Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ιριδολογία


 

Τα μάτια ως καθρέφτες της ψυχής μαρτυρούν δια μέσου των αιώνων τις λειτουργίες του σώματος και τις καταστά­σεις που βιώνουμε, οι οποίες επηρεάζουν την ζωή του ατόμου.


Ιριδολογία είναι η επιστήμη και η άσκηση, η οποία ανακαλύ­πτει φλεγμονές ως προς το πού και σε τι στάδιο βρίσκονται. Η Ίριδα αποκαλύπτει την δομή του σώματος, τις κληρονομικές ευαισθησίες, τα επίπεδα υγείας και τις μεταβολές που συντελούνται στο σώμα του ανθρώπου σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του ατόμου.

Τα μάτια έχουν χαρακτηριστεί δια μέσου των αιώνων ως οι καθρέφτες της ψυχής και τώρα τα παραδεχόμαστε ως αντανακλάσεις του σώματος. Με μια μεθοδευμένη παρακολούθηση και με βοήθεια ειδικών εργαλείων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, ανακαλύπτεται ότι η ίριδα είναι μικρό κομπιούτερ, που καταγράφει όλες τις λειτουργίες του σώματος και τις καταστά­σεις που βιώνουμε, οι οποίες επηρεάζουν την ζωή του ατόμου. 



Η Ίριδα του ματιού είναι ο πιο πολύπλοκος ιστός του σώματος. Είναι η συνέχεια του εγκεφάλου, προικισμένη με άπειρες απολήξεις νεύρων, μικροσκοπικά αγγεία αίματος, μυς και άλλους ιστούς.

Η ίριδα συνδέεται με κάθε όργανο και ιστό του σώματος δια του εγκεφάλου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Οι νευρικές ίνες είναι αγωγοί των ερεθισμάτων ή των μηνυμάτων, καθώς συνδέονται με το οπτικό νεύρο, τον οπτικό θάλαμο και τον νωτιαίο μυελό. Δημιουργήθησαν μαζί από τους ίδιους εμβρυικούς ιστούς.

Στη ίριδα υπάρχει το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο η φύση μας προίκισε με μια μικροκαμωμένη οθόνη τηλεοράσεως, απ' όπου μπορούμε να δούμε όλα τα μέρη του σώματος, που τα αντανακλαστικά τους νευρικά σημεία βρίσκονται στην ίριδα. Ανακαλύψαμε επίσης, ότι το μάτι δουλεύει με δύο διαφορετικούς τρόπους, μας προσφέρει το χάρισμα να μαζεύει εξωτερικές εικόνες στον εσωτερικό μας κόσμο, καθώς επίσης μπορεί να αποκαλύψει εσωτερικές εικόνες στον εξωτερικό μας κόσμο.

Νευρικές ίνες στην ίριδα ανταποκρίνονται σε αλλαγές των ιστών του σώματος, εκδηλώνοντας ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες αλλαγές και μέρη του σώματος. Η επιστημονική εξήγηση, το πώς ακριβώς γίνεται αυτή η διαδικασία από νευρολογικής απόψεως, εξετάζεται από πολλές έρευνες εδώ και 150 χρόνια και ακόμη συνεχίζεται η έρευνα.

Η ίριδα αποκαλύπτει την δύναμη ενός ατόμου, καθώς και τις ευαισθησίες του και τι επιπτώσεις που έχει υποστεί στο σώμα του από κακές ή ανθυγιεινές  συνήθειες. Αποκαλύπτει ως εκ τούτου και την θαυμάσια υγεία ενός ατόμου, που έζησε μια ισορροπημένη ζωή, σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το σύμπαν.

 

Σύμφωνα με τους ιριδολόγους, τα εσωτερικά όργανα αντιστοιχούν σε διαφορετικά σημεία της ίριδας.

 


 

 

Ο Theodor Kriege αναφέρει ότι η πρώτη σύγχρονη καταγεγραμμένη αναφορά στην ιριδοανάλυση πρέπει να αποδοθεί στον γιατρό Philippus Meyens, ο οποίος στο βιβλίο του Chiromatikamedica, που εκδόθηκε στα 1670 στη Δρέσδη, περιγράφει τα αντανακλαστικά χαρακτηριστικά της ίριδος ως εξής :

Το πάνω μέρος αντιπροσωπεύει το κεφάλι. Εφόσον το στομάχι έχει στενή σχέση με αυτό, όλες οι ασθένειες που έχουν τη βάση τους στο στομάχι εντοπίζονται στα μάτια. Η δεξιά πλευρά των ματιών απεικονίζει το συκώτι, τον δεξιό θώρακα και τα αιμοφόρα αγγεία. Η αριστερή πλευρά των ματιών δείχνει όλα τα όργανα της αριστερής πλευράς, δηλαδή την καρδιά, τον αριστερό θώρακα, τον σπλήνα και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Καταστάσεις υγείας καθώς και ασθένειες που προέρχονται από την καρδιά εντοπίζονται εδώ, ειδικότερα μάλιστα αδυναμίες της καρδιάς ή λιποθυμικές τάσεις. Το κάτω  μέρος της ίριδας αντιπροσωπεύει τα γεννητικά όργανα, καθώς και τα νεφρά και τα έντερα, από όπου μπορούμε να διαπιστώσουμε τον κολικό του νεφρού, τον ίκτερο, την λιθίαση, ασθένειες της χολής και αφροδίσια νοσήματα. Αυτά τα σημάδια μοιάζουν με αγγεία, με ελλείψεις και με κηλίδες.

Στην Ελλάδα η εκπαίδευση στην Ιριδολογία γίνεται ως εξής: Όσον αφορά την απόκτηση του Διπλώματος μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει κάποιο από τα προγράμματα των σχολών εναλλακτικών θεραπειών ή ένα από τα δυο, εκπαιδευτικά προγράμματα που υπάρχουν σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη .

Αλίντα Κανάκη