτῶν ἐν εὐκαιρίᾳ. 16 ἀνοίγεις σὺ τὰς χεῖράς σου καὶ ἐμπιπλᾷς πᾶν ζῷον εὐδοκίας. 17 δίκαιος Κύριος ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς αὐτοῦ καὶ ὅσιος ἐν πᾶσι τοῖς ἔργοις αὐτοῦ. 18 ἐγγὺς Κύριος πᾶσι τοῖς ἐπικαλουμένοις αὐτόν, πᾶσι τοῖς ἐπικαλουμένοις αὐτὸν ἐν ἀληθείᾳ. 19 θέλημα τῶν φοβουμένων αὐτὸν ποιήσει καὶ τῆς δεήσεως αὐτῶν εἰσακούσεται καὶ σώσει αὐτούς. 20 φυλάσσει Κύριος πάντας τοὺς ἀγαπῶντας αὐτὸν καὶ πάντας τοὺς ἁμαρτωλοὺς ἐξολοθρεύσει. 21 αἴνεσιν Κυρίου λαλήσει τὸ στόμα μου· καὶ εὐλογείτω πᾶσα σὰρξ τὸ ὄνομα τὸ ἅγιον αὐτοῦ εἰς τὸν αἰῶνα καὶ εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ψαλμοί 26 , 50 , 90 - Κατά κινδύνων και απειλών για τη ζωή μας

Το Ψαλτήρι αποτελεί ένα υπόδειγμα ποιητικής δημιουργικότητας, γραμμένο πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια, αλλά που δεν έχει χάσει ποτέ μέχρι στιγμής την συνάφειά του. Ο ψαλμωδός Δαυίδ εκφράζει μέσα από τα ποιητικά έργα διάφορα συναισθήματα και συναισθηματικές εμπειρίες: την θλίψη, τον φόβο, την μετάνοια, την ελπίδα του στον Παντοδύναμο και την ελπίδα στο έλεός Του. Κάθε Ψαλμός αποτελεί μια ξεχωριστή, ειλικρινής ιστορία αμφίδρομης σχέσης μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων.


Ερμηνεία του 26ου Ψαλμού

 

Ο ψαλμός γράφτηκε «πριν από το χρίσμα» του Δαυίδ. Έχουν καταγραφεί στην ιστορία τρία χρίσματα που έλαβε ο Δαυίδ ως βασιλιάς:

1. Όταν ήταν νεαρός βοσκός

2. Ένα δημόσιο χρίσμα, που το έλαβες κατακτώντας τον θρόνο του Ισραήλ μετά το θάνατο του Σαούλ.

3. Σε μεγάλη ηλικία, για να κυβερνήσει τις 12 φυλές του Ισραήλ.

Οι Άγιοι Πατέρες ερμηνεύοντας αυτόν τον Ψαλμό λένε ότι γράφτηκε πριν από το τρίτο χρίσμα. Πώς μπορούσε όμως ο Δαυίδ να γνωρίζει για το μελλοντικό του χρίσμα; Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ: ίσως ήταν μια μεταγενέστερη προσθήκη, ή ο Βασιλιάς Δαυίδ υπέδειξε προφητικά το χρίσμα του στο μέλλον.

Ο Κύριος είναι το φως μου μέσα εις το σκοτάδι και εις την άγνοια της παρούσας ζωής. Ο Κύριος είναι ο Σωτήρας μου. Ποιον λοιπόν έχω  να φοβηθώ; Κανένα. Ο Κύριος υπερασπίζει την ζωή μου από κάθε κίνδυνον. Από τας απειλάς ποίου έχω να δειλιάσω:

Ο Προφήτης Δαυίδ εναποθέτει την εμπιστοσύνη του στον Παντοδύναμο Θεό. Αν υπάρχει φόβος Θεού στην ψυχή, τότε κανένας εχθρός δεν είναι τρομακτικός. Είναι ο Κύριος που φωτίζει τον άνθρωπο και τον προστατεύει στο μονοπάτι της ζωής. «Φωτισμένος από Σένα, περιφρονώ όλους εκείνους που είναι εχθρικοί απέναντί ​​μου», ερμηνεύει αυτό το εδάφιο ο Μέγας Αθανάσιος.

Ενώ με επλησιάζον ορμητικοί οι κακοποιοί άνθρωποι, για να με κατασπαράξουν και σαν άγρια θηρία να καταφάγουν τας σάρκας μου, αυτοί, που με έθλιβαν και με τέτοιας εχθρικάς διαθέσεις επήρχοντο εναντίον μου, εκλονίσθησαν και έπεσαν συντετριμμένοι κάτω εις το χώμα. Τους είχε κτυπήσει ο Κύριος μου και σωτήρ μου.

"Φάε τη σάρκα μου" - φάε το σώμα μου, κατέστρεψε με, σκότωσε με. Αυτός ήταν ο στόχος του Σαούλ στις πολυάριθμες διώξεις του κατά του Δαβίδ», ερμηνεύει αυτό το απόσπασμα ο A.P. Lopukhin. Όλοι οι εχθροί που πλησίασαν τον ψαλμωδό εξαντλήθηκαν και «έπεσαν». Αυτό το ποιητικό επίθετο το δανείστηκε ο συγγραφέας από τα παιδικά του χρόνια, όταν έβοσκε πρόβατα. Για να σώσει το κοπάδι, έπρεπε συχνά να εμπλακεί σε μάχη με τρομερά θηρία που ήθελαν να τον κάνουν κομμάτια και να «πάρουν τη σάρκα μου».

Εάν, λοιπόν, και παραταχθεί ολόκληρον στράτευμα εναντίον μου, δεν θα δειλιάσει καθόλου η καρδία μου. Και εάν εξεγερθεί πόλεμος εναντίον μου, και εις την περίπτωσιν αυτήν εγώ θα έχω στηριγμένας τας ελπίδας μου εις τον Κύριον.

Ακόμη και ένα εχθρικό σύνταγμα δεν είναι σε θέση να τρομάξει ή να βλάψει ένα άτομο που αγαπά τον Θεό και εμπιστεύεται Αυτόν.

Μίαν παράκλησιν δια της προσευχής υπέβαλα εις τον Κύριον. Μίαν χάριν του εζήτησα και του ζητώ. Να κατοικώ εις τον οίκον του Κυρίου όλας τας ημέρας της ζωής μου, για να βλέπω και να απολαμβάνω τα θέλγητρα του Θεού μου και να επισκέπτομαι, ως ευλαβής και ταπεινός λάτρης, τον άγιον ναόν του.

Ένα από τα αιτήματα του βασιλιά Δαυίδ ήταν να δει την ομορφιά και το μεγαλείο του ναού του Θεού και να τον επισκεφτεί.

Αυτοί οι πόθοι πλημμυρίζουν την καρδίαν μου, διότι εις περίοδον μεγάλων κινδύνων ο Κύριος με έκρυψε και με ησφάλισεν εις την σκηνήν του Μαρτυρίου του. Και ως εάν ήμην εις υψηλόν βράχον με ανύψωσεν ασφαλή, με εδόξασε, με έσωσε.

 

Εδώ μιλάει για τον λόγο που θέλει να ζήσει στον οίκο του Κυρίου. Ο Δαυίδ κρύβεται από τους εχθρούς του κάτω από τη σκιά του ναού. Υπό την προστασία του Παντοδύναμου αισθάνεται ασφαλής. «Μεταφέρει αυτή τη σκέψη από εκείνους που, φεύγοντας από τους εχθρούς τους, σκαρφαλώνουν σε έναν ψηλό βράχο και γλιστρούν από τα χέρια τους»,  αντανακλά ο Ευθύμιος Ζιγκάμπεν. Ο ψαλμωδός προφητεύει για τον Σωτήρα ως «πέτρα». Και στην Καινή Διαθήκη αποκαλεί τον ίδιο τον Χριστό «τον ακρογωνιαίο λίθο». Έχουμε «τον ίδιο τον Ιησού Χριστό ως τον κύριο ακρογωνιαίο λίθο» (Εφ 2:20). «Ο βράχος ήταν ο Χριστός (Α' Κορ. 10:4).

Και τώρα, πιστεύω εις την παντοδύναμον προστασίαν του και διακηρύττω ότι ανύψωσε την κεφαλή μου εναντίων των εχθρών μου. Με ανέδειξε ανώτερο των. Δι’ αυτό και εις ευλαβή λιτανείαν θα κάνω κύκλον περί του θυσιαστήριον του, θα προσφέρω εις την Σκηνήν του ευχαριστήριον θυσίαν με αλαλαγμούς χαράς, θα τραγουδήσω τα μεγαλεία του και θα παίξω μουσικά όργανα προς δόξαν του Κυρίου μου.

Ο ψαλμωδός προσφέρει ευχαριστήρια θυσία στη σκηνή του Μαρτυρίου. Ταυτόχρονα, αναφωνεί, ψάλλει (με τη φωνή του) και ψάλλει (σε ​​μουσικό όργανο - ψαλτήρι) ύμνους στον Κύριο που τον απελευθέρωσε από τους εχθρούς του και τον ύψωσε πάνω από αυτούς.

Κύριε, άκουσε την φωνήν της προσευχής μου, με την οποία κραυγάζω τώρα προς σε. Ελέησε με και κάμε δεκτήν την παράκλησίν μου.

Ενώ κάνει μια θυσία, ο Δαυίδ ζητά ταπεινά έλεος. Βασική προϋπόθεση επικοινωνίας με τον Θεό είναι η συμφιλίωση μαζί Του μέσω της μετάνοιας.

«Εσύ», λέει, «Κύριε», δεν είσαι υποχρεωμένος να με ακούσεις λόγω της αναξιότητάς μου. «Αλλά άκουσέ με, με το έλεός Σου»,  σκέφτεται ο Ευθύμιος Ζιγκάμπεν σε αυτό το εδάφιο.

Προς σε στρέφεται η καρδία μου και λέγει: σε τον Κύριο ποθώ και αναζητώ πάντοτε. Με πόθον, Κύριε, η καρδία μου αναζητεί και θα αναζητεί το πρόσωπο σου, την επικοινωνία σου.

Ο Δαυίδ αναζητά τον Κύριο και εναποθέτει όλη του την ελπίδα σε Αυτόν, ενώ απορρίπτει κάθε ανθρώπινη βοήθεια.

Μη γυρίσεις αλλού το πρόσωπον σου από εμέ. Μη απομακρυνθείς οργισμένος από εμέ τον δούλο σου. Γίνε βοηθός μου. Μη με αποπέμψεις ως ενοχλητικόν και φορτικόν. Θεέ μου και σωτήρα μου, μη με εγκαταλείψεις.

 

Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης λέει: «Για τις αμαρτίες μου, είμαι άξιος να απομακρυνθεί από εμένα η καλοσύνη Σου, αλλά, παρακαλούμενος από την καλοσύνη Σου, Κύριε και Δημιουργέ μου, κοίτα τον δούλο Σου. Αν αποστρέψεις το πρόσωπό σου από μένα, θα είμαι ο πιο άθλιος άνθρωπος».

Αυτή η προσευχή - κραυγή για βοήθεια επαναλαμβάνεται πολλές φορές για να δείξει πόσο μόνος είναι ο βασιλιάς και πόσο εγκαταλειμμένος από τους αγαπημένους του.

Διότι ενώ ο πατήρ μου και η μήτηρ μου με εγκατέλειψαν, ο Κύριος με προσέλαβε και με ανέλαβεν υπό την προστασίαν του.

Η μόνη ελπίδα είναι στον Θεό: είναι άσκοπο να ελπίζεις στους ανθρώπους, γιατί όλοι, ακόμα και οι γονείς του, τον εγκατέλειψαν.

Γίνε συ, Κύριε, ο νομοθέτης μου. Δίδαξε με τον δρόμον των εντολών σου, οδήγησε με εις την ευθείας οδόν των εντολών σου, ένεκα των εχθρών, που με απειλούν.

Ο ψαλμωδός προσεύχεται στον Δημιουργό να τον διδάξει να ζει σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου. Παρ' όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν στην πορεία του, παρακαλεί τον Θεό να τον βοηθήσει να εμμείνει στην αλήθεια και να μην αμαρτήσει.

Μη με προδώσεις εις τα χέρια εκείνων, οι οποίοι έχουν σκοπόν να με καταθλίψουν. Διότι κατά τον καιρόν αυτόν εσηκώθησαν εναντίον μου συκοφάνται, διετύπωσαν ψευδείς κατηγορίας και συκοφαντίας εναντίον μου, δια να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των.

Εδώ αναφέρεται στον Σαούλ, ο οποίος συκοφάντησε τον Δαυίδ, λέγοντας ότι ήθελε να του κάνει κακό και να τον σκοτώσει. Ο ψαλμωδός φωνάζει για βοήθεια για να μη δώσει ο Κύριος την ψυχή του (τη ζωή) στον Σαούλ και σε άλλους εχθρούς.

Εγώ όμως πιστεύω, ότι θα σωθώ από τους κινδύνους, που με απειλούν. Θα ζήσω και θα ίδω τα αγαθά του Κυρίου εις την γην αυτήν μαζή με τους άλλους ανθρώπους.

Έχοντας πάρει το μονοπάτι της δικαιοσύνης, ο Βασιλιάς Δαυίδ ελπίζει να ζήσει στη Βασιλεία των Ουρανών, όπου κατοικεί ο Κύριος και όλοι οι δίκαιοι.

Ω ψυχή μου, υπόμεινε και επίμενε εις το θέλημα του Κυρίου. Περίμενε τον Κύριον, έχε θάρρος, ας ενισχύεται η καρδία σου. Υπόμεινε τον Κύριον εις τας θλίψεις σου και περίμενε την λυτρωτικήν επέμβασιν του.

 

Ο Δαυίδ μιλάει για τον εαυτό του και ως παραίνεση σε όλους όσους είναι σε θλίψη. Στις θλίψεις που αντέχουν δυναμώνει η καρδιά, δηλ. πίστη στο θεό. Να είστε υπομονετικοί, να δείχνουμε θάρρος, και ο Κύριος σίγουρα θα έρθει σε βοήθειά σας.

 

Σε ποιες περιπτώσεις διαβάζεται ο Ψαλμός 26

 

Ο 26ος Ψαλμός, μαζί με τον 50ο  και τον 90ο , διαβάζεται σε ειδικές περιπτώσεις:

Σε περίπτωση κινδύνου και απειλής της ζωή μας.

Όταν δεχόμαστε επίθεση από εχθρούς.

Όταν δεχόμαστε επίθεση από δαίμονες.

Για την προστασία μας από προσβολές και συκοφαντίες.

Για να απωθηθεί το κακό.

Κατά τη διάρκεια ασθενειών, ψυχικών ή σωματικών.

Ο Ψαλμός 26 μιλάει για την αναπόφευκτη πτώση και ταλαιπωρία όσων θέλουν να πληγώσουν κάποιον. Οι γραμμές αυτού του ποιητικού έργου μας σώζουν από την απελπισία, γεννούν την ελπίδα και μας εμπνέουν εμπιστοσύνη, ότι ο Κύριος είναι κοντά και είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει.

Ο Ψαλμός 26 ακούγεται σαν ύμνος στον πόλεμο κατά της ανομίας. Θα πρέπει να το διαβάσουμε για να εκφράσουμε αγάπη και ελπίδα μας για τον Θεό σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά και για να Τον ευχαριστήσουμε για τις μεγάλες ευλογίες Του!

Ψαλμός 26

Τοῦ Δαυΐδ· πρὸ τοῦ χρισθῆναι.

 ΚΥΡΙΟΣ φωτισμός μου καὶ σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος ὑπερασπιστὴς τῆς ζωῆς μου· ἀπὸ τίνος δειλιάσω; 2 ἐν τῷ ἐγγίζειν ἐπ᾿ ἐμὲ κακοῦντας τοῦ φαγεῖν τὰς σάρκας μου, οἱ θλίβοντές με καὶ οἱ ἐχθροί μου, αὐτοὶ ἠσθένησαν καὶ ἔπεσαν. 3 ἐὰν παρατάξηται ἐπ᾿ ἐμὲ παρεμβολή, οὐ φοβηθήσεται ἡ καρδία μου· ἐὰν ἐπαναστῇ ἐπ᾿ ἐμὲ πόλεμος, ἐν ταύτῃ ἐγὼ ἐλπίζω. 4 μίαν ᾐτησάμην παρὰ Κυρίου, ταύτην ἐκζητήσω· τοῦ κατοικεῖν με ἐν οἴκῳ Κυρίου πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς μου, τοῦ θεωρεῖν με τὴν τερπνότητα Κυρίου καὶ ἐπισκέπτεσθαι τὸν ναὸν τὸν ἅγιον αὐτοῦ. 5 ὅτι ἔκρυψέ με ἐν σκηνῇ αὐτοῦ ἐν ἡμέρᾳ κακῶν μου, ἐσκέπασέ με ἐν ἀποκρύφῳ τῆς σκηνῆς αὑτοῦ, ἐν πέτρᾳ ὕψωσέ με. 6 καὶ νῦν ἰδοὺ ὕψωσε κεφαλήν μου ἐπ᾿ ἐχθρούς μου· ἐκύκλωσα καὶ ἔθυσα ἐν τῇ σκηνῇ αὐτοῦ θυσίαν ἀλαλαγμοῦ, ᾄσομαι καὶ ψαλῶ τῷ Κυρίῳ. 7 εἰσάκουσον, Κύριε, τῆς φωνῆς μου, ἧς ἐκέκραξα· ἐλέησόν με καὶ εἰσάκουσόν μου. 8 σοὶ εἶπεν ἡ καρδία μου· ἐξεζήτησέ σε τὸ πρόσωπόν μου· τὸ πρόσωπόν σου, Κύριε, ζητήσω. 9 μὴ ἀποστρέψῃς τὸ πρόσωπόν σου ἀπ᾿ ἐμοῦ καὶ μὴ ἐκκλίνῃς ἐν ὀργῇ ἀπὸ τοῦ δούλου σου· βοηθός μου γενοῦ, μὴ ἀποσκορακίσῃς με καὶ μὴ ἐγκαταλίπῃς με, ὁ Θεός, ὁ σωτήρ μου. 10 ὅτι ὁ πατήρ μου καὶ ἡ μήτηρ μου ἐγκατέλιπόν με, ὁ δὲ Κύριος προσελάβετό με. 11 νομοθέτησόν με, Κύριε, ἐν τῇ ὁδῷ σου καὶ ὁδήγησόν με ἐν τρίβῳ εὐθείᾳ ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν μου. 12 μὴ παραδῷς με εἰς ψυχὰς θλιβόντων με, ὅτι ἐπανέστησάν μοι μάρτυρες ἄδικοι, καὶ ἐψεύσατο ἡ ἀδικία ἑαυτῇ. 13 πιστεύω τοῦ ἰδεῖν τὰ ἀγαθὰ Κυρίου ἐν γῇ ζώντων. 14 ὑπόμεινον τὸν Κύριον· ἀνδρίζου, καὶ κραταιούσθω ἡ καρδία σου, καὶ ὑπόμεινον τὸν Κύριον.

Ψαλμός 50

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ 2 ἐν τῷ ἐλθεῖν πρὸς αὐτὸν Νάθαν τὸν προφήτην, ἡνίκα εἰσῆλθε πρὸς Βηρσαβεέ.

 3 ΕΛΕΗΣΟΝ με, ὁ Θεός, κατὰ τὸ μέγα ἔλεός σου καὶ κατὰ τὸ πλῆθος τῶν οἰκτιρμῶν σου ἐξάλειψον τὸ ἀνόμημά μου· 4 ἐπὶ πλεῖον πλῦνόν με ἀπὸ τῆς ἀνομίας μου καὶ ἀπὸ τῆς ἁμαρτίας μου καθάρισόν με. 5 ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μού ἐστι διαπαντός. 6 σοὶ μόνῳ ἥμαρτον καὶ τὸ πονηρὸν ἐνώπιόν σου ἐποίησα, ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου, καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε. 7 ἰδοὺ γὰρ ἐν ἀνομίαις συνελήφθην, καὶ ἐν ἁμαρτίαις ἐκίσσησέ με ἡ μήτηρ μου. 8 ἰδοὺ γὰρ ἀλήθειαν ἠγάπησας, τὰ ἄδηλα καὶ τὰ κρύφια τῆς σοφίας σου ἐδήλωσάς μοι. 9 ραντιεῖς με ὑσσώπῳ, καὶ καθαρισθήσομαι, πλυνεῖς με, καὶ ὑπὲρ χιόνα λευκανθήσομαι. 10 ἀκουτιεῖς μοι ἀγαλλίασιν καὶ εὐφροσύνην, ἀγαλλιάσονται ὀστέα τεταπεινωμένα. 11 ἀπόστρεψον τὸ πρόσωπόν σου ἀπὸ τῶν ἁμαρτιῶν μου καὶ πάσας τὰς ἀνομίας μου ἐξάλειψον. 12 καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου. 13 μὴ ἀποῤῥίψῃς με ἀπὸ τοῦ προσώπου σου καὶ τὸ πνεῦμά σου τὸ ἅγιον μὴ ἀντανέλῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ. 14 ἀπόδος μοι τὴν ἀγαλλίασιν τοῦ σωτηρίου σου καὶ πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με. 15 διδάξω ἀνόμους τὰς ὁδούς σου, καὶ ἀσεβεῖς ἐπὶ σὲ ἐπιστρέψουσι. 16 ρῦσαί με ἐξ αἱμάτων, ὁ Θεὸς ὁ Θεὸς τῆς σωτηρίας μου· ἀγαλλιάσεται ἡ γλῶσσά μου τὴν δικαιοσύνην σου. 17 Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου. 18 ὅτι εἰ ἠθέλησας θυσίαν, ἔδωκα ἄν· ὁλοκαυτώματα οὐκ εὐδοκήσεις. 19 θυσία τῷ Θεῷ πνεῦμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένην ὁ Θεὸς οὐκ ἐξουδενώσει. 20 ἀγάθυνον, Κύριε, ἐν τῇ εὐδοκίᾳ σου τὴν Σιών, καὶ οἰκοδομηθήτω τὰ τείχη ῾Ιερουσαλήμ· 21 τότε εὐδοκήσεις θυσίαν δικαιοσύνης, ἀναφορὰν καὶ ὁλοκαυτώματα· τότε ἀνοίσουσιν ἐπὶ τὸ θυσιαστήριόν σου μόσχους.

Ψαλμός 90

 Αἶνος ᾠδῆς τῷ Δαυΐδ.

 Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ἐν βοηθείᾳ τοῦ ῾Υψίστου, ἐν σκέπῃ τοῦ Θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται. 2 ἐρεῖ τῷ Κυρίῳ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ καὶ καταφυγή μου, ὁ Θεός μου, καὶ ἐλπιῶ ἐπ᾿ αὐτόν, 3 ὅτι αὐτὸς ρύσεταί σε ἐκ παγίδος θηρευτῶν καὶ ἀπὸ λόγου ταραχώδους. 4 ἐν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ. 5 οὐ φοβηθήσῃ ἀπὸ φόβου νυκτερινοῦ, ἀπὸ βέλους πετομένου ἡμέρας, 6 ἀπὸ πράγματος ἐν σκότει διαπορευομένου, ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ. 7 πεσεῖται ἐκ τοῦ κλίτους σου χιλιὰς καὶ μυριὰς ἐκ δεξιῶν σου, πρὸς σὲ δὲ οὐκ ἐγγιεῖ· 8 πλὴν τοῖς ὀφθαλμοῖς σου κατανοήσεις καὶ ἀνταπόδοσιν ἁμαρτωλῶν ὄψει. 9 ὅτι σύ, Κύριε, ἡ ἐλπίς μου· τὸν ῞Υψιστον ἔθου καταφυγήν σου. 10 οὐ προσελεύσεται πρὸς σὲ κακά, καὶ μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου. 11 ὅτι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου· 12 ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσί σε, μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου· 13 ἐπὶ ἀσπίδα καὶ βασιλίσκον ἐπιβήσῃ καὶ καταπατήσεις λέοντα καὶ δράκοντα. 14 ὅτι ἐπ᾿ ἐμὲ ἤλπισε, καὶ ρύσομαι αὐτόν· σκεπάσω αὐτόν, ὅτι ἔγνω τὸ ὄνομά μου. 15 κεκράξεται πρός με, καὶ ἐπακούσομαι αὐτοῦ, μετ᾿ αὐτοῦ εἰμι ἐν θλίψει· ἐξελοῦμαι αὐτόν, καὶ δοξάσω αὐτόν. 16 μακρότητα ἡμερῶν ἐμπλήσω αὐτὸν καὶ δείξω αὐτῷ τὸ σωτήριόν μου.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 

Ψαλμός 15 – Για την εξάλειψη των δαιμόνων, κατά της συκοφαντίας και της τοκογλυφίας

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Ο Ψαλμός 15 ονομάζεται το «Άσμα του Δαυίδ» και γίνεται εμφανές από τους πρώτους στοίχους, ότι εμπιστεύεται την μοίρα του στον Κύριο, έχοντας την πίστη ότι θα λάβει την βοήθεια Του. Αποκαλείται επίσης το «Χρυσό ποίημα». Η ευλαβική ανάγνωση του μας αποκαλύπτει, τι αποζητά η ψυχή και η καρδιά μας.

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 15 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να εξαλειφθούν οι δαίμονες και να ελευθερωθούμε από τα κακά πνεύματα ή την τρέλα.

Όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις – Αιτούμαστε την προστασία του Κυρίου, γιατί τον εμπιστευόμαστε.

Διαβάζεται σε στιγμές θλίψης, όταν χρειαζόμαστε βοήθεια και καθοδήγηση σε στενοχώριες, αγωνίες ή δυσκολίες.

Για την προστασία του Κυρίου, όταν βρισκόμαστε στο έλεος των ανθρώπων. 

Για προστασία από τις κακές γλώσσες, την συκοφαντία ή την δωροδοκία.

Για να αποβάλουμε την απόγνωση και να θεραπευθούμε από την μελαγχολία ή την κατάθλιψη.

Για να διευκολυνθούμε στην πληρωμή μιας οφειλής, κυρίως εάν πέσουμε στα νύχια τοκογλύφων και οι τόκοι είναι υπερβολικά υψηλοί.

Για να εξομαλυνθεί μια προβληματική κατάσταση.

Για να θεραπεύσει τη μελαγχολία, την κατάθλιψη και τις εμμονές.

Για ψυχική γαλήνη και ηρεμία.

Η δύναμη του Ψαλμού 15


Προσευχηθείτε κάνοντας χρήση αυτού του Ψαλμού για να ελευθερωθείτε από την τρέλα, τη μελαγχολία ή τα κακά πνεύματα. Όποιος προσεύχεται με αυτόν τον Ψαλμό με ευλάβεια, επιτυγχάνει πάντα μεγάλες χάρες και ευλογίες από τον Κύριο.

Για να βρείτε κλέφτη, πάρτε χώμα και άμμο απάτητη, διαβάστε από πάνω τους τον Ψαλμό 15 επί 3 φορές και βάλτε τα το βράδυ κάτω από τα πόδια σας. Θα δείτε στον ύπνο σας το πρόσωπο του κλέφτη.

Για δαιμονισμένους, εκφώνηση 3 φορές σε ποτήρι με πηγαδίσιο νερό και νίψιμο μετά το τέλος της προσευχής. 

Για να καταπολεμήσουμε την παρουσία ενός κακού πνεύματος, την τρέλα ή την μελαγχολία, διαβάζουμε τρείς φορές τον Ψαλμό 15 πάνω από ένα δοχείο με καθαρό νερό πηγής που έχει συλλεχθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Όταν πλένουμε το σώμα του ασθενούς, διαβάζουμε την ακόλουθη προσευχή:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και εκφράζουμε το αίτημα μας: «Είθε να είναι το θέλημά σου, Θεέ, να επαναφέρεις τον δούλου του θεού (όνομα), της  (όνομα μητέρας), που έχει στερηθεί αισθήματα και υποφέρει από τις πονηριές του διαβόλου. Φώτισε το μυαλό του εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.»

Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου,

ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου

ως εν ουρανώ και επί της γης.

Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον

και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,

ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών

και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,

αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.

Τέλος λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και κλείνουμε με το «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν».

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των ψαλμών σχετικά με την υγεία, οποιαδήποτε κατάσταση υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές !

Ψαλμός 15

Στηλογραφία τῷ Δαυΐδ.

 ΦΥΛΑΞΟΝ με, Κύριε, ὅτι ἐπὶ σοὶ ἤλπισα. 2 εἶπα τῷ Κυρίῳ· Κύριός μου εἶ σύ, ὅτι τῶν ἀγαθῶν μου οὐ χρείαν ἔχεις. 3 τοῖς ἁγίοις τοῖς ἐν τῇ γῇ αὐτοῦ ἐθαυμάστωσεν ὁ Κύριος, πάντα τὰ θελήματα αὐτοῦ ἐν αὐτοῖς. 4 ἐπληθύνθησαν αἱ ἀσθένειαι αὐτῶν, μετὰ ταῦτα ἐτάχυναν· οὐ μὴ συναγάγω τὰς συναγωγὰς αὐτῶν ἐξ αἱμάτων, οὐδ᾿ οὐ μὴ μνησθῶ τῶν ὀνομάτων αὐτῶν διὰ χειλέων μου. 5 Κύριος μερὶς τῆς κληρονομίας μου καὶ τοῦ ποτηρίου μου· σὺ εἶ ὁ ἀποκαθιστῶν τὴν κληρονομίαν μου ἐμοί. 6 σχοινία ἐπέπεσέ μοι ἐν τοῖς κρατίστοις· καὶ γὰρ ἡ κληρονομία μου κρατίστη μοί ἐστιν. 7 εὐλογήσω τὸν Κύριον τὸν συνετίσαντά με· ἔτι δὲ καὶ ἕως νυκτὸς ἐπαίδευσάν με οἱ νεφροί μου. 8 προωρώμην τὸν Κύριον ἐνώπιόν μου διαπαντός, ὅτι ἐκ δεξιῶν μού ἐστιν, ἵνα μὴ σαλευθῶ. 9 διὰ τοῦτο ηὐφράνθη ἡ καρδία μου, καὶ ἠγαλλιάσατο ἡ γλῶσσά μου, ἔτι δὲ καὶ ἡ σάρξ μου κατασκηνώσει ἐπ᾿ ἐλπίδι, 10 ὅτι οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδην, οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν. 11 ἐγνώρισάς μοι ὁδοὺς ζωῆς· πληρώσεις με εὐφροσύνης μετὰ τοῦ προσώπου σου, τερπνότητες ἐν τῇ δεξιᾷ σου εἰς τέλος.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η δύναμη του Ψαλμού 19 - Για να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν οι σύζυγοι και να αποφύγουν τον χωρισμό


 Στον Ψαλμό 19 ζητάει ο Δαυίδ από τον Θεό να εισακούσει την μεγάλη θλίψη του και τον εκλιπαρεί να ενσκήψει στο δίκαιο αίτημα του και να το ικανοποιήσει. Μεταξύ των άλλων χρήσεων, ο Ψαλμός 19 βοηθάει τα άτεκνα ζευγάρια, που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατάφεραν παρά τις προσπάθειες τους να αποκτήσουν απογόνους, να τεκνοποιήσουν. Και επειδή πολύ συχνά η αδυναμία απόκτησης παιδιών αποτελεί σοβαρό λόγο διαζυγίου, η προσευχή αυτή αποτρέπει το ενδεχόμενο του χωρισμού ενός ζεύγους.

Πρέπει να διαβάζεται τρεις συνεχόμενες φορές κάθε μέρα, για 40 μέρες (χωρίς κενές μέρες ενδιάμεσα) με αναμμένο κερί (μελισσοκέρι): 

Σε όρθια στάση, αντικρύζοντας την ανατολή, ανάβουμε το κερί μας και ξεκινάμε την προσευχή:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού και

του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης σου (όνομα) Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση του Ψαλμού, εκφράστε με σαφήνεια το αίτημα σας, π.χ. «Την προσευχή αυτή την κάνω Κύριε για να με ευλογήσεις και να μπορέσω να αποκτήσω ένα παιδί/παιδιά». Στην συνέχεια διαβάζουμε τον Ψαλμό 19 τρεις φορές. Κλείνουμε την προσευχή μας με τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία» και τρεις φορές το «Πάτερ ημών»

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των ψαλμών σχετικά με την υγεία, οποιαδήποτε κατάσταση υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 2 ΕΠΑΚΟΥΣΑΙ σου Κύριος ἐν ἡμέρᾳ θλίψεως, ὑπερασπίσαι σου τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ ᾿Ιακώβ. 3 ἐξαποστείλαι σοι βοήθειαν ἐξ ἁγίου καὶ ἐκ Σιὼν ἀντιλάβοιτό σου. 4 μνησθείη πάσης θυσίας σου καὶ τὸ ὁλοκαύτωμά σου πιανάτω. (διάψαλμα). 5 δῴη σοι Κύριος κατὰ τὴν καρδίαν σου καὶ πᾶσαν τὴν βουλήν σου πληρώσαι. 6 ἀγαλλιασόμεθα ἐν τῷ σωτηρίῳ σου καὶ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. πληρώσαι Κύριος πάντα τὰ αἰτήματά σου. 7 νῦν ἔγνων ὅτι ἔσωσε Κύριος τὸν χριστὸν αὐτοῦ· ἐπακούσεται αὐτοῦ ἐξ οὐρανοῦ ἁγίου αὐτοῦ· ἐν δυναστείαις ἡ σωτηρία τῆς δεξιᾶς αὐτοῦ. 8 οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. 9 αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν. 10 Κύριε, σῶσον τὸν βασιλέα, καὶ ἐπάκουσον ἡμῶν, ἐν ᾗ ἂν ἡμέρᾳ ἐπικαλεσώμεθά σε.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

Ψαλμός 14 – Για να απαλλαγούμε από την δυσπιστία και την συκοφαντία – Για προστασία από το κακό


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 14 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Όταν θέλουμε να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας και να καθαρίσουν οι ψυχές μας - Δίνει χάρη σε όλους τους ανθρώπους.

Για πνευματική εγρήγορση και συνεχή ετοιμότητα για την μετά θάνατον ζωή.

Για να μετανοήσουν οι κλέφτες και να γυρίσουν πίσω άπραγοι και μετανιωμένοι..

Για να καταλαβαίνουμε, εάν οι άνθρωποι έχουν κακές προθέσεις απέναντι μας.

Για προστασία από κακούς ανθρώπους και ισχυρούς εχθρούς.

Για προστασία από συκοφαντία.

Για να απαλλαγούμε από την συκοφαντία των γύρω μας και την δυσπιστία που υπάρχει στο πρόσωπο μας.

Για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια στα ψέματα και τα κουτσομπολιά

Για να κερδίσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

Όταν κάποιος φοβάται ότι μπορεί να συκοφαντηθεί. Όταν αμφισβητείται η αλήθεια κάποιου.

Για να έχεις την αγάπη και την εκτίμηση όλων. Εκφώνηση κάθε μέρα. 

Ψαλμός 14

Ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 ΚΥΡΙΕ, τίς παροικήσει ἐν τῷ σκηνώματί σου; ἢ τίς κατασκηνώσει ἐν ὄρει ἁγίῳ σου; 2 πορευόμενος ἄμωμος καὶ ἐργαζόμενος δικαιοσύνην, λαλῶν ἀλήθειαν ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ, 3 ὃς οὐκ ἐδόλωσεν ἐν γλώσσῃ αὐτοῦ, οὐδὲ ἐποίησε τῷ πλησίον αὐτοῦ κακὸν καὶ ὀνειδισμὸν οὐκ ἔλαβεν ἐπὶ τοῖς ἔγγιστα αὐτοῦ. 4 ἐξουδένωται ἐνώπιον αὐτοῦ πονηρευόμενος, τοὺς δὲ φοβουμένους τὸν Κύριον δοξάζει· ὁ ὀμνύων τῷ πλησίον αὐτοῦ καὶ οὐκ ἀθετῶν· 5 τὸ ἀργύριον αὐτοῦ οὐκ ἔδωκεν ἐπὶ τόκῳ καὶ δῶρα ἐπ᾿ ἀθῴοις οὐκ ἔλαβεν. ὁ ποιῶν ταῦτα, οὐ σαλευθήσεται εἰς τὸν αἰῶνα.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ψαλμοί 58, 63 και 139 - Για ισχυρή προστασία από την μαγεία, από συκοφαντίες, διώξεις,εχθρούς και κάθε κακό


Οι Ψαλμοί 58, 63 και 139 είναι τρείς παρακλητικοί Ψαλμοί, που γράφτηκαν από τον Βασιλιά Δαβίδ. Στον Ψαλμό 58, ο Δαβίδ προσεύχεται στον Θεό, για να τον ελεήσει και να τον σώσει από τους εχθρούς του. Στον Ψαλμό 63, ο Δαβίδ ζητά την προστασία του Κυρίου από τους συκοφάντες, τους προδότες και τους εχθρούς που οργάνωσαν εξέγερση εναντίων του. Στον Ψαλμό 139, παρακαλεί τον Κύριο να τον προστατεύσει από τον κακό και το άδικο.

Ο Ψαλμός 58 διαβάζεται για να απαλλαγούμε από τις κακουχίες, τις διώξεις και τις παγίδες των εχθρών μας.

Ο Ψαλμός 63 διαβάζεται όταν συκοφαντηθούμε, προδοθούμε ή διωχθούμε από εχθρούς.

Ο Ψαλμός 139 διαβάζεται για να μας προστατεύσει ο Κύριος από τους εχθρούς μας, από τους κακούς ανθρώπους, από τις μαγείες και τις παγίδες του κακού.


Όντας σε όρθια στάση, ξεκινάμε την προσευχή μας, λέγοντας τρείς φορές το «Πάτερ ημών». Ακολούθως λέμε τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης (όνομα) σου Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε επτά φορές τους Ψαλμούς 58, 63 και 139. Αφού τελειώσουμε με τις επαναλήψεις των Ψαλμών, κλείνουμε πρώτα με τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία» και τρείς φορές το «Πάτερ ημών».

Ψαλμός 58

Εἰς τὸ τέλος· μὴ διαφθείρῃς· τῷ Δαυΐδ εἰς στηλογραφίαν,

ὁπότε ἀπέστειλε Σαοὺλ καὶ ἐφύλαξε τὸν οἶκον αὐτοῦ

τοῦ θανατῶσαι αὐτόν.

 2 ΕΞΕΛΟΥ με ἐκ τῶν ἐχθρῶν μου, ὁ Θεός, καὶ ἐκ τῶν ἐπανισταμένων ἐπ᾿ ἐμὲ λύτρωσαί με· 3 ρῦσαί με ἐκ τῶν ἐργαζομένων τὴν ἀνομίαν καὶ ἐξ ἀνδρῶν αἱμάτων σῶσόν με. 4 ὅτι ἰδοὺ ἐθήρευσαν τὴν ψυχήν μου, ἐπέθεντο ἐπ᾿ ἐμὲ κραταιοί. οὔτε ἡ ἀνομία μου οὔτε ἡ ἁμαρτία μου, Κύριε· 5 ἄνευ ἀνομίας ἔδραμον καὶ κατεύθυνα· ἐξεγέρθητι εἰς συνάντησίν μου καὶ ἴδε. 6 καὶ σύ, Κύριε, ὁ Θεὸς τῶν δυνάμεων, ὁ Θεὸς τοῦ ᾿Ισραήλ, πρόσχες τοῦ ἐπισκέψασθαι πάντα τὰ ἔθνη, μὴ οἰκτειρήσῃς πάντας τοὺς ἐργαζομένους τὴν ἀνομίαν. (διάψαλμα). 7 ἐπιστρέψουσιν εἰς ἑσπέραν καὶ λιμώξουσιν ὡς κύων καὶ κυκλώσουσι πόλιν. 8 ἰδοὺ ἀποφθέγξονται ἐν τῷ στόματι αὐτῶν, καὶ ρομφαία ἐν τοῖς χείλεσιν αὐτῶν, ὅτι τίς ἤκουσε; 9 καὶ σύ, Κύριε, ἐκγελάσῃ αὐτούς, ἐξουδενώσεις πάντα τὰ ἔθνη. 10 τὸ κράτος μου, πρὸς σὲ φυλάξω, ὅτι σύ, ὁ Θεός, ἀντιλήπτωρ μου εἶ. 11 ὁ Θεός μου, τὸ ἔλεος αὐτοῦ προφθάσει με· ὁ Θεός μου δείξει μοι ἐν τοῖς ἐχθροῖς μου. 12 μὴ ἀποκτείνῃς αὐτούς, μήποτε ἐπιλάθωνται τοῦ νόμου σου· διασκόρπισον αὐτοὺς ἐν τῇ δυνάμει σου καὶ κατάγαγε αὐτούς, ὁ ὑπερασπιστής μου, Κύριε. 13 ἁμαρτία στόματος αὐτῶν, λόγος χειλέων αὐτῶν, καὶ συλληφθήτωσαν ἐν τῇ ὑπερηφανίᾳ αὐτῶν· καὶ ἐξ ἀρᾶς καὶ ψεύδους διαγγελήσονται ἐν συντελείᾳ, 14 ἐν ὀργῇ συντελείας, καὶ οὐ μὴ ὑπάρξουσι· καὶ γνώσονται, ὅτι Θεὸς δεσπόζει τοῦ ᾿Ιακὼβ τῶν περάτων τῆς γῆς. (διάψαλμα). 15 ἐπιστρέψουσιν εἰς ἑσπέραν, καὶ λιμώξουσιν ὡς κύων καὶ κυκλώσουσι πόλιν. 16 αὐτοὶ διασκορπισθήσονται τοῦ φαγεῖν· ἐὰν δὲ μὴ χορτασθῶσι, καὶ γογγύσουσιν. 17 ἐγὼ δὲ ᾄσομαι τῇ δυνάμει σου καὶ ἀγαλλιάσομαι τὸ πρωΐ τὸ ἔλεός σου, ὅτι ἐγενήθης ἀντιλήπτωρ μου καὶ καταφυγή μου ἐν ἡμέρᾳ θλίψεώς μου. 18 βοηθός μου εἶ, σοὶ ψαλῶ, ὅτι σύ, ὁ Θεός, ἀντιλήπτωρ μου εἶ, ὁ Θεός μου, τὸ ἔλεός μου.

Ψαλμός 63

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 2 ΕΙΣΑΚΟΥΣΟΝ, ὁ Θεός, τῆς φωνῆς μου, ἐν τῷ δέεσθαί με πρὸς σέ, ἀπὸ φόβου ἐχθροῦ ἐξελοῦ τὴν ψυχήν μου. 3 ἐσκέπασάς με ἀπὸ συστροφῆς πονηρευομένων, ἀπὸ πλήθους ἐργαζομένων ἀδικίαν, 4 οἵτινες ἠκόνησαν ὡς ρομφαίαν τὰς γλώσσας αὐτῶν, ἐνέτειναν τόξον αὐτῶν πρᾶγμα πικρὸν 5 τοῦ κατατοξεῦσαι ἐν ἀποκρύφοις ἄμωμον, ἐξάπινα κατατοξεύσουσιν αὐτὸν καὶ οὐ φοβηθήσονται. 6 ἐκραταίωσαν ἑαυτοῖς λόγον πονηρόν, διηγήσαντο τοῦ κρύψαι παγίδας, εἶπαν· τίς ὄψεται αὐτούς; 7 ἐξηρεύνησαν ἀνομίαν, ἐξέλιπον ἐξερευνῶντες ἐξερευνήσεις. προσελεύσεται ἄνθρωπος, καὶ καρδία βαθεῖα, 8 καὶ ὑψωθήσεται, ὁ Θεός. βέλος νηπίων ἐγενήθησαν αἱ πληγαὶ αὐτῶν, 9 καὶ ἐξησθένησαν ἐπ᾿ αὐτοὺς αἱ γλῶσσαι αὐτῶν. ἐταράχθησαν πάντες οἱ θεωροῦντες αὐτούς, 10 καὶ ἐφοβήθη πᾶς ἄνθρωπος. καὶ ἀνήγγειλαν τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ καὶ τὰ ποιήματα αὐτοῦ συνῆκαν. 11 εὐφρανθήσεται δίκαιος ἐν τῷ Κυρίῳ καὶ ἐλπιεῖ ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ ἐπαινεθήσονται πάντες οἱ εὐθεῖς τῇ καρδίᾳ.

Ψαλμός 139

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 2 ΕΞΕΛΟΥ με, Κύριε, ἐξ ἀνθρώπου πονηροῦ, ἀπὸ ἀνδρὸς ἀδίκου ρῦσαί με, 3 οἵτινες ἐλογίσαντο ἀδικίαν ἐν καρδίᾳ, ὅλην τὴν ἡμέραν παρετάσσοντο πολέμους· 4 ἠκόνησαν γλῶσσαν αὐτῶν ὡσεὶ ὄφεως, ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν. (διάψαλμα). 5 φύλαξόν με, Κύριε, ἐκ χειρὸς ἁμαρτωλοῦ, ἀπὸ ἀνθρώπων ἀδίκων ἐξελοῦ με, οἵτινες διελογίσαντο τοῦ ὑποσκελίσαι τὰ διαβήματά μου· 6 ἔκρυψαν ὑπερήφανοι παγίδα μοι καὶ σχοινία διέτειναν, παγίδα τοῖς ποσί μου, ἐχόμενα τρίβους σκάνδαλα ἔθεντό μοι. (διάψαλμα). 7 εἶπα τῷ Κυρίῳ· Θεός μου εἶ σύ, ἐνώτισαι, Κύριε, τὴν φωνὴν τῆς δεήσεώς μου. 8 Κύριε, Κύριε, δύναμις τῆς σωτηρίας μου, ἐπεσκίασας ἐπὶ τὴν κεφαλήν μου ἐν ἡμέρᾳ πολέμου. 9 μὴ παραδῷς με, Κύριε, ἀπὸ τῆς ἐπιθυμίας μου ἁμαρτωλῷ· διελογίσαντο κατ᾿ ἐμοῦ, μὴ ἐγκαταλίπῃς με, μήποτε ὑψωθῶσιν. (διάψαλμα). 10 ἡ κεφαλὴ τοῦ κυκλώματος αὐτῶν, κόπος τῶν χειλέων αὐτῶν καλύψει αὐτούς. 11 πεσοῦνται ἐπ᾿ αὐτοὺς ἄνθρακες, ἐν πυρὶ καταβαλεῖς αὐτούς, ἐν ταλαιπωρίαις οὐ μὴ ὑποστῶσιν. 12 ἀνὴρ γλωσσώδης οὐ κατευθυνθήσεται ἐπὶ τῆς γῆς, ἄνδρα ἄδικον κακὰ θηρεύσει εἰς διαφθοράν. 13 ἔγνων ὅτι ποιήσει Κύριος τὴν κρίσιν τῶν πτωχῶν καὶ τὴν δίκην τῶν πενήτων. 14 πλὴν δίκαιοι ἐξομολογήσονται τῷ ὀνόματί σου, κατοικήσουσιν εὐθεῖς σὺν τῷ προσώπῳ σου.

 Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

 

 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ψαλμός 13 - Για απαλλαγή από σωματικό πόνο και από απροσδόκητο, αφύσικο ή βίαιο θάνατο


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 13 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να απαλλαγούμε από σωματικό πόνο και από απροσδόκητο, αφύσικο ή βίαιο θάνατο.

Προστατεύει μέσα στην μέρα από τον βίαιο θάνατο.

Για προστασία από ένα ατυχές ατύχημα ή ασθένεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο.

Βοηθά όσους έχουν τιμωρηθεί για αδικήματα και υποφέρουν.

Παράκληση όταν βιώνουμε μια οδυνηρή κατάσταση και αμφιβάλουμε εάν θα λάβουμε Θεία βοήθεια.

Όταν ο άνθρωπος φεύγει από τον δρόμο του Θεού.

Για προστασία από έναν κακό δαίμονα (διαβάζεται 3 φορές την μέρα, για 3 μέρες).

Για βοήθεια ενάντια σε δαιμονικές επιθέσεις - για την απόκρουση τους.

Γ ια τη θεραπεία επώδυνων οφθαλμικών ασθενειών

Βοηθά στην επούλωση της φλεγμονής, της μόλυνσης ή του τραυματισμού του ματιού.

Για άρρωστο εκφώνηση ημέρα Τετάρτη πάνω σε Αγιασμό 3 φορές και του δίνουμε να πιει για 10 ημέρες.

Για δαιμονισμένο ή μαγεμένο εκφώνηση 3 ημέρες και 3 νύχτες πάνω στο κεφάλι του και θα γίνει καλά. 

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των ψαλμών σχετικά με την υγεία, οποιαδήποτε κατάσταση υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Ψαλμός 13

1 Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυιδ. Εἶπεν ἄφρων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ Οὐκ ἔστιν θεός· διέφθειραν καὶ ἐβδελύχθησαν ἐν ἐπιτηδεύμασιν, οὐκ ἔστιν ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός.
2 κύριος ἐκ τοῦ οὐρανοῦ διέκυψεν ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῶν ἀν θρώπων τοῦ ἰδεῖν εἰ ἔστιν συνίων ἢ ἐκζητῶν τὸν θεόν.
3 πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρεώθησαν, οὐκ ἔστιν ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός. [τάφος ἀνεῳγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, ταῖς γλώσσαις αὐτῶν ἐδολιοῦσαν· ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν, ὧν τὸ στόμα ἀρᾶς καὶ πικρίας γέμει· ὀξεῖς οἱ πόδες αὐτῶν ἐκχέαι αἷμα· σύντριμμα καὶ ταλαιπωρία ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν, καὶ ὁδὸν εἰρήνης οὐκ ἔγνωσαν· οὐκ ἔστιν φόβος θεοῦ ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν.]
4 οὐχὶ γνώσονται πάντες οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν; οἱ κατεσθίοντες τὸν λαόν μου βρώσει ἄρτου τὸν κύριον οὐκ ἐπεκαλέσαντο.
5 ἐκεῖ ἐδειλίασαν φόβῳ, οὗ οὐκ ἦν φόβος, ὅτι ὁ θεὸς ἐν γενεᾷ δικαίᾳ.
6 βουλὴν πτωχοῦ κατῃσχύνατε, ὅτι κύριος ἐλπὶς αὐτοῦ ἐστιν.
7 τίς δώσει ἐκ Σιων τὸ σωτήριον τοῦ Ισραηλ; ἐν τῷ ἐπιστρέψαι κύριον τὴν αἰχμαλωσίαν τοῦ λαοῦ αὐτοῦ ἀγαλλιάσθω Ιακωβ καὶ εὐφρανθήτω Ισραηλ.

 Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η δύναμη του Ψαλμού 107 – Για την αντιμετώπιση φλεγμονών, κρυολογημάτων και πυρετών - Για την ενδυνάμωση του σώματος

Ο Ψαλμός 107 συντάχθηκε από τον Δαυίδ και αποσκοπούσε να υμνήσει και να δοξολογήσει τον Κύριο, αλλά και να ζητήσει βοήθεια και θεϊκή παρέμβαση, «διότι η ευσπλαχνία σου είναι μεγάλη και απροσμέτρητη».

Μεταξύ άλλων χρήσεων, ο Ψαλμός 107 μπορεί να διαβαστεί όταν αντιμετωπίζουμε πυρετούς, φλεγμονές, κρυολογήματα ή υποφέρουμε από ρίγη, ώστε να αναρρώσουμε ταχύτερα και να ενισχυθεί ο οργανισμός μας. Για να το πετύχουμε αυτό, προμηθευόμαστε ένα μικρό μπουκάλι νερό, πάνω από το οποίο θα διαβάσουμε τις προσευχές που παρατίθενται, και με το οποίο θα βρέξουμε μετά το πέρας της προσευχής το κέντρο του στήθους του ατόμου που αντιμετωπίζει πρόβλημα και του δίνουμε να πιεί μια μικρή ποσότητα. Βρέχουμε δύο με τρεις φορές την μέρα το άτομο, και του δίνουμε να πιεί άλλες τόσες φορές. Επαναλαμβάνουμε το ράντισμα και την πόση για τρείς συνεχόμενες μέρες. Η βελτίωση αρχίζει να γίνεται εμφανής λίγες ώρες αργότερα και σύντομα θα έρθει η πλήρης ανάρρωση.


Σε όρθια στάση, αντικρίζοντας την ανατολή, ξεκινάμε την προσευχή μας επάνω από το μπουκάλι με το νερό:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών» και τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης σου (όνομα) Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου.»

Στην συνέχεια διαβάζουμε τον Ψαλμό 107 τρείς φορές. Στο τέλος κλείνουμε με τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία» και τρεις φορές το «Πάτερ ημών».

Ορισμένοι συμβουλεύουν να κάνουμε την προσευχή που περιγράφηκε, πάνω από ένα μικρό δοχείο με μέλι, από το οποίο θα τρώμε δύο κουταλάκια του γλυκού, δύο φορές την μέρα, μέχρι να τελειώσει το βαζάκι και να ανακτήσει το σώμα μας τις δυνάμεις του. Στην περίπτωση της χρήσης μελιού για ταχύτερη ανάρρωση και ανάκτηση των δυνάμεων μας, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μόνο που αντί να διαβαστεί ο Ψαλμός τρείς φορές, όπως περιγράφεται για την χρήση νερού, θα πρέπει να διαβαστεί επτά φορές.

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των Ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι Ψαλμοί δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική βοήθεια ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

 2 ΕΤΟΙΜΗ ἡ καρδία μου, ὁ Θεός, ἑτοίμη ἡ καρδία μου, ᾄσομαι καὶ ψαλῶ ἐν τῇ δόξῃ μου. 3 ἐξεγέρθητι, ψαλτήριον καὶ κιθάρα· ἐξεγερθήσομαι ὄρθρου. 4 ἐξομολογήσομαί σοι ἐν λαοῖς, Κύριε, ψαλῶ σοι ἐν ἔθνεσιν, 5 ὅτι μέγα ἐπάνω τῶν οὐρανῶν τὸ ἔλεός σου καὶ ἕως τῶν νεφελῶν ἡ ἀλήθειά σου. 6 ὑψώθητι ἐπὶ τοὺς οὐρανούς, ὁ Θεός, καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν γῆν ἡ δόξα σου. 7 ὅπως ἂν ρυσθῶσιν οἱ ἀγαπητοί σου, σῶσον τῇ δεξιᾷ σου καὶ ἐπάκουσόν μου. 8 ὁ Θεὸς ἐλάλησεν ἐν τῷ ἁγίῳ αὐτοῦ· ὑψωθήσομαι καὶ διαμεριῶ Σίκιμα, καὶ τὴν κοιλάδα τῶν σκηνῶν διαμετρήσω· 9 ἐμός ἐστι Γαλαάδ, καὶ ἐμός ἐστι Μανασσῆς, καὶ ᾿Εφραὶμ ἀντίληψις τῆς κεφαλῆς μου, ᾿Ιούδας βασιλεύς μου, 10 Μωὰβ λέβης τῆς ἐλπίδος μου, ἐπὶ τὴν ᾿Ιδουμαίαν ἐπιβαλῶ τὸ ὑπόδημά μου, ἐμοὶ ἀλλόφυλοι ὑπετάγησαν. 11 τίς ἀπάξει με εἰς πόλιν περιοχῆς; ἢ τίς ὁδηγήσει με ἕως τῆς ᾿Ιδουμαίας; 12 οὐχὶ σύ, ὁ Θεός, ὁ ἀπωσάμενος ἡμᾶς; καὶ οὐκ ἐξελεύσῃ, ὁ Θεός, ἐν ταῖς δυνάμεσιν ἡμῶν; 13 δὸς ἡμῖν βοήθειαν ἐκ θλίψεως, καὶ ματαία σωτηρία ἀνθρώπου. 14 ἐν τῷ Θεῷ ποιήσωμεν δύναμιν, καὶ αὐτὸς ἐξουδενώσει τοὺς ἐχθροὺς ἡμῶν.

 Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ψαλμός 12 - Για προστασία από το κακό και τα ψέματα


 

Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 12 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για να ζητήσουμε έλεος από τον Κύριο.

Για να απαλλαγούμε από τις διώξεις και να προστατευθούμε, εμείς και η οικογένεια μας, από τους εχθρούς μας.

Όταν κατακλυζόμαστε από φόβο και πνευματική σύγχυση.

Όταν βυθιζόμαστε στην αμαρτία και απομακρυνόμαστε από το δρόμο του Θεού, για να ζητήσουμε Θεία καθοδήγηση.

Για να λύσουμε ένα δύσκολο πρόβλημα.

Σε δύσκολες δοκιμασίες της ζωής.

Για να προστατευθούμε από τα ψέματα, την υπερηφάνεια, την εξαπάτηση, τους οικονομικούς εκβιασμούς και τις παράνομες συναλλαγές, τις ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.

Για την προστασία από τη δίωξη και την καταπίεση.

Για να βρείτε υποστήριξη και βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.

Για εκείνον που έχει τον πειρασμό να αμαρτήσει.

Προστασία από την κακή συμβουλή.

 

Ψαλμός 12

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

 2 ΕΩΣ πότε, Κύριε, ἐπιλήσῃ μου εἰς τέλος; ἕως πότε ἀποστρέψεις τὸ πρόσωπόν σου ἀπ᾿ ἐμοῦ; 3 ἕως τίνος θήσομαι βουλὰς ἐν ψυχῇ μου, ὀδύνας ἐν καρδίᾳ μου ἡμέρας καὶ νυκτός; ἕως πότε ὑψωθήσεται ὁ ἐχθρός μου ἐπ᾿ ἐμέ; 4 ἐπίβλεψον, εἰσάκουσόν μου, Κύριε ὁ Θεός μου· φώτισον τοὺς ὀφθαλμούς μου, μήποτε ὑπνώσω εἰς θάνατον, 5 μήποτε εἴπῃ ὁ ἐχθρός μου· ἴσχυσα πρὸς αὐτόν· οἱ θλίβοντές με ἀγαλλιάσονται, ἐὰν σαλευθῶ. 6 ἐγὼ δὲ ἐπὶ τῷ ἐλέει σου ἤλπισα, ἀγαλλιάσεται ἡ καρδία μου ἐπὶ τῷ σωτηρίῳ σου· ᾄσω τῷ Κυρίῳ τῷ εὐεργετήσαντί με καὶ ψαλῶ τῷ ὀνόματι Κυρίου τοῦ ῾Υψίστου.

 Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ