Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ψαλμός 21 - Για προστασία σε δύσκολες δοκιμασίες- κινδύνους από τρικυμία στη θάλασσα


 Ψαλμοί του Δαυίδ

Προσευχή στον Κύριο και Δημιουργό μας να εισακουστούν τα αιτήματα μας με την δύναμη των Ψαλμών

Ο Ψαλμός 21 αποτελεί μια θερμή δέηση που απευθύνει ο Δαυίδ προς τον Θεό για την σωτηρία του και Τον ευχαριστεί θερμά γι’ αυτό. Χαρακτηρίζεται ως «Χριστολογικός», γιατί προαναγγέλλει την έλευση του Χριστού επί της γης. Η ανάγνωση του Ψαλμού 21 βοηθάει στο να έρθει ένα τέλος στις προδοσίες και να ξεπεραστούν οι δοκιμασίες, χωρίς να δημιουργηθούν διαφωνίες και έριδες. Όταν προσωπικά προβλήματα παρεμβαίνουν στον επαγγελματικό τομέα, η ανάγνωση του Ψαλμού μπορεί να φέρει σαφήνεια, αντικειμενικότητα και ευκρίνεια, για να επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε σύγκρουση. Η δύναμη του Ψαλμού 21 έγκειται στην χαρά της επίλυσης πιθανών προβλημάτων.

Δεν υπάρχει πιο ισχυρή προστασία από την ανάγνωση του Ψαλμού 21.Γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο δυνατό από τον σεβασμό μας προς τον Κύριο και Δημιουργό μας. Με την βοήθεια του Ψαλμού περιβαλλόμαστε την αγάπη Του σαν πανοπλία και προστατευόμαστε από τους εχθρούς. Υπό την έννοια «εχθρός» μπορεί να εννοηθεί ένα άτομο που μας καταδιώκει, μια ασθένεια που μας καταβάλλει, μια κακιά συμφωνία που δεν μας επιτρέπει να προκόψουμε ή άλλες δύσκολες καταστάσεις. Με την πίστη μας όμως θα έρθει η Θεία παρέμβαση και το χέρι του Κυρίου θα μας προστατέψει από τους εχθρούς μας. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι να αναγνωρίζουμε τις χάρες που λαμβάνουμε από τον Κύριο και να δοξάζουμε το όνομα Του!

Ανάμεσα στις χρήσεις του Ψαλμού 21 είναι το αίτημα για προστασία ναυτικών και σκαφών από τον Κύριο κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχών και καταιγίδων στην θάλασσα. Ο Ψαλμός προστατεύει από κεραυνούς, χαλάζι, καταιγίδες και άλλα έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καθώς και από ναυάγια στην θάλασσα ή από τον κίνδυνο πνιγμού. Με την βοήθεια του Ψαλμού και την ευλογία του Κυρίου, ηρεμούν τα έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και αποσοβείται ο κίνδυνος.Με τον Ψαλμό 21 τίθεται επίσης υπό έλεγχο η φωτιά, πριν υπάρξει μεγάλη ζημιά.

Η ανάγνωση του Ψαλμού 21 πέρα από προστασία από τους εχθρούς μας ή από τα στοιχεία της φύσης, μπορεί να διαβαστεί για να τονωθεί η πνευματική μας δύναμη, για να επανέλθει η συζυγική ευτυχία μεταξύ του ζευγαριού, αλλά και για να επιτύχουμε θεραπεία σε ασθένειες της καρδιάς, της μήτρας, των οστών, του θώρακα, των πνευμόνων και του αίματος.

Συνιστάται η ανάγνωση του Ψαλμού 21 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για προστασία κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας στη θάλασσα.

Για να μας λυπηθεί ο Θεός και να μειώσει τις συνέπειες από την φωτιά ή να μην επιτρέψει η πυρκαγιά να κάνει κακό σε ανθρώπους.

Για προστασία όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες δοκιμασίες.

Για προστασία από τα κακόβουλα σχέδια των εχθρών.

Για ναζητήσουμε προστασία από την προδοσία.

Για να άρει ο Κύριος το βάρος της ευθύνης από τις πλάτες μας και να μας δώσει δύναμη να απαλλαγούμε από την καταπίεση που δεχόμαστε.

Για να προστατευθούμε από την πολιορκία κακόβουλων πνευμάτων.

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ανικανότητας.

Συνιστάται η ανάγνωση του πριν από οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με τις δημόσιες αρχές.

Για να έχει διάρκεια η νίκη που πετύχαμε.

Η δύναμη του Ψαλμού 21-Για προστασία από καταιγίδες στη θάλασσα

 

Εάν βρισκόμαστε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας και υπάρχει ο φόβος ενός ναυαγίου, κάνουμε την ακόλουθη προσευχή:

Σε όρθια θέση αντικρίζοντας την ανατολή ανακατεύουμε σε ένα δοχείο ροδέλαιο, νερό, αλάτι και ρητίνη ιερό Λιβάνι. Διαβάζουμε αργά τον 21 Ψαλμό πάνω από το μείγμα και στη συνέχεια, ρίχνουμε το διαβασμένο μείγμα στη θάλασσα, ενώ εκφράζουμε το αίτημα μας, να ηρεμήσει πχ. ο τρομερός θόρυβος των κυμάτων, να κοπάσει η καταιγίδα,να γαληνέψει η αφρισμένη θάλασσα και να μας προστατέψει ο Θεός από τον κίνδυνο αυτό, ώστενα βγούμε αλώβητοι στην ξηρά ή να έχει αίσιο τέλος το ταξίδι μας.

Η δύναμη του Ψαλμού 21 - πριν απευθυνθούμε σε δημόσιες αρχές

Εάν πρόκειται να εκφράσουμε ένα αίτημα ή να ζητήσουμε μια χάρη από ένα υψηλόβαθμο δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι ένας Βασιλιάς, ο Πρόεδρος μιας χώρας, ο Πρωθυπουργός, ένας Υπουργός ή άλλα άτομα που κατέχουν υψηλές κυβερνητικές θέσεις ή δημόσια αξιώματα, καλό θα ήταν να κάνουμε εκ των προτέρων την προσευχή μας με τον Ψαλμό 21. Σαν πρόσφορο έχουμε μπροστά μας ένα μείγμα ελαιόλαδου και θυμίαμα φυσική ρητίνη, Ιερό λιβάνι, πάνω από το οποίο διαβάζουμε την προσευχή που ακολουθεί. Στο τέλος της προσευχής αλείφουμε το πρόσωπο μας με το διαβασμένο μείγμα, ενώ σκεφτόμαστε την γενναιοδωρία και τα πλούσια ελέη που θα λάβουμε από τον Θεό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, η πίστη μας να είναι βαθιά και ειλικρινής και το αίτημα μας δίκαιο. Να μην αποβλέπουμε να στερήσουμε από συνάνθρωπο μας κάτι που δικαιούται, με συνέπεια η ικανοποίηση του αιτήματος μας να βλάψει κάποιον άλλον.

Σε όρθια θέση, στραμμένοι προς την ανατολή και έχοντας μπροστά μας το μείγμα ελαιόλαδου και ρητίνης,Ι ερό Λιβάνι, ξεκινάμε την προσευχή μας:

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.

Άγιος ο Θεός, άγιος Ισχυρός, άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς.

Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού καιτου Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ακολούθως λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών»:

Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου,
ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου
ως εν ουρανώ και επί της γης.
Τον άρτον ημών τον επιούσιονδος ημίν σήμερον
και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών
και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν
.

και τρείς φορές το «Κεχαριτωμένη Μαρία»:

«Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφράνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου/της δούλης σου (όνομα) Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των Χριστιανών, βοήθησον μοι τω δούλω σου

Εκφράζουμε στην συνέχεια με απόλυτη σαφήνεια το αίτημαμας, διαβάζουμε τον Ψαλμό 21 επί τρεις φορές και τέλος λέμε τρεις φορές το «Πάτερ ημών».Κλείνουμε την προσευχή μας με το «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν».

Προσοχή!
Παρά την παραδοσιακή ερμηνεία της δύναμης των ψαλμών σχετικά με την υγεία, για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό! Οι ψαλμοί δεν υποκαθιστούν την ιατρική ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές!

Ψαλμός 21

Εἰς τὸ τέλος· ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.

2 ΕΩΣ πότε, Κύριε, ἐπιλήσῃ μου εἰς τέλος; ἕως πότε ἀποστρέψεις τὸ πρόσωπόν σου ἀπ᾿ ἐμοῦ; 3 ἕως τίνος θήσομαι βουλὰς ἐν ψυχῇ μου, ὀδύνας ἐν καρδίᾳ μου ἡμέρας καὶ νυκτός; ἕως πότε ὑψωθήσεται ὁ ἐχθρός μου ἐπ᾿ ἐμέ; 4 ἐπίβλεψον, εἰσάκουσόν μου, Κύριε ὁ Θεός μου· φώτισον τοὺς ὀφθαλμούς μου, μήποτε ὑπνώσω εἰς θάνατον, 5 μήποτε εἴπῃ ὁ ἐχθρός μου· ἴσχυσα πρὸς αὐτόν· οἱ θλίβοντές με ἀγαλλιάσονται, ἐὰν σαλευθῶ. 6 ἐγὼ δὲ ἐπὶ τῷ ἐλέει σου ἤλπισα, ἀγαλλιάσεται ἡ καρδία μου ἐπὶ τῷ σωτηρίῳ σου· ᾄσω τῷ Κυρίῳ τῷ εὐεργετήσαντί με καὶ ψαλῶ τῷ ὀνόματι Κυρίου τοῦ ῾Υψίστου.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη: Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ψαλμούς στην καθημερινή μας ζωή. Ψαλμοί του Δαυίδ – Κλειδιά

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.