Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Φυσικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας




Κατά της πιτυρίδας

Μείγμα από λουλούδια και βότανα

Τρίβουμε 400 g τσουκνίδα (κατά προτίμηση νέα), 50 g χαμομήλι και 50 g καλέντουλα , προσθέτουμε 1/2 λίτρο βραστό νερό, βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, πιέζουμε έντονα μέσα από το φίλτρο. Αν έχετε ξηρά μαλλιά, προσθέστε το μείγμα για 1 ώρα. Παίρνουμε καστορέλαιο και έλαιο αραβοσίτου και τρίβουμε το μείγμα στα μαλλιά μας ανά λούσιμο.

Νερό Τεύτλων
Παίρνουμε ένα βάζο, χωρητικότητας 3 λίτρων, Ρίχνουμε μέσα το 1 1/2 λίτρο κρύο νερό. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα παντζάρια. Βάλτε το στο τραπέζι για όσο διάστημα το νερό δεν ανεβαίνει μέχρι πάνω. Τοποθετούμε το βάζο στο περβάζι του παραθύρου και το αφήνουμε για 5-6 ημέρες, πριν από το σχηματισμό της πράσινης μούχλας. Στραγγίζουμε το μείγμα και εφαρμόζουμε μετά το λούσιμο, ρίχνοντας ζεστό νερό.
Όταν χρησιμοποιούμε νερό τεύτλων, το κεφάλι πρέπει να πλένεται με μείγμα από ψωμί σίκαλης: Ψιλοκόβουμε 100-150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο σίκαλης και ρίχνουμε βραστό νερό. Βάζουμε το μείγμα αυτό στα μαλλιά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

Νερό με  Λεμόνι
Σιγοβράζουμε τις φλούδες από 4 λεμόνια για 15 λεπτά σε 1 λίτρο νερό. Μία φορά την εβδομάδα, ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με αυτό το νερό.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη : Συνταγές ομορφιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.