Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μασάζ με ζεστές πέτρες - hot stones massage


Το μασάζ με ζεστές πέτρες (hot stones massage) ή αλλιώς μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ που με διάφορους τρόπους εφαρμόστηκε από πολλούς αρχαίους λαούς, όπως  τους Σαμάνους, θεραπευτές της Χαβάης, γνωστούς ως Kahunas, τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και βέβαια του Έλληνες. Στην Ασία οι ζεστές πέτρες ήταν ήδη γνωστές  πριν από τον αποικισμό των χωρών της Πολυνησίας, γενικά η προέλευση αυτής της μεθόδου οφείλεται στο παραδοσιακό ιατρικό σύστημα και τον σαμανισμό. Στην σύγχρονη εποχή η θεραπεία με ζεστές πέτρες έχει αναπτυχθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες (λάβα). Οι πέτρες αυτές χαρακτηρίζονται απ’ τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου .Οι λίθοι μπορούν να θερμανθούν σε ζεστό νερό ,θερμοκρασίας περίπου 60 ° C. Ο στόχος είναι να χαλαρώσουν οι μύες με τη θερμότητα. Οι θερμαινόμενες πέτρες  απελευθερώνουν ενέργεια, εκπέμποντας δονήσεις.

Σε άλλες περιπτώσεις Θερμαίνονται μέσα σε νερό που βράζει στους 120 ή στους 150 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, που πρέπει να μαλαχθούν φλεγμαίνουσες περιοχές, εφαρμόζονται ψυχροί λίθοι και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται συνδυασμός αυτών. Με το σύστημα αντίθεσης θέρμανσης -ψύξης ( οι πέτρες  θερμαίνονται σε ζεστό νερό -ψύχονται σε μπολ με παγωμένο νερό) ενεργούν στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.


Η εφαρμογή γίνεται στους ενεργειακούς σταθμούς συγκεκριμένα σημεία  του ανθρωπίνου σώματος (τσάκρας) κατά μήκος της πλάτης, χέρια ή και άλλα μέρη που γνωρίζει ο θεραπευτής  και με την εναλλαγή θερμού –ψυχρού βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυξάνεται ο μεταβολισμός, αποτοξινώνεται η λέμφος και κατά συνέπεια αναζωογονείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρατηρείται επίσης άμεση ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους, πόνους αρθρώσεων καθώς και ισχυαλγίες και πόνους περιόδου.

Το νευρικό σύστημα επηρεάζεται πολύ θετικά, καθώς μειώνεται το στρες και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η αϋπνία, γιατί εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας που ήταν διαταραγμένη.

Για καλύτερα αποτελέσματα και βαθιά χαλάρωση το μασάζ με ζεστές πέτρες συνδυάζετε με αρωματοθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια δρουν στο σώμα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά  για ένα απόλυτο ταξίδι στις αισθήσεις.

Αυθεντικές ζεστές πέτρες από βασάλτη θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.